Априлски бебчета 2022

• 42 170
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
Няма да цитирам,че не ми се получава, но се включвам в последните теми 😁
За гаденето да си кажа. Гади ми се, гладна съм,а хапна ли нещо събалявам многог после. Така беше и предните два пъти. Последно се мерих малкомпреди да разбера,че съм бременна,но хората вече запомнаха започнаха да ми казват,че съм отслабнала. 😁 така беше и преди,после ще си върнем кг.,споко.
А за спането.. ох, спането.. с пъравата бременност заспивах в офиза докато чета разне неща на компютъра, кофтито е, че до последно си бях така 😅 с втората бременност вече с малко дете нямаше как да си позволя да спя, но спях с каката на обяд, сега с две съвсем няма как да спя когато си поискам,но пак си спя с тях на обяд 😅
Надявам се към края на третия месец и гаденето да мине и дремането също,а най- силно се надявам да не се появят киселините, щото друга такава гадост няма..!

# 166
Здравейте момичета, да се запиша и аз с втора бременност. В 7ма г.с съм и адски много ми се гадо. Повеъщам по няколко пъти на ден, не мога да пия вода, защото ми е лошо от нея. Повечето храни не мога да ги консумирам. Вкъщи имам един терминатор на 1г и 10м. Все още съм в майчинство и заради това успявам поне на обяд да полегна малко. До преди седмица нямах проблем с гадене, а от около седмица е нещо страшно. Как се справяте вие? Какво ви помага? Още не сме чули сърдечната дейност - предстои преглед в понеделник.

Относно казването - с първата бременност не исках никой да знае, да не казваме до колкото е възможно по-късно. Сега с тази не го чувствам така. За момента съм казала на две приятелки и на майка ми. Чакаме сърчицето и ще кажем и на другите роднини в нач на септември, а също и на близките ни приятели.

# 167
С първата бременност, след като чухме сърчице, казвах на всички. Знаех, че няма да се случи нищо, което да ме накара да съжелявам, че съм казала. Сега някак си съм по-плаха. Само ММ знае, чакам сърчице да кажем на родителите ни. На каката ще кажем, когато научим пола. Тя иска сестричка и не зная какво ще обяснявам, ако е момче. За сега версията е, че когато поръчаме бебе на щъркела, трябва да стискаме палци да е грамотен и да може да прочете писмото ù, ако се падне такъв, който не може да чете - ще донесе момче.

# 168
Алтая много се смях 😂.Нашият иска братче,мъжа ми момиче,аз също мисля че пак ще е момче,ще разберем след няколко месеца.Чудехме се за пренатален тест,но май няма да правим.Днес сме на преглед за сърчице,нямам търпение вече 🥰.

# 169
Алтая смях се глас, жестока история сте спретнали 🤣🤣🤣

Ние по препоръка на Док. ще правим Vision test та ако искаме да знаем пола на боровинката ще го научим доста - рано в 10г.с., но на мен след толкова години чакане ми е най-важно да ни е здраво бебето и са го докараме до април. Какта се вълнува обаче, тъй като е голяма и разбира много добре казва, че иска момиче. Даже онзи ден зададе въпроса “Мамо, ами ако е момче какво ще го правим?” 🤣

Марина подкрепям те за киселините, това го имах само в 9-тия месец, но беше ужасно  🤪

# 170
Здравейте, днес минах първия преглед. По последна менструация съм точно в 9та седмица, но по измервания днес съм в 7+5дни. Докторката каза, че е нормално предвид дългия ми цикъл - 35 дни, макар предния път да нямах такова разминаване. Всичко и изглеждаше нормално и ме вика отново на 16.09, за да го измерим пак. Пусна ми кръвни изследвания да направя за следващия път. Ако и на скрининга измерването е такова ще ми смени термина.
Иначе се чувствам добре, с изключение на това, че ми се повдига най вече сутрин и вечер. Притеснява ме това, че града е пламнал с Ковид, а на работа вече имаме 5-6 случая от последната седмица. Пазя се до колкото мога, но за момента не мога да си позволя болничен ако не се налага наистина. Сто си с маската и стискам палци 😁

# 171
Момичета и мен не ме подмина това гадене,макар да започна от 8г.с. Само ми се гади постоянно,но не повръщам. С какво си помагате да облекчи гаденето? 🤰

# 172
Мария, пази се много, в кой град си ако не е тайна? Аз сега работя от нас, защото Док. се разпореди да лежа, но скоро ще трябва да хода и до офиса...

Хана94, на мен нищо не ми помага за гаденето, с дъщеря ми ми се гадеше до 9м. тогава понякога вода с лимон ми действаше...тогавашно АГ ми беше изписал това https://apteka.framar.bg/30015691/%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D1%8 … B5%D0%BD%D0%B5-20 , но и то не ми действаше много много.

# 173
От Бургас съм. Напоследък на който и да се обадя е болен от ковид и си е притеснително. Току що пък ми зацапа и вече не знам какво да си мисля...

# 174
От Бургас съм. Напоследък на който и да се обадя е болен от ковид и си е притеснително. Току що пък ми зацапа и вече не знам какво да си мисля...

Аз в момента съм с ковид . В деня, в който си направих тест за ковид и се оказа положителен, реших да си направя и за бременност,  за всеки случай- и той се оказа положителен (след 2 години опити  и един спонтанен аборт, преди това🥳). Не е страшно, доста леко го изкарах, но още съм под карантина де.
Иначе за зацапването, по-добре отиди на лекар. Може да е безобидно, а може да се наложи и лечение. Успех!🤗

# 175
Мария, обади се на доктора си и си почивай повече.

# 176
Чух се с лекарката, изписа ми дуфастон. Днес бях на преглед и всичко изглежда нормално. Каза да го пия до 16ти и пак на преглед. Предната бременност също имах такива зацапвания, но тогава все още не знаех, че съм бременна и не съм се притеснявала. Работата ми иначе не е натоварваща, в офис съм, но често се движа между офисите и съм навъртала и по 8хиляди крачки, така че не съм съвсем неподвижна... Събота и неделя ще почивам, надявам се всичко да премине
Относно ковида - карах го март месец и въпреки, че бях само с хрема и температура по-зле не съм се чувствала. Седем дни бях с денонощна температура 39, която не се повлияваше от нищо. Сега изобщо не ми се иска да се разболявам...

# 177
И аз съм с Ковид. Вие с какво се лекувате ? Може и на лично да ми пишете Simple Smile
Аз в момента съм с ковид . В деня, в който си направих тест за ковид и се оказа положителен, реших да си направя и за бременност,  за всеки случай- и той се оказа положителен (след 2 години опити  и един спонтанен аборт, преди това🥳). Не е страшно, доста леко го изкарах, но още съм под карантина де.
Иначе за зацапването, по-добре отиди на лекар. Може да е безобидно, а може да се наложи и лечение. Успех!🤗

# 178

С какво се лекувате за ковида?

# 179

С какво се лекувате за ковида?

Авирон рапид, витамин Ц, цинк, вит.Д3 и ацетизал кардио 75мг. Но аз го карам много леко, предполагам  че затова лекарят ми е назначил такова лечение 😊

Общи условия

Активация на акаунт