Работа, CV-та, HR-и, съвети - 75

• 41 911
  • 874
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Говорехме за нещо конкретно. Но за друг тип услуги- допускам, разбира се Simple Smile

# 571
Повтарям се, понеже съм го казвала и друг път. Моя позната почна във фирма, където искаха високо ниво на английски с всичките му там тестове по материята на работа на езика и не-знам-какви-си-задачи..... Оказало се после, че реално ѝ трябва, колкото да напише 2-3 имейла месечно, при това еднакви....

Наблюдението ми е, че на много места е така. По-сложно е да минеш интервюто, говорите един час на английски, накрая почти не го ползваш.

# 572
  • София
В далечната 2001 г. един мой много любим шеф призна, че ме е взел на работа без особен опит, току що завършила, поради факта, че много харесал как е форматирано cv-то ми. Било единственото, в което били използвани функциите на програмата, a не е подравнявано с табулация. Сега вече не бих изпратила файл, който може да се редактира или, в който се вижда как съм форматирала. Тогава това ми е помогнало без да знам.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 20:18 от stanislavchen

# 573
Много неща могат да минат за интелектуална собственост, не са таблички в ексел обаче.

# 574
Вече адски много неща не се правят в Ексел. Наскоро гледах курсове за работа и анализ на бази данни, всичко минаваше през други продукти. Сериозно обмислям да запиша, макар да не е реалистично с бебета май, защото си иска време за учене, съсредоточаване, проекти. Но в подходящ момент, задължително.

# 575
Да, в "добрите" компании има доста тул-ове. Но и в доста си се ползва Ексел, пък както стана ясно, в доста и други методи.

# 576
Да, да, разбира се - просто споделям наблюдение, че за мен все по-малко и за по-малко неща ще се ползва. Та ще ми се наложи на мен да си се връщам на училище в един момент. Но няма лошо, напротив.

# 577
Е "Ученето цял живот" не са само думи Simple Smile

# 578
Аз отново да се включа по моя въпрос. Както казах моя работодател нон стоп ми задава задачки, които отнемат повече време от планираното. Непрекъснато ми се налага да работя допълнителни часове. Понеже ми е казано, че мога да работя и от вкъщи напоследък предпочитах да работя повече от къщи, защото иначе трябваше да препращам файлове нон стоп напред назад. А работим с тежки големи файлове. Изведнъж ме викат да ме хокат, че трябвало да си отчитам часовете. И едва ли не, че имат подозрения, че аз си минавам метър и не си изработвам часовете. А факически аз нон стоп правя овъртайм, защото задачите са тежки и лично на мен ми отнемат два пъти повече от техния план за срокове. Дори нямах възможност да обясня цялото това нещо. Просто ми се каза, че според тях не си изработвам часовете и точка. Има ли смисъл според вас изобщо да се разправям повече с този работодател или да се махам?

# 579
Ти сама си стигнала до отговора....за съжаление много са такива.

# 580
Ти сама си стигнала до отговора....за съжаление много са такива.
Това ми е големия страх, че пак ще попадна в тоя капан и от тук да се махна. А да не говорим, че едвам я намерих тая работа и сега пак да почвам да търся... Но просто тотално се смачках. Не ми се работи изобщо след подобно отношение. Да не говорим, че ме извикаха на оперативка да ме хокат, пред други колеги, такова унижение...

# 581
Със сигурност не е твоето място. Не напускай веднага, но почни да търсиш. Не знам каква е работата, но подобно отношение и унижение не си струва.

# 582
Определено търси. Това е огромен минус и не знам какво би могло да го компенсира, освен пълна безизходица на служителя. Вероятно има и други негативи в мениджмънта.
Това е моето лично мнение.

# 583
Работата е проектиране, дизайн. И въпреки, че уж се търси основно качество се иска и бясна скорост, защото винаги има лоша организация и сроковете са кратки. А нали знаете онова правило, че няма как да е и евтино и качествено и бързо. Да, почвам да търся. Лошото е, че съм отчаяна от ситуацията, много се депресирах за краткото ми пребиваване на тази работа. На предишната беше подобно положението и след няколко години там бях съвсем зле с нервите. Там срокове не ни притискаха чак толкова, но ужасни колеги имах и шефката кокона само я гонех по разни коридори да й обяснявам по работа неща, защото тя много важна беше и не можеше да отдели време.

# 584
Вземи си болничен. Като ще те нахокват, че не си изработваш, ами не го работи. Току виж, като се върнеш, отношението се променило.

В бившата ми работа беше нещо подобно, само се крещеше по хората как не работели, нищо не правели.... Когато ми се каза и на мен, започах да си търся работа.Когато подадох молба за напускане, се почна - "Олеле, ами сега кой ще работи?!?! Пари ли искаш, само кажи....."
Рекох им - "Нали не работех нищо? Как сега изведнъж почнахте да ме цените?!?! Заплата не се вдига, когато човекът реши да напуска. Трябва да се сещате предварително..."
Много лошо се разделихме, понеже почнаха едни заплахи и закани, обвинения как "ми давали хляба", а аз съм била неблагодарна. Казах им, че аз съм си изкарвала хляба, никой не ми го е давал даром, абееее......като цяло цирк.

Общи условия

Активация на акаунт