Априлски бебчета 2022

• 42 172
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
От Бургас съм. Напоследък на който и да се обадя е болен от ковид и си е притеснително. Току що пък ми зацапа и вече не знам какво да си мисля...

Аз в момента съм с ковид . В деня, в който си направих тест за ковид и се оказа положителен, реших да си направя и за бременност,  за всеки случай- и той се оказа положителен (след 2 години опити  и един спонтанен аборт, преди това🥳). Не е страшно, доста леко го изкарах, но още съм под карантина де.
Иначе за зацапването, по-добре отиди на лекар. Може да е безобидно, а може да се наложи и лечение. Успех!🤗
С какво се лекувате за ковида?

Авирон рапид, витамин Ц, цинк, вит.Д3 и ацетизал кардио 75мг. Но аз го карам много леко, предполагам  че затова лекарят ми е назначил такова лечение 😊

Имате ли кашлица и храчки ?

# 181
Нашата кака държи да има сестричка!  Когато я попитаме “ами,ако момченце какво ще го правим?”, тя отговаря “ще го подарим!” Твърдо и категорично 😂 имала си вече едно братче, сега иска сестричка. А малчо, той милия изобщо не разбира какво се случва, та няма претенции 😅

# 182
Нашето дете го питахме какво иска да има - братче или сестриче. Отговорът е не искам братче, не искам сестриче, искам извънземно 🤣🤣🤣
После версията стана, че мама има бебе в коремчето, а той има извънземно. Скоро не съм го закачала, чакам да забрави за извънземното 🤣

# 183
Аз пък имам малка сестричка на 6 години .. аз съм на 23 още не кме казали, защото предната бременност през февруари не свърши добре и малката не го прие никак леко, че бебчо няма да се роди .. Мислим да ги зарадваме живот и здраве отното по Коледа .. Малкота обаче  не спира да говори за бебе сякаш усеща и само говори как ще го гледа, нея не я интересува какво ще е само да е бебе 😁 Взехме си къща тези дни и тя вече обяснява къде ще е стаята на бебето и как ще спи при него ❤😁😇

# 184
Отчасти се радвам, че моя батко вкъщи е на 8 месеца и нищичко не разбира 😂 че звучи нелека задача като имат претенции големите 😃
Мм като видя теста и каза, че този път ще е момиче. Аз нямам мнение, защото с баткото бях 100% сигурна, че е момиче, даже му виках "тя" преди да разберем на ФМ пола 😃 Така че сега мълча, явно при мен такова нещо като майчина интуиция няма 🤣 Но мм си знаеше, че е момче, така че може пък той да има интуиция, знам ли, хаха, ще разберем.
Днес нещо си нямах работа, та изчетох и пробвах всички формули и таблици и китайски календари за пола на бебето, даже и теста със сода направих, е, всичките показват момиче 😃 А като сверявам с баткото, за него категорично показват момче. За мен е пълна глупост, ама кой знае, ще разберем. Днес влизам в 9 г.с., ще ми се към 13 да видим пола, но баткото се кри до 20, така че не храня големи надежди. 😃
Вие имате ли предположения какви ще са вашите мишлета?

# 185
Здравейте, момичета! А съм с термин 24 април 2022. Втора бременност. Имам едно момченце на 3 години и половина. Засега всичко е наред. На преглед ще ходя на 11,12 септември да чуем сърцето. Засега аг установи, че има плоден сак. Лека бременност на всички и пухкав финал.

# 186
От Бургас съм. Напоследък на който и да се обадя е болен от ковид и си е притеснително. Току що пък ми зацапа и вече не знам какво да си мисля...

Аз в момента съм с ковид . В деня, в който си направих тест за ковид и се оказа положителен, реших да си направя и за бременност,  за всеки случай- и той се оказа положителен (след 2 години опити  и един спонтанен аборт, преди това🥳). Не е страшно, доста леко го изкарах, но още съм под карантина де.
Иначе за зацапването, по-добре отиди на лекар. Може да е безобидно, а може да се наложи и лечение. Успех!🤗
С какво се лекувате за ковида?

Авирон рапид, витамин Ц, цинк, вит.Д3 и ацетизал кардио 75мг. Но аз го карам много леко, предполагам  че затова лекарят ми е назначил такова лечение 😊

Имате ли кашлица и храчки ?

Кашлица имах 2-3 дни, като първия ден имах страшни болки в гърдите,  след това нищо. Отхрачване не съм имала.

# 187
На някой налагало ли му се е да пие дуфастон и след колко време трябва да се овладее кървенето? В каква доза сте го пили?

# 188
На някой налагало ли му се е да пие дуфастон и след колко време трябва да се овладее кървенето? В каква доза сте го пили?

Аз пия дуфастон от първия преглед (5 седмица). Бяха ми предписани по две на ден. Точно седмица след това имах зацапване,което продължи 3-4 дни. Доктора каза да пия по 3 на ден до 3дни след зацапването. Ще ги пия до края на третия месец.

# 189
Мария, аз пия още от трансфера, най-вероятно ще го пия до 13-14г.с., в момента съм на 2*1/2

# 190
На мен ми го изписаха не профилактично, а заради зацапването. От вчера го пия, обаче все още има следи след тоалетна. Искаше ми се да знам дали има някакъв срок, в който трябва да спре или си е индивидуално. Днес обаче не знам заради него ли, защо но цял ден съм като труп и ми тежи главата. Дори съм с ниска температура, която обаче усещам ужасно. Сутринта пусках кръвни и урина - абсолютно всичко е в норма, та явно не е вирус, поне това ми отпада като притеснение.

# 191
И моя не е изписан профилактично 😁 изписват го заради нисък прогестерон, отлепване или зацапвания. При мен е заради инвитрото, за да вдигнем прогестерона и заради зацапване. Конкретно на твоя въпрос-индивидуално е, но ако няма нищо по-сериозно до 10-15 дни ни трябвало да отшуми. Моя съвет е пусни си прогестерон.

# 192
Момичета какво ядете,кажете ми.Нищо не задържам.Не ми се яде,а когато ми се хапне и успея до 15 мин съм го повърнала.В 8ма.г.с съм и от една седмица не е спряло да ми се гади.

# 193
Буболина, много неприятно 😭 не мога да дам съвет, защото само ми се гади, но не мога да повърна.
Жоржи, с такова впечатление останах, защото четох, че на някои момичета им го изписват без симптоми.
Много е странно това мое зацапване, един път има два пъти няма и така. Тъкмо се успокоя и после пак.

# 194
Аз карам на таратор и тесто - хляб и спагети главно. Друго не мога. Имам разни проблясъци от време на време и хапвам домат и сирене или някой плод, но това е. Вода също не мога да пия - дори малко да пийна веднаха я повръщам. Взех си чай от джинджифил с люта чушка и засега ми понася.

Общи условия

Активация на акаунт