Работа, CV-та, HR-и, съвети - 75

• 41 311
  • 874
  •   1
Отговори
# 690
Ясно ми е какво става на Коледа, ама сериозно ли мислиш, че някой наема аутсорс и проджект мениджъри, за да покрие натовареността, извинявай? Ти си изброила коренно различни дейности в един кюп, как да не реагирам.

# 691
slanchezara, съшата работа и при мен, дразня се откровено, защото ми губят времето
Любимото ми е оферти за София с обяснението, че ядрото на бизнеса е там, че аз ако исках да ида в София щях да го направя преди 20г, а не на 40+ със семейство .. Ако искам да съм любезна им казвам само, че бих се заинтересувала само от remote позиции..

Сега се сещам един колега как отговаря на подобни оферти за София - Ако ще се местя предпочитам да е в чужбина Simple Smile

Като се замисли човек на  270км ни е Букурещ, ако някой е заритал за столица. Заплатите са по-високи от София, има повече работа в бранша

# 692
И мен започнаха да ме атакуват HR-и в LinkedIn, без аз да кандидатствам. Работата ми е изцяло онлайн и е така от даже преди пандемията. Честно казано вече ми е много демоде като при този вид работа ми кажат - искаме те задължително в офиса или няколко дни седмично в офиса. Защо, не е ясно.
За мен при много професии бъдещето е изцяло remote. Повечето хора го предпочитат.
Другото, което е тъпо според мен е да казват, че осигуряват баланс на работа и личен живот с 20 дни платен годишен отпуск. Даже е смешно да го казват, защото мисля, че всички са наясно, че това е задължително да ти го дадат. Според мен като предимство магат да дават поне едни 5 дни допълнително.

# 693
В аутсорсинга със сигурност има такива позиции.

Посочените от мен сфери са тези, към които проявявам интерес и ги споменах в отговор на зададен към мен въпрос. Имах предвид, че при тях наблюдавам по-малко на брой възможности като за период, който по принцип е динамичен откъм търсене. Това за натовареността го уточних като допълнително условие за активност на пазара.
Скрит текст:
Ясно ми е какво става на Коледа, ама сериозно ли мислиш, че някой наема аутсорс и проджект мениджъри, за да покрие натовареността, извинявай? Ти си изброила коренно различни дейности в един кюп, как да не реагирам.

# 694
  • София
Това, което виждам от един месец за административни позиции е, че са доста намалели.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 14:23 от Rockstar

# 695
всъщност и в Linkedin има Apply, но не знам дали е същото като от някой сайт за работа.  Когато кандидатстваш официално, трябва да се грижат за личните ти данни, съответно да бъдат заличени след даден период.
А  когато си те разпитват за нещо в чата на Linkedin - е просто, сверяване на часовника, търсене къде какви специалисти има, евентуално да се настроят какви заплати да дават сигурно, но това ми е някак като "неофициално кандидатстване"

# 696
Apply на обява си е официално кандидатстване, може да редиректва към техен сайт за подаване на CV, a  може и директно да си подадеш CV чрез LinkedIn
Има някакви настройки за това, мисля че в момента го "доизчукват" като функционалност

# 697
Това, което виждам от един месец за административни позиции е, че НЯМА позиции, освен във хелп центровете.
Обяви на български, за нормални, български фирми, тип секретарка, счетоводител, търговец - просто няма! Ужас е.

Според мен продължава тенденцията гладът за кадри да е насочен към тесни специалити с опит в ИТ/онлайн сферите. Предлагат се доста добри заплати, от това което достига до мен като инфо.

# 698
Apply на обява си е официално кандидатстване, може да редиректва към техен сайт за подаване на CV, a  може и директно да си подадеш CV чрез LinkedIn
Има някакви настройки за това, мисля че в момента го "доизчукват" като функционалност

да, има Apply в LinkedIn и даже показва колко души са подали вече. Не знам ако си сложа Premium, който много ми се рекламира, какво бих виждала повече. Ще виждам ли кои точно кандидатстват?
Както  и ще виждам кой ми е чел профила.

# 699
Koй точно кандидатства не би трябвало да виждате,  за другото е така - виждат се всички, които са гледали профила

# 700
Като човек пробвал Premium-a на linkedin - пълен "шит". За обявите не виждаш кой кандидатства, а как се нареждаш по класация според skills, които си въвел. Другото което е НЕ виждаш кой ти е посетил профила и няма как и да го видиш Grinning Единствения плюс е клипчетата с learnings и това е.

# 701
Като човек пробвал Premium-a на linkedin - пълен "шит". За обявите не виждаш кой кандидатства, а как се нареждаш по класация според skills, които си въвел. Другото което е НЕ виждаш кой ти е посетил профила и няма как и да го видиш Grinning Единствения плюс е клипчетата с learnings и това е.
Да и за това €30. Не си струва ама хич.

# 702
  • София
Ооо на такива, дето дори не са си направили труда да прочетат какво работя изобщо, директно им пиша коучинг. Яко ги храня, хич не ми дреме. Да се научат да четат поне, не да отчитат само дейност. И мен ме канят от София да ида във Варна. Ще стане, ама на куково лято. 😂

# 703
Еееех, Варна е хубаво....
Ако ми предложат число, което ми харесва.....ще се замисля.....

# 704
Сега се сещам един колега как отговаря на подобни оферти за София - Ако ще се местя предпочитам да е в чужбина Simple Smile
Ох, с моята непоносимост към София напълно го разбирам. Винаги съм учтива, но имах случай в който ми се бяха сопнали как можело аз да не съм искала да се преместя в София. Казах им защо Sweat Smile

Иначе, да, правила съм рекрутмънт на пасивни кандидати. На някои може да им е неприятно, но пък има и случаи, в които са ок да поговорим повече дори за момента да не си търсят нещо ново, други пък се замислят и минаваме процесът по наемане.

За това какво се вижда при кандидатстване вече са споделяли, но само да добавя, че когато натиснете Apply и не демаркирате Increase your chance of being viewed, Share your full profile with the job poster when you click apply, тогава ни влизате в проектите в LinkedIn Recruiter като Apply Starter. Включено е по подразбиране.

Да добавя и за таргетите - повечето корпоративни рекрутъри нямат такива, срещала съм го само при агенциите. И няма минимален брой СВ-та за кандидастване, дори да е един човек, ако е добър го наемаме и прекратяваме обявата.

Общи условия

Активация на акаунт