Работа, CV-та, HR-и, съвети - 75

• 41 309
  • 874
  •   1
Отговори
# 705
Съгласна съм с предположенията защо някои позиции са по-малко в момента - и при нас тече бюджетно планиране и преди да имам финансово потвърждение за нови позиции, няма да пускаме обяви. Ако някой напуска и не е ключов, също ще изчакаме януари - междувременно ще тече предизвестието му.
Като цяло и аз мисля, че заради годишни бонуси, предстоящи празници и т.н., хората предпочитат да изчакат със смяната.

Иначе за Линкдин - не че рекрутърите искат да ви тормозят, просто алгоритъмът на платформата ви предлага като подходящ кандидат на база на попълнените от вас данни. Това е Simple Smile

# 706
Да, ама това все пак е машинен триаж, на мене ми е супер непрофесионално да ми пратят предложение, в което първото условие е fluent German, понеже фирмата е немска, с очаквани ежемесечни командировки в Германия, а аз съм писала, че немският ми е пряко сили А1. И като им върна отговор, ама аз не отговарям на основен критерий, и са много учудени, ако изобщо благоволят да ми отговорят и те. Много грозно впечатление прави, аз лично изключително се дразня на мърлявщина и непрофесионално отношение към работата, и директно отписвам цялата агенция, за която работи тоя хубостник. Идва все повече времето, в което кандидатите избират повече, отколкото работодателите, и трябва ревизия на някои процеси в подбора.

# 707
Като човек пробвал Premium-a на linkedin - пълен "шит". За обявите не виждаш кой кандидатства, а как се нареждаш по класация според skills, които си въвел. Другото което е НЕ виждаш кой ти е посетил профила и няма как и да го видиш Grinning Единствения плюс е клипчетата с learnings и това е.
Да и за това €30. Не си струва ама хич.

30 евро? Аз един месец си платих без да искам, защото забравих да си откажа абонамента - взе ми над 100 лева.

# 708
Аз имам абонамент, който тъкмо отказах. Толкова беше.

# 709
Като човек пробвал Premium-a на linkedin - пълен "шит". За обявите не виждаш кой кандидатства, а как се нареждаш по класация според skills, които си въвел. Другото което е НЕ виждаш кой ти е посетил профила и няма как и да го видиш Grinning
получавам рекламни мейли, включете си Linkedin  Premium и ще виждате кой е посетил профила ви, a ти пишеш, че не се вижда дори това

# 710
При кандидатстване за дадена позиция и направена “задача” свързана с позицията, редно ли е да получиш отговор и колко време бихте го чакали?
Три дни се занимавах с една задача, изпратих я в срок и отговор няма, което ми е малко странно…

# 711
По принцип не виждате само тези профили, които разглеждат профила ви конфиденциално. Всеки, който има профил от Премиум нагоре, може да активира опцията да не се разкрива самоличността му, когато разглежда нечий профил.
Иначе, очакването, че ще се видят хората, кандидатствали по дадена обява, не е реалистично. Има някаква конфиденциалност все пак. Но можете да виждате с какъв опит и квалификации са останалите кандидати, за да направите преценка къде стоите сред всички кандидатури.

# 712
Може или един screenshot как точно ще виждам опита и уменията на останалите кандидати, като табличка ли?

# 713
  • София
При кандидатстване за дадена позиция и направена “задача” свързана с позицията, редно ли е да получиш отговор и колко време бихте го чакали?
Три дни се занимавах с една задача, изпратих я в срок и отговор няма, което ми е малко странно…

Привет, JoySS,

Предполагам - седмица или две седмици. Редно е да получиш отговор, да.
Имай предвид, че вероятно твоята задача е една от поне 50-те задачи дадени на някой за проверка, и е 158-то му задължение. Самите процеси по организация, провеждане на интервюта, проверка на задачи са изключително времеемки, особено ако става дума за по-голяма фирма. Възможно е да има и допълнителни одобрения.
Ако след 2 седмици нямаш отговор, тогава им звънни да ги питаш.

# 714
Редно е, но дали ще го направят.
При мен отговориха след два месеца и аз останах с впечатление, че са чакали някой друг, който им е отказал.
Аз също им отказах, като се обосновах защо.

# 715
Като човек пробвал Premium-a на linkedin - пълен "шит". За обявите не виждаш кой кандидатства, а как се нареждаш по класация според skills, които си въвел. Другото което е НЕ виждаш кой ти е посетил профила и няма как и да го видиш Grinning
получавам рекламни мейли, включете си Linkedin  Premium и ще виждате кой е посетил профила ви, a ти пишеш, че не се вижда дори това

Това не е вярно. Дори да си с премиум пак не изписва кой те е посетил, защото даже като нормален потребител/без да с премиум или подобно/ можеш да отидеш в настройки --> Visability --> Visability of your profile and network и от там да си избереш дали искаш другите да те виждат като си ги посетил или не, без значение дали посетения човек е с премиум или не е.

# 716
Често не отговарят нищо. Отвратително грозно е, но е факт за българския бизнес. Аз също имам подозрения, че понякога, в зависимост от тестовите задачи, има фирми които просто го ползват това за малко безплатен труд. По едно време даже се дискутираше из фейсбук едно задание на една фирма, бяха се вързали сигурно 200 души да го правят и обсъждаха кой как го е направил. Е, тези писаха после, но според мен те проекта си го избутаха само с тестови задачи.

# 717
Доста тъпо отношение бих казала, защото човек си отделя от свободното време след работа да изпълни конкретна задача и заслужава най-малко уважение за положените усилия и едно НЕ, за да не се забавя процеса по намиране на нова работа.
Имам опит вече с такива потърсили ме 10 месеца по-късно, съвсем сериозно ги попитах дали се шегуват.

# 718
Да, те още там си показват отношението към кандидата и липсата на елементарно уважение, което съм убедена че и в процеса на работа вътре във фирмите е факт.

# 719
  • София
Защо Главна дирекция "Метрологичен надзор"  - пуска местата си от цяла БГ и в софийската секция>?
при тази мин,. заплата - колко реално да се очаква- със или без проф. опит.  https://iisda.government.bg/competitions/competitions_list/competition/77530

Общи условия

Активация на акаунт