Работа, CV-та, HR-и, съвети - 75

• 41 823
  • 874
  •   1
Отговори
# 105
  • София
за СВ-та не е нужно да си давате парите, може би трябва да съберем списъка с безплатни сайтове, Novoresume примерно както и Word има безплатни темплейти

# 106
Мен ме изненада разговора за темплейта на сивито. Най-малкото защото при последното си търсене на работа търсех чрез - джобса.бг, където си пишеш информацията и сайтът ти оформя сивито, през LinkedIn профила (при кандидатстване просто качвам линк към профила си) или директно в careers страницата на дадената компания, където се регистрираш на сайта им и  там на място отново попълваш полетата с данните. Естествено, това зависи от сектора, в който работи човек. На други места различно.
Апропо, ужасно е досадно да правиш регистрация в 20 сайта, да пишеш една и съща информация по 20 по пъти...не разбирам защо е направено така, при положение, че ъплоуд на ПДФ файл или линкедин профил върши същата работа...
Страшно е досадно, реално се прави за самата система, за да може в последствие да се търсят кандидатите по критерии. СВ-то понякога не се визуализира добре, обърква се информация и самият портал запецва и затова се иска ръчното въвеждане.
Когато си търсех работа така Workday не ядосваше.

# 107
Здравейте, когато ви зададат въпрос на интервю каква заплата очаквате, кой е правилният отговор? Винаги този въпрос ме е притеснявал…
Има ли вероятност да ви дадат по-малка заплата от колкото са заложили само защото сте казали по-малка сума например? Или пък да ви предложат повече от колкото вие искате?

# 108
Отговаряйте честно. Разбира се, не е лошо да направите някаква преценка на пазара на труда и дали компанията, в която кандидатствате може да ви предложи желаното възнаграждение. По принцип, ако се стигне до оферта може да Ви предложат и по-малко от исканото от вас. Някои на интервютата питат какво възнаграждение очаквате и дали това е минимума или сте гъвкав, всичко е индивидуално.

# 109
Няма правилен отговор. Казваш заплатата, под която не би почнала, дори и да ти предложат. Разбира се, може да кажеш и повече в зависимост от фирмата и твоето лично усещане.

В повечето случаи няма да ти дадат повече пари от поисканото, дори и да са имали по-голям бюджет. Все пак това ще им е икономия. Знам за фирми, които назначават искащия най-малко пари. Обикновено това са най-неможещите и незнаещите, текучеството е голямо.

# 110
Има ли вероятност да ви дадат по-малка заплата от колкото са заложили само защото сте казали по-малка сума например?

Да, има такава вероятност, затова просто назоваваш заплатата, която би те удевлетворила. Няма как да знаеш размера, заложен от компанията, освен ако нямаш достъп до вътрешна информация.

Ако позицията е особено атрактивна (напр. предлага добра възможност за развитие), би могла да посочиш и по-малък размер за да подобриш шансовете си.

# 111
И аз препоръчвам да кажете заплата под която не бихте започнали - в крайна сметка всички работим за пари. Важно е работата да ти допада, но ако ще е само това, тогава е хоби.

За всяка позиция има някаква бюджетна рамка. Лично аз повечето пъти предлагам повече от поисканата сума, ако съм във въпросната рамка - бих искала в екипа да работят мотивирани и спокойни хора. Ако много харесам някой и смятам, че ще има съществен принос, но поисканата сума е по-висока, съм склонна да поискам да бъде направено изключение - отнема някой и друг ден повече и си е занимавка, но не бих се "скатала".

# 112
Каква заплата е допустима за позиция “ Junior brand manager”?

# 113
# 114
# 115
Според мен много зависи от фирмата и от опита ви. Ако е голяма фирма - банка, мобилен оператор т.н. - 2000 лв.

# 116
Каква заплата е допустима за позиция “ Junior brand manager”?
Какъв е опитът Ви в работа с марки?
Каква е структурата на екипа от който идвате и в която ще отидете?
За какъв тип бранд говорим - нов, не е нов, но не е популярен, много известен?

За мен 2К нето е ниска заплата, ако имаш релевантен опит - повече взимат тези, които поддържат социалните мрежи на марките или правят вътрешна комуникация.

# 117
Маркетинг хората, джуниър, не получават кой знае какви пари в България.

# 118
2000 лв. за джуниър позиция ми се струва непостижимо. Дано ги дават, разбира се, но да не си създаде някой нереални очаквания. Моя позната на подобна позиция в бг компания взема около 1200 чисто със стаж и 2 магистратури по специалността.

# 119
  • Mars Hotel
И според мен 2000 лева е много високо за junior. По-скоро нещо като 1500 - 1600 чисто в някоя голяма компания.

Общи условия

Активация на акаунт