Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 607
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Помня ги. Ама СМГ винаги са имали надпланов прием по втория начин. Просто тогава някой раздуха писмата. Нали не мислите, че само 2018 е било.

# 136
Е, то се вижда с просто око. Тази година на НВО в седми клас са се явили 176 ученици, а миналата - 185.

# 137
  • София
Русалка, да, въпреки всичко, добре са си свършили работата, не става само с уроци.

# 138
  • София
Русалка, да, въпреки всичко, добре са си свършили работата, не става само с уроци.

Не съм убедена в това при тази сложност на НВО.  Има предостатъчно деца, учили в училища с едва  4 часа седмично мат,  които с уроци докарват въпросните точки около макса.  Какво остава тогава за  ученик на СМГ + подплата с уроци...Мястото на такова дете като описаното, находящо се  300+ места под чертата в края на 4 клас, не му е баш там.  Иначе не биха се наложили уроците още в 5 клас. Моралния аспект  на този "прием" въобще не го  коментирам.

# 139
  • Пловдив/София
Привет, не мога да смогна с новата тема, но да попитам. Знам, че четат и директори на Чу и че има асоциация. Въпросът ми е след като във всички наредби правят разлика между общински и Чу (например помощта за първокласник- формулирано е за общински училища, няма парите следват ученика и тн), не може ли и при бъдещ локдаун да се добави това? Да се даде автономност на Чу да решават дали да затворят. Новият щам все пак е с леки симптоми, много родители са ваксинирани или боледували, а отвсякъде се чува за ново затваряне. Не съм съгласна да гледам децата вкъщи и да не работя срещу 1000лв/месец такса. Време е да се надигнат Чу и най-накрая да има някаква полза от статута им, а не само минуси. Какво мислите?

# 140
Време е да се надигнат ЧУ...
Съгласна съм.
Но си мисля, че няма да има ДО. Simple Smile

# 141
  • Пловдив/София
Съгласна съм.
Дано, но от държавни служители се твърди, че е планирано за края на октомври. Дано да е само слух или да пощадят поне малките ученици (не че съм ок за големите, но с разсеян първолак ще е кошмар)

# 142
А вероятност ЧУ да поискат ваксиниране на учениците си, за да продължат присъствено има ли?

# 143
Скрит текст:
Съгласна съм.
Дано, но от държавни служители се твърди, че е планирано за края на октомври.
Държавните служители могат да си твърдят каквото искат, включително и задължително ваксиниране на учениците, което няма как да стане към момента.
Надявам се този път, ако има някакво затвяряне, учениците да са последни. Но пак казвам, не го вярвам.
Не вярвам и да има такъв ръст на заболеваемост, че да се стигне до ДО.
Ще видим дали съм била права, при това много скоро.

# 144
  • София
ЧУ (както и всяко друго У де) не могат да поискат дори учителите им да се ваксинират.

Впрочем, иска ми се да си права, Фран, но ... ще има ДО, категорична съм. Пари за затваряне и за помощи няма, така че пак ще се прибегне до единствената безплатна мярка, ДО. Ще се увеличат случаите много, гаранция. Няма нищо, което да сочи, че няма да се увеличат.

# 145
  • София
Бърди, не само, че е безплатно, ами и пари отгоре за Държавата Sad

Няма как да поискат ваксиниране на учениците си, защото и сега за толкова малки деца ваксините не се препоръчват.

Пипи, ако не се лъжа още миналата година асоциацията на ЧУ поиска автономност, но беше отказана. Щото когато работи в тяхна полза казват, че училищата са си училища. Аз лично подкрепям такава мярка.

# 146
  • В офиса
А вероятност ЧУ да поискат ваксиниране на учениците си, за да продължат присъствено има ли?
Не, естествено. Все пак да не забравяме, че ваксината не е разрешена за деца до 12 години.

# 147
Засега.

# 148
  • В офиса
Те щом в Израел ваксинират от 16 нагоре, ще е и за в бъдеще, поне за близката година.

# 149
Засега.

Общи условия

Активация на акаунт