Отговори
# 615
https://nag.sofia.bg/RegisterInfo/Info?url=44A6Q4YTfIA=

и

https://nag.sofia.bg/registervisasofproection

С малко повече търсене, могат да бъдат открити и инвеститорите.

# 616
  • София
... възможно ли е да се намери 3- стайно жилище (чиста площ не по- малко от 100 кв.м.), година на строителство след 2005 год., без първи и последен етаж, с Акт 16, район- център (от Съдебната палата до  Южен парк), Иван Вазов, около Докторската градина, Лозенец (частта около метростанция Европейски съюз), за цена не по- висока от 250 К евро?

Само изискването за строителство след 2005 прави мисията невъзможна.
Ако се направи компромис с това, ще е съвсем постижимо.

# 617
Търсим подобен и не съм попадала на такъв, който да ни хареса в изброените райони. Харесахме един за 380к 😄 с 3 спални (нов, необзаведен). И станахме свидетели как за две седмици се купиха три подобни в същата сграда 😄.

Понеже пазарът ме учудва с всеки изминал ден и вече не мога да го преценя точно, та според вас възможно ли е да се намери 3- стайно жилище (чиста площ не по- малко от 100 кв.м.), година на строителство след 2005 год., без първи и последен етаж, с Акт 16, район- център (от Съдебната палата до  Южен парк), Иван Вазов, около Докторската градина, Лозенец (частта около метростанция Европейски съюз), за цена не по- висока от 250 К евро?
Именно затова попитах😉. Преди няколко месеца и аз бях харесала един такъв срещу скромната цена от над 700 К лева, дори и гараж имаше към него. Продаде се веднага Sad.
Попадала съм на обяви, които покриват критериите, но не на цена под 350 К евро, но само горният имот ми хареса истински.

# 618
Малко оф топик, но...

визи за проектиране --> visas of proection

Scream Scream
Ни моа майна...

# 619
РЗП за апартамент е нонсенс, може да го пише, ако гледате мезонети
няма общо с тераси, коридори и т.н
това е застроената площ, умножена по броя на етажите (ако са еднакви) или сумата от площите на всички самостоятелни обекти в сградата, което е по- коректното

пропуснала съм рекламата, аз съм абонирана за homeheed, платено е, но изборът е малък

# 620
Здравейте, да ви попитам относно асансьорите. Харесала съм си едно жилище в строеж, но е залепено за асансьорната шахта. Не съм живяла в блок със асансьор. Дали като се движи асансьора, много ще се чува в студиото. И какво да попитам строителя- има ли марка асансьори , които да са по безшумни?

# 621
Каква изолация е сложил на стените към шахтата ... Ама не се знае дали няма да те излъже. По принцип новите асансьори не са шумни.

# 622
Все някое жилище трябва да е до асансьор, понякога и две са така. И затова има забрана до шахтата да има спалня. И това е от някога, когато асансьорите бяха шумни. Днес не се чуват даже и да си вътре в кабината. Не е проблем според мен, ако не ти е до спалнята. А ако се развали вратата и почне да се тряска това се чува на цялата площадка, че и нагоре и надолу, та е  все тая къде ти е жилището.

# 623
Все някое жилище трябва да е до асансьор, понякога и две са така. И затова има забрана до шахтата да има спалня. И това е от някога, когато асансьорите бяха шумни. Днес не се чуват даже и да си вътре в кабината. Не е проблем според мен, ако не ти е до спалнята. А ако се развали вратата и почне да се тряска това се чува на цялата площадка, че и нагоре и надолу, та е  все тая къде ти е жилището.

Ами като е студио, както са написали по-горе?

# 624
Май сме коментирали и преди - студио нямало по ЗУТ (доколкото си спомням), жилище, ателие, офис има.

# 625
  • София
Нашият апартамент е около асансьора. Чуваше се ужасно преди да сменим мотора, защото асансьорът е от онези Шиндлер с решетките. Но с новия мотор и някакви тампони изобщо не се чува. Чуват се хората, които влизат/излизат, затварят шумно врати, но само ако сме в коридора, който всъщност е около шахтата.

# 626
Нашият апартамент е срещу асансьора. Има звуков сигнал, когато спира и се чува. Чуваме и като като тръгва, макар и слабо. Хидравличен асансьор, акт 16 2006 г. Сега може да са по-безшумни.

# 627
Май сме коментирали и преди - студио нямало по ЗУТ (доколкото си спомням), жилище, ателие, офис има.

Нека няма, но като е еднопространствено помещение (каквото и да се води), как точно спалнята му няма да е до асансьора?

# 628
Като нов няма да се чува, след това зависи от поддръжката.

# 629
Мока, то студиото може да е жилище, ако отговаря на условията за такова, или ателие/офис, ако не отговаря на условията за жилище. Имам подозрението, че някои инвеститори са успели да кръстят ателиетата студио, с цел заобикаляне на закона. Кой им е разрешил, това вече е въпрос за милион Laughing

Да кажа и аз за соц.асансьор (80те гг. на миналия век - не е залепен до спални, а до мокро помещение и кухненски бокс, но се чува през 2-3 помещения и врати, когато спира на етажа. Дори и през деня, когато по принцип е по-шумно. 

И аз да попитам - тези новите асансьори в НС не се ли отварят като портални врати, по средата и в двете посоки? Или според зависи - с нормална врата или с такива в двете посоки?

Общи условия

Активация на акаунт