Отговори
# 360
Вие все го нищите, аз все ви казвам, ама не вярвате и търсите свръхестествена причина за тия цени. Огромното търсене и скромното предлагане обуславя високите цени. Тва е.
Не съм съгласна,в момента има бум на строителството. Няма квартал, в който да не се започват поне 3 нови блока,а в някой квартали и повече.
Страха за изгаряне на спестявания предизвика тяхното насочване към имущество, даже медийните атаки -" Цените се увеличават,няма имотен балон,няма да се спука скоро,цените ще растат още увеличава изкуствено търсенето. Наблюдавам и много млади семейства,които търсят "спешно,веднага", купуват без много мислене и после се ядосват. Само в нашия блок за година два апартамента бяха бързо продадени от наследниците и новите собственици като теглиха чертата се оказа,че до точка обзавеждане са надхвърлили с по 20хил. Е цената за ново строителство при равни чисти квадратури и се ядосват,че са се "прецакали".
Нов строеж,по незнайни за мен причини със забавено стартиране 1 г, има скок на цени на целено с по 25хил Е. От 9 дола вода ще донесат да обяснят този голям скок,но всички обяснения са ала бала и трудно ще стигнат истинко тагова увеличение.
За брокери,продаващи,всичко е добре дошло,но е изкуствено пренадуто.

Сама даваш примери колко голямо търсене имало, пък не си съгласна...

# 361
Ема, чета с едно око Joy
Вместо това, което си написала :продавачите се отказват, съм си въобразила - купувачите се отказват Joy

Ясно Blush
Но може да се каже и така - има продавачи, които като видят какво е да си купувач, и решават да си спестят упражнението. И във форума се вижда - колко човека писаха "продавачът се отказа".

# 362
На мен строител наскоро ми каза, че всички материали си били вдигнали цените, та оттам (освен и поради големия интерес). Само дето разбирам, че цените на материалите започват да се нормализират, ще видим дали това ще доведе и да нормализиране на цените на жилищата.

ПП в Овча Купел има 2-стайна тухла под 70 000 евро.
Цената на арматурното желязо е понамаляла след големия скок.

# 363
Ми добре, изкуствено са надути цените. Съгласни сме. И сега какво? Ще чакаш да паднат? Ако искаш да инвестираш може би. Но ако ти трябва да живееш? А как цените са надути изкуствено и се чака срив чета от пет години. Ако някой от толкова чака да се сринат и не си купува, още живее неудобно, а цените са над 50% нагоре. А ако някой е купил тогава, сега пие шампанско и може вече да е изплатил или поне преполовил ипотеката. Пък нека са изкуствени цените. То и глобалното затопляне е изкуствено, ама действаме според даденостите. Аз също си купих преди 5 години малко по случайност - намерих нещо близко до желаното идеално жилище на прилична цена и един вътрешен глас ми каза да купя. И от над три години си живея в новото жилище и ми е гот.

# 364
  • София
Вие все го нищите, аз все ви казвам, ама не вярвате и търсите свръхестествена причина за тия цени. Огромното търсене и скромното предлагане обуславя високите цени. Тва е.
Не съм съгласна,в момента има бум на строителството. Няма квартал, в който да не се започват поне 3 нови блока,а в някой квартали и повече.
Страха за изгаряне на спестявания предизвика тяхното насочване към имущество, даже медийните атаки -" Цените се увеличават,няма имотен балон,няма да се спука скоро,цените ще растат още увеличава изкуствено търсенето. Наблюдавам и много млади семейства,които търсят "спешно,веднага", купуват без много мислене и после се ядосват. Само в нашия блок за година два апартамента бяха бързо продадени от наследниците и новите собственици като теглиха чертата се оказа,че до точка обзавеждане са надхвърлили с по 20хил. Е цената за ново строителство при равни чисти квадратури и се ядосват,че са се "прецакали".
Нов строеж,по незнайни за мен причини със забавено стартиране 1 г, има скок на цени на целено с по 25хил Е. От 9 дола вода ще донесат да обяснят този голям скок,но всички обяснения са ала бала и трудно ще стигнат истинко тагова увеличение.
За брокери,продаващи,всичко е добре дошло,но е изкуствено пренадуто.

Сама даваш примери колко голямо търсене имало, пък не си съгласна...
А ти четеш с търсене на твоето виждане.
Превод за теб - няма скромно предлагане,даже е свръх предлагане.

# 365
Предлагане по принцип или предлагане, което да отговаря на  3 базови критерия - локация, площ (включвам тук и разпределението) и цена. В настоящия момент, ако локацията и площта са ОК, цената не е. Ако пък цената е ОК, някой от другите критерии липсва. За конкретния купувач, естествено.

# 366
защо брокерите в България нямат пари за свестен свой сайт, а повечето минават  с обяви в най-известната платформа?

# 367
Някой ходил ли е на място да види Sohome? Дали ще стане пренаселен този комплекс тъй като са повече апартаменти и близо ли са сградите една до друга? Изобщо кажете някой недостатък ако имате наблюдения. Такса поддръжка и цените ги знам.

# 368
Двустаен тухлен висок 1 етаж в долен Лозенец след основен ремонт 70 кв. м. за 120 хиляди добре ли е според вас?

# 369
не бих живяла на първи етаж

# 370
Много приказки се изговориха за брокерите и комисионите. Няколко пъти съм ползвал брокер и като цяло не беше добро преживяване. Светът върви към използване на цифрови валути, за да избегне посредниците. Може би същото ще стане един ден и на пазара на недвижими имоти. Лично аз, ако реша да продавам - ще го направя директно.

# 371
Никой не може да ме убеди, че дори най-добрия брокер заслужава 3-3,6% комисионна, независимо какво е свършил. А и каквото и да е свършил, едва ли би се доближило до исканата сума като стойност.

На 100 000 евро, това са 3000 евро! 6000лв изкарани без особен напън от един паразит. Хем купувачите искат да ги прескочат, хем продавачите искат същото за да си спестят тези пари. А тази сума е една прилична кухня или една завършена баня.

Ами масово имотите са по 150-200-250к евро. Този човек изкарва за 1 ден толкова колкото масовия Българин за 12-18 месеца труд?!

Да ми дойде някой/я от кол и въже с голямото си самочувствие и служебното си ново Поло да ми се прави на велик... смях!

Разбира се е въпрос на гледна точка, аз купих апартамент скоро, без брокер. Контактите ми с такива по време на търсенето бяха кошмарни. Много е сладко да си комисионер, в България всеки натам се натиска. Не вършиш нищо, а взимаш едни пари за да свържеш двама човека които ги мързи сами да се разровят достатъчно....

Лично мнение.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:21 от Tombola

# 372
Много си права. Съгласна съм.

# 373
Ако брокерът си работи сам може и да си заслужи тези пари, като свърши всичко - търсене, документи, проверки и тн, ама в големите агенции почти всичко отива за шефа, после за офис, юрист, и накрая малко за брокера.

Иначе ние май ще си поседим още 2-3 годинки под наем. Пък ако не паднат цените, поне още малко кеш ще сме събрали.. Weary

# 374
Още един плюс на НС от строител - много често продават без брокер. Звъниш във фирмата и се договаряте.

Общи условия

Активация на акаунт