Отговори
# 630

Нашия е такъв. Вратите не се чуват, но пее като спира...

# 631
Писах студио, защото е една голяма стая. Един вид боксониера- една стая  с коридорче и баня. И кородора и малко от стаята граничат с асансьорната  шахта. Ако пее или се блъска вратата само на нашия етаж, няма да ми е голям проблем, но ако се чува като се движи между етажите тогава вече ще ми дойде в повече.
Това за студиата , че вече се водят ателиета не го знаех.

# 632
Независимо колко ще е космически асансьора, скъп, нов или марков. Независимо и каква изолация има на стената до шахтата. Особено когато е тихо, нощем примерно - ще се чува.

# 633
Елица, не съм казала, че студиата се водят ателиета.
Само заподозрях (чувство, нищо повече), че е възможно част от студиата да не отговарят на изискванията за жилище, т.е. да са ателиета, например.
Защото не знам как от компетентните институции одобряват проект, в който има обект, наречен студио, при положение, че няма такъв обект по нормативна уредба. Гледала съм напоследък доста обяви за апартамент 40 квадрата (с общите части), който на практика си е студио (боксониера по старому) - едно помещение общо от до около 20 квадрата, малко входно коридорче и баня тоалетна. Някои такива обаче са ателиета по проект, примерно защото са само на север, североизток, северозапад, т.е. не отговарят на изискванията за жилище.

# 634
Със шум от асансьор се свиква, с крясъци на пияни съседи биещи се посреднощ - трудно. На времето в София такива се нанесоха до нас - жената и мъжът пият, после жената бие мъжа, а той крещи като момиченце. А тя, една жена... яка мадама. Сигурно над 100кг. Кучето лае, и по него викаха...

# 635
  • Sofia
Скрит текст:
Нашия е такъв. Вратите не се чуват, но пее като спира...
99% има как да се спре пеенето. В най-лошия случай се вади куплунга на високоговорителя и заспива.
Пробвахте ли да обсъдите проблема с фирмата обслужваща асансьора?
В най-лошия случай - дори и да няма настройка за поне намаляване на силата на звука, може да се направи и чрез последователно добавяне на малко съпротивление, така че силата на тока през високоговорителя да е по-малък.
Тъпо е да търпите години звука от пеенето на асаньора - обикновено това пеене и говорене е безполезно.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 00:17 от julian

# 636
Аз съм живяла в ателие със спалня до асансьор /нов/. Въобще не ми правеше впечатление. А и дори и да се чува леко, със сигурност не така, че чак да ме събуди. Но сигурно зависи колко леко спите.

# 637
И да добавя - колкото си по-млад, толкова по-малко обръщаш внимание на разни шумове. С годините все повече неща почват да те дразнят Laughing, поне докато не те хване старческата глухота - тогава съседите почват да се оплакват от ТВ на макс по нощите или хорА по радиото следобяд.Laughing

# 638
Абе какво значи асансьорът да "пее"? Simple Smile Мислех че става дума да издава скърцащ или свистящ шум/звук - какви говорители, какви съпротивления...

Наши роднини живеят на последния етаж в стара кооперация (70-80-те год), кухнята граничи с асансьора. Чува се само при спиране и тръгване, по време на движение никъв шум. По-шумна е вратата, която е от старите еднокрилни, тип входна врата - на долния етаж механизмът е развален и се блъска яко, и се чува през 2-3 етажа. При нов асансьор не вярвам да и има тези ефекти.

В офиса асансьорът е с чип и пиука като го ползваш, та това пиукане също се чува, ако е по-тихо. Но това е от четеца за чиповете, а не от самия асансьор.

Студио доколкото знам е синоним на 1-стайка. И в нея формално няма спалня, има само холокухня и баня. Така че няма пречка да е до асансьорната шахта, дори по "новите" стандарти...

# 639
Имат предвид разните чуруликащи и бипкащи звучи, издавани от модерните асансьори докато са в движение, като пристигнат и прочее. Според мен няма начин да не може да се деактивират от техниците.

# 640
А, за мелодииките ли става дума? Е какво пеене е това, то е бибипкане... явно ми е бедно въображението...

Аз такова нещо в жилищна сграда не съм виждал. Само в обществени сгради и (големи) офис сгради, където има шанс докато лафиш с колегата да пропуснеш асансьора. Който го е сложил това в жилищен асансьор е за бой.
И да, няма начин това да не може да се деактивира "софтуерно", без разни хакове със съпротивления...

# 641
Здравейте. Дали в момента е удачно закупуването на първо жилище ?

# 642
  • София
Закупуването на първо жилище е подходящо винаги, пред алтернативата наем и пестене.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 19:19 от Д0Д0

# 643
Закупуването на първо жилище е подходящо винаги, пред алтернативната наем и пестене.

Точно в момента е много по удачно да се живее под наем.

# 644
  • Варна
Точно в момента е много по удачно да се живее под наем.
Не и дългосрочно.

Общи условия

Активация на акаунт