Тайни спестявания

• 17 480
  • 437
  •   1
Отговори
# 420
Анонимен, Защо при условие, че сте се разбрали, че твоите пари са си за теб ще правиш сметка, за да спестяваш настрана тайно, нещо твое. Те са си твои, дали този месец ще изхарчиш 1000 или 700 е едно и също. В твоя случай аз не бих направила сметка, бих си поставила за цел да пестя тези 300 лева и да ми остават в сметката неизхарчени например.

# 421
  • София
Момчето ти е казало ясно да разполагаш с твоя доход по твоя преценка. Дали ще го харчиш целия или ще спестяваш - реши сама.

# 422
  • sofia
В някои банки разплащателната сметка има спестовна компонента. Т.е. не е отделна сметка, но можеш да я ползваш с цел да не харчиш определена сума.
Отделната сметка има допълнителни разходи.

# 423
Направо всичките си ги заделяй и си харчи неговите. Не тайно, разбира се. Той сам ти го е казал.

# 424
Направо всичките си ги заделяй и си харчи неговите. Не тайно, разбира се. Той сам ти го е казал.
Предполагам се шегувате.
Аз не му искам пари, а и нали все пак затова работя, за да си имам свои. Колкото и малко да са на фона на неговите.

Благодаря за информацията, ще проверя за ,,спестовна компонента" в моята банка, Ал*анц.

Предпочитам да не са в моята сметка, защото така не бих успяла да ги заделя.

Ето например от началото на годината заделям всеки месец по 100 лв. в една чанта,  като сумата, която събера до май 2023г. ще я подаря на сестра ми за бала, който ѝ предстои.

Но ми се иска и отделно да заделям друга сума, която да ми е настрани и да знам че нямам лесен достъп до нея. Затова реших, че спестовна сметка е добър вариант.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 13:38 от Анонимен

# 425
Хич даже не се и шегувам. Пък и той сам ти го е казал. Оставяй го да плаща всичко щом има достатъчно. Изобщо не се шегувам, момиче. Научи се как се прави овреме.

# 426
А аз реших, че някой се шегува с въпроса дали може да си открие сметка в банката... От четири години работиш, дори винаги да получаваш парите на ръка, все ми се струва, че поне дебитна карта карта ти се намира, т.е. не си съвсем незапозната с това какво се прави в банките...

# 427
А аз реших, че някой се шегува с въпроса дали може да си открие сметка в банката... От четири години работиш, дори винаги да получаваш парите на ръка, все ми се струва, че поне дебитна карта карта ти се намира, т.е. не си съвсем незапозната с това какво се прави в банките...
Цялата заплата я получавам в карта.

Преди две години отивам да попитам в банката ми как стои въпроса с кредит за жилище.,гледат ми заплата, смеят се и ми казват, ами да дойда пак след 10г. може би тогава ще имам основание да искам кредит.......
Та затова си мислех че има някакви специфични условия и за това.

Съжалявам, ако въпросът е прозвучал глупаво.

# 428
Само да кажа, че тия 100 лева х 18 месеца, края на май 23 ще са се обезценили поне с 20 процента.

А и няма такова нещо с труден достъп до сметка. Науми ли си човек да ги изхарчи нищо не може да го спре. Едно посещение в банка ще отнеме десетина минути. От вкъщи до работата ми има 2 клона на банката в която ми е сметката Simple Smile

# 429
  • София
Какво значи 1000 за теб, а той да покрива всички останали разходи? Тези останали разходи включват ли например храна, или си я покриваш ти? Ако включват, как и за какво точно харчиш тези 1000?

За жена на 26, на която са й покрити толкова голяма част от разходите за мен е задължително да спестява, и то много. С такава заплата трябва да имаш много добра финансова култура и да си правиш сметка на разходите, защото ако един ден половинката реши да каже чао, няма как да покриеш сегашния си начин на живот. Затова се подсигурявай на макс с всичко, което имаш. Добре е и междувременно да търсиш начини да се развиваш. Не знам дали осъзнаваш колко уязвима си в толкова финансово неравностойна конфигурация.

# 430
Аз го разбрах като той покрива всичко, жилище, сметки, храна, почивки и тн. Затова й казах да си спестява цялата заплата. То не знам и за какво ще я харчи, де, щом той покрива всичко, както тя написа. И да, добре е да се подсигури, защото веднъж като свикнеш на добър стандарт, после трудно се пада.

# 431
  • София
И аз така разбирам думите му. Той покрива квартира, сметки, храна, почивки и т.н., а нейните тя ползва за лични нужди - да си купи дрехи,козметика, за джобни. В този случай при добър разчет би трябвало да може дори и половината да заделя, защото в един момент може да се наложи да се справя сама. И не тайно, защото той сам е предложил да поема разходите.

# 432
Аз предлагам да се оженят Simple Smile за да е сигурно и бъдещето!

# 433
  • София
За мен ако той й е казал, че нейните пари са си за нея, изобщо не  е нужно да му се обяснява, какво ги прави. А ако наистина тези 1000 лева се явяват джобни, за да й остават 100-200 за спестяване, значи харчи безразборно. Човек много лесно свиква на хубавото, но това рано или късно изиграва лоша шега. И докато тя си харчи "джобните" на макс, за него нейните разходи са джобни, нищо на фона на заплатата му.

# 434
Да и понеже няма ангажименти е добре да се научи да си ги управлява, без да е тайно и от нея си да ги “крие”. При пълен пансион 1000 лева са много за джобни.

Общи условия

Активация на акаунт