Тайни спестявания

• 17 479
  • 437
  •   1
Отговори
# 435
Относно спестовните сметки конкретно - ДСК има такава със спестовна компонента, за Алианц - не знам. Самите спестовни сметки в момента са с месечни такси около 4-5 лв. и според мен, за да спестяваш в отделна сметка със суми по около 200-300 лв. просто не си заслужава да я плащаш. Срочен депозит също не ти върши работа, те в момента са с лихва 0% или близо до нулата, а и повечето нямат довнасяне Имай предвид, че таксите за теглене на каса, а не на банкомат с карта, също са много солени. Общо взето, в твоя случай е най-рентабилно да спестяваш в разплащателната си сметка. Разпределянето на скромна сума като 1000 лв. и налагането на дисциплина да не харчиш спестеното до момента, именно ще допринесе за по-добри умения за финансово планиране. За крдитие има изискване за минимален доход, защото трябва да можеш дългосрочно, особено по ипотечен кредит да покриваш вноските. Няма как банката да даде кредит за 20-30 г, ако на теб ти остават по 300-400лв. разполагаем доход след плащане на вноската. Конкретно ипотечен кредит би трябвало да се взима, когато имаш поне 12-месечен буфер (спестени пари за 12 месеца), всичко се случва в този живот и без никакви спестявания не могат да се посрещнат примерно месеци безработица,да не говорим за сериозно заболяване с дълъг болничен, майчинство и куп други житейски ситуации.

# 436
Аз мисля, че ситуациите в живота се менят, както и хората. И който може, е добре да си спестява в личен фонд. Дали ще е таен или не - зависи от отношенията в двойката, също и от партньора.
Аз никога не съм печелила достатъчно, че да спестявам и съм се издържала сама. За сметка на това, винаги съм делила всичко, което имам, а понастоящем изплащам пореден кредит за облагородяване на жилището си, да подсигуря някакви условия на детето си.
Както виждате - не съм прокопсала кой знае колко.
Ако преди 20-25 години бях на сегашния си акъл, животът ми щеше да е съвсем различен.

# 437
  • София /Абсурдистан
Е то всички сме така - ако можехме да върнем времето, ама да сме със сегашния ни акъл Simple Smile Ако младостта знаеше, а старостта можеше…

Общи условия

Активация на акаунт