Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 696
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
За английския напълно ще се съглася за сравнението между СС и Питагор/ПЧМГ.

Не знам как оцени нивото на дъщеря ми по български. И в Питагор водещо за прием е нивото по математика, което е разбираемо. Детето може изобщо да не е изучавало английски.

Аз казвам само, че тя получи добри резултати и по трите, което показва добро ниво в БШ. И ти давам пример, защото много добре знам какво твърдиш в този форум за БШ. И бях честна, че се занимаваме допълнително по математика с нея.

Аз не виждам нещо във фактите, които ти оповестяваш да противоречи на това, което аз казвам. За училище, в което водещ критерии е математиката сте учили допълнително.
Ако оповестиш оценките на дъщеря ти по бел и английски ще мога да ти кажа дали са били достатъчни за прием в СС. При приема на дъщеря ми оценка от 5,5 по Бел не беше достатъчна. "Добри резултати" и "справя се добре" е много разтегливо и субективно понятие. За едни 5 е добро справяне, за други и 5,5 не стига.

Има деца и в нашия випуск, дошли по-късно от БШ. Миналата година. Ами не бих казала, че БШ има заслуга за приема им.

Лейка, да не сравняваме круши с ябълки. Ясно съм написала в 5 клас каква е ситуацията. Oт явилите се шестокласници (А и Б група) половината са с C1. Не в 7 клас, а в 6-ти. Като самите учители коментираха, че в България няма друг изпитен център с толкова висок процент взет C1 на FCE. Като говорим за деца, които не са билингуал или учили в друга държава. Wink А и при нас децата са разделени на 3 групи с различни нива на владеене на езика - А, B и C.

Аш, аз нямам оплаквания от разчупването при нас, колкото и да се водим академично училище. Но и ми харесва, че не го използват за рекламна кампания, а си ги вършат нещата тихичко.

# 346
B.L.A.Z.E., причината за това е, че математика и БЕЛ са нужни на всички, понеже са свързани с прием след 7 клас, и двата предмета се изучават до 12 клас, матурата по БЕЛ е задължителна. АЕ се счита като небходим наравно с тях.
Точно така е!
БЕЛ и математика в ПЧМГ са на високо ниво, но от АЕ има какво да се желае.Simple Smile
Говоря за периода 5-7 клас.

# 347
B.L.A.Z.E., причината за това е, че математика и БЕЛ са нужни на всички, понеже са свързани с прием след 7 клас, и двата предмета се изучават до 12 клас, матурата по БЕЛ е задължителна. АЕ се счита като небходим наравно с тях.
Точно така е!
БЕЛ и математика в ПЧМГ са на високо ниво, но от АЕ има какво да се желае.Simple Smile
Говоря за периода 5-7 клас.
+1

# 348
За големите не зная, но малките си ги и водят насам-натам - чистят гората, срещат ги с хора на изкуството, канят им и други гости (дори родители за беседа).
Не знам, но аз винаги съм се чудила кога се случват тези мероприятия. Поне едно 80-90% от качените във фейса не са били при нас. Най-прекрасното беше в края на седми клас, като им организираха няколко дни различни неща. Единия път беше пикник с барбекю на място. Нищо не пречи в края на всяка година във всеки клас да правят подобни неща или всеки месец по веднъж през топлите месеци, да речем в половината ден. Действа страшно сплотяващо и отпускащо на децата.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 13:19 от Дъждец

# 349
  • София
Аз се надявам да върнат лагера тази година. Чудесна традиция беше, децата го чакат с нетърпение, а вече две години го няма. А можеше да се проведе това лято.

# 350
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Иззи това лято имаше 3 лагера.

Винаги съм се чудила защо държите на С1 по АЕ до 7 клас? И ако С1 е в края на 6 клас, в 7- ми С2 ли започват?

# 351
За английския напълно ще се съглася за сравнението между СС и Питагор/ПЧМГ.

Не знам как оцени нивото на дъщеря ми по български. И в Питагор водещо за прием е нивото по математика, което е разбираемо. Детето може изобщо да не е изучавало английски.

Аз казвам само, че тя получи добри резултати и по трите, което показва добро ниво в БШ. И ти давам пример, защото много добре знам какво твърдиш в този форум за БШ. И бях честна, че се занимаваме допълнително по математика с нея.

Аз не виждам нещо във фактите, които ти оповестяваш да противоречи на това, което аз казвам. За училище, в което водещ критерии е математиката сте учили допълнително.
Ако оповестиш оценките на дъщеря ти по бел и английски ще мога да ти кажа дали са били достатъчни за прием в СС. При приема на дъщеря ми оценка от 5,5 по Бел не беше достатъчна. "Добри резултати" и "справя се добре" е много разтегливо и субективно понятие. За едни 5 е добро справяне, за други и 5,5 не стига.

