Работа, CV-та, HR-и, съвети - 75

• 41 829
  • 874
  •   1
Отговори
# 120
2000 бруто са около 1500 чисто.

# 121
  • Mars Hotel
 Никъде не видях да се споменава бруто.

# 122
И според мен 2000 лева е много високо за junior. По-скоро нещо като 1500 - 1600 чисто в някоя голяма компания.

Пак са много. Дори и в международна компания стартовата заплата няма да е повече от 1200 лв. нето. Освен ако кандидатът не е с някакви специфични знания като например рядко сещан език - да речем румънски, холандски и подобни. Мое мнение, разбира се.

# 123
Ако девойката има 2-3 години опит, езици и отива в голяма фирма, може да си договори 2к. Имам пример за мое познато дете в банка. Но тя имаше 3 години стаж вече и е желязо - много опитно, способно и добро човече.

# 124
Ако за кандидата това е изобщо първа работа, окей. Но ако вече има предшестващ опит за работа с марки, маркетинг календари, активности, бранд гайдс и прочее, как 1500 чисто?
Може да идваш от комуникационна група и да си обслужвал клиенти с техните марки, да имаш търговски опит, няма как да почнеш на 1500 в голяма компания в София.

# 125
Ами по тази информация - джуниър бранд в София, това може да се каже.
Няма инфо за опит, компания, езици, нищо.

Маркетинг хората у нас не са добре платени на начално равнище. Естествено, изключения има според фирмата, опита и т.н., но говоря за начално ниво. На пазара има огромно количество хлапета, които са учили свързана специалност, тези професии се водят секси, конкуренцията е голяма и никой не им предлага много пари за старт.

Сега, разбира се, винаги е валидна старата истина, че всичко зависи от това как се продадеш.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 16:51 от TeoYo

# 126
Имам бакалавър и магистър мениджмънт, но работех в по-различна сфера съотвенто имам образование, но опит не. Английски - Б2.
Като цяло по-важно ми е да придобия опит по специалността за това и не се стремя към огромна начална заплата, но не знам и как вървят заплатите в сектора.

# 127
Ако ще и 3 магистъра да имаш - без опит не повече от 1300-1350 чисто.

# 128
  • Mars Hotel
Ако за кандидата това е изобщо първа работа, окей. Но ако вече има предшестващ опит за работа с марки, маркетинг календари, активности, бранд гайдс и прочее, как 1500 чисто?
Може да идваш от комуникационна група и да си обслужвал клиенти с техните марки, да имаш търговски опит, няма как да почнеш на 1500 в голяма компания в София.
Ако всичко това е изпълнено, няма да е на junior позиция.

# 129
Каква заплата е допустима за позиция “ Junior brand manager”?

Junior brand manager ?

Това ми звучи като Junior професор по хирургия.

Хората съвсем се побъркаха с тези наименования

# 130
  • Бургас
Е какво му е на наименованието, даже говори много. Нещо като - търсим си бранд менижър без опит, за да му плащаме по-малко пари. Или пък ако има старши бранд мениджър, този ще му е асистент и ще му върши черната работа.

# 131
Е какво му е на наименованието, даже говори много. Нещо като - търсим си бранд менижър без опит, за да му плащаме по-малко пари. Или пък ако има старши бранд мениджър, този ще му е асистент и ще му върши черната работа.
Аз го разбирам като второто.

# 132
Ами реално това важи за всеки “джуниър”, но няма как да не се мине през това. До колкото знам хора с опит все още не се раждат, трябва сам да си минеш по стълбичката…

# 133
Като ми заговори някой за "черна" работа в офис и рязко се изприщвам. Работа като работа, някой трябва да я върши. Аман от надъхани младоци, които си вярват, че са готови за мениджъри и всичко им е ясно, ама им е много обидно да подредят един архив или да направят кафе/поръчат обяд за корпоративни клиенти, ако се наложи. Такива директно ги изкарвам на "ветрилника", за да слязат малко на земята.

# 134
Аман от надъхани младоци, които си вярват, че са готови за мениджъри и всичко им е ясно, ама им е много обидно да подредят един архив или да направят кафе/поръчат обяд за корпоративни клиенти, ако се наложи. Такива директно ги изкарвам на "ветрилника", за да слязат малко на земята.
Защото това много ще ги обогати като професионалисти и ще им даде ценен опит. Да не дава господ да попаднеш на синиър, който мисли, че джуниърите са за това.

Общи условия

Активация на акаунт