Има деца и в нашия випуск, дошли по-късно от БШ. Миналата година. Ами не бих казала, че БШ има заслуга за приема им.

Лейка, да не сравняваме круши с ябълки. Ясно съм написала в 5 клас каква е ситуацията. Oт явилите се шестокласници (А и Б група) половината са с C1. Не в 7 клас, а в 6-ти. Като самите учители коментираха, че в България няма друг изпитен център с толкова висок процент взет C1 на FCE. Като говорим за деца, които не са билингуал или учили в друга държава. Wink А и при нас децата са разделени на 3 групи с различни нива на владеене на езика - А, B и C.

Аш, аз нямам оплаквания от разчупването при нас, колкото и да се водим академично училище. Но и ми харесва, че не го използват за рекламна кампания, а си ги вършат нещата тихичко.

Аз мога да говоря в проценти, не в оценки. Кажи ми в проценти какво е добра оценка за теб? Или какви проценти трябва да изкара моето дете, за да бъде прието в Света София. Добре знаеш, че не беше приета за подготвителен клас. И не разбирам защо сравняваме круши с ябълки. Поне сама казваш, че деца от БШ имат шанс да бъдат приети в Света София на междинно класиране, когато има страшно малко свободни места. Било то и с помощ от мама и тати.

# 352
  • в страната на чудесата
Фенси, аз нямам предвид 7 клас.
Вашата В група не са начинаещи, нали?
Уточнявам от интерес. Моето може да не учи АЕ, нивото му отдавна е beyond C2, та не е критерий. И съответно нямам сериозни наблюдения.

# 353
  • Пловдив/София
Като говорим за хорариум, включвате ли часовете самоподготовка? Тоест 5 часа БЕЛ и 5 самоподготовка, общо 10, или имате 10 и отгоре самоподготовка?
Защото при нас има дни с 4 часа БЕЛ или МАТ (2+2 самоподготовка), отделно английски, та не е далеч написаното за пет часа на ден. Че и по седем академични има, разредени със спорт, хранения и излизане, разбира се.
Dreamingfly, можеш ли вече да направиш сравнение между двете училища, за начален курс май ставаше дума? Имаше и още едно детенце, преместено от БШ в СС наскоро, не знам дали четат, ще ми е любопитно плюсове и минуси откъм натоварване, оргянизация, учители, общи впечатления.

# 354
  • София
Под "по 5 часа на ден" е ясно, че се разбира по толкова всеки ден - или 25 часа седмично. Това никъде го няма. Това, че при вас има струпване в отделни дни, означава единствено, че програмата е небалансирана.

# 355
  • София
Като говорим за хорариум, включвате ли часовете самоподготовка? Тоест 5 часа БЕЛ и 5 самоподготовка, общо 10, или имате 10 и отгоре самоподготовка?
Общо 10.

# 356
  • Пловдив/София
Под "по 5 часа на ден" е ясно, че се разбира по толкова всеки ден - или 25 часа седмично. Това никъде го няма. Това, че при вас има струпване в отделни дни, означава единствено, че програмата е небалансирана.
Съвсем балансирана си е, просто 10ч бел+ 11 мат (или обратно беше) + 8 англ = 29, кажи го 30 с родиното. Това са по 6 на ден. Дори един ден да са 5, друг 7, пак същото. Аз не се оплаквам, имат интересни часове и доста спорт и време навън, просто казвам, че Slayer е донякъде права.

# 357
  • София
Slayer каза по 5 часа математика на ден, Пипи, а не общо за всички предмети.

Andariel, няколко пъти ясно казах, че търся училище, в което да се учи, без да се отива в крайности по 5 часа математика дневно напр.
Ти какво всъщност коментираш или просто не си прочела внимателно?

# 358
  • София
Слеър, Венелин Петков е при нас в Иззи. Не знам защо си мислиш, че няма по-палави деца навсякъде? С тях се работи постоянно, разбира се и родителите имат голям принос. Съветвам те да отидеш на Отворените врати, ще можеш да зададеш много въпроси. В Иззи се гонят и академични резултати, но има разлика между А и Б клас. На конкретни въпроси мога да ти отговоря на лични, ако искаш.

# 359
  • София
Има разлика между А и Б клас ли? В смисъл? А клас гонят академични резултати, а в Б го дават по-лежерно?

Общи условия

Активация на акаунт