Априлски бебчета 2022

• 40 128
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Момичета, здравейте.
Днес съм вече 9та седмица. Чувствам се супер отпаднала, трудно ставам от леглото, имам световъртеж, гади ми се на моменти.. чак сякаш и дишането ми е затруднено. Сърцебиене имам… по принцип от 1 седмица и кръвното ми всеки ден е ниско по цял ден, ама сега не е зле кръвното, но аз самата съм като парцал. Имам и болки от време на време ниско долу, такива всеедно ще ми идва…
Пия утрогестан две сутрин и две вечер. Знам, че и той си оказва влияние, все пак е хормон… ама такова пък чудо.
...
Нормално ли е според вас да ми е чак толкова лошо?
Аз съм 6гс+6. Сърцебиене имам още от положителния тест и заради него не мога да спя по цели нощи.
Менструални болки също имам - били от разтягането на матката, не знам доколко е така.
И аз съм като парцал. Вече нищо не ми се яде, гади ми се от почти всичко. Вечно съм изморена.
Утрогестан слагам вагинално, не знам дали оказва някакво влияние на общото състояние.
А дали е нормално, и аз си задавам този въпрос всеки ден, въпреки че не съм бременна за пръв път, такова чудо не е било.
За капак на всичко ми се върна и гастритната болка и сега направо увивам. Чудя се дали Но-шпа би й повлияло 🤔.

Hana94, при мен зацапването спря на втория ден от приема, но предполагам, че е индивидуално.

# 361
Здравейте и аз от вчера приемам Утрогестан но 3х1т поради кафяво течение вследствие на малко отлепяне на сакчето. Колко време след приема му ви спря това кафяво течение,зацапване?
Лично на мен след 4-5 дена, но си е строго индивидуално!

# 362
Е за това много мразя израза ,,Ама то бременността не е болест”. Абе не е болест, но не съм човек. Не стига, че ми е постоянно лошо, ами хванах и някакъв стомашен вирус плюс ешерихия коли, което най вероятно е от морето. Не мога да повярвам колко ми е зле и имам чувството, че няма край, а едно след друго идва.

# 363
Момичета, здравейте.
Днес съм вече 9та седмица. Чувствам се супер отпаднала, трудно ставам от леглото, имам световъртеж, гади ми се на моменти.. чак сякаш и дишането ми е затруднено. Сърцебиене имам… по принцип от 1 седмица и кръвното ми всеки ден е ниско по цял ден, ама сега не е зле кръвното, но аз самата съм като парцал. Имам и болки от време на време ниско долу, такива всеедно ще ми идва…
Пия утрогестан две сутрин и две вечер. Знам, че и той си оказва влияние, все пак е хормон… ама такова пък чудо.
Иначе пък вчера бях при лекарката ми на преглед, огледа ме хубаво, каза, че всичко е наред. И вчера като бях видя и сърце биещо добре. Но все пак каза да си продължа с утрогестана, заради едно леко прокървяване миналата седм. Нормално ли е според вас да ми е чак толкова лошо?

Дарлинг аз съм мн отпаднала и пост минсе спи, кръвното ми е 120-80 по принц а сега е ниско , днес вече е ок но пак ми се вие свят едва ходя, не повръщам, трудно дишам от вдин нерв възпалих и ми засегна главата и гърба от климатика

# 364
Пазете се от продължителното стоене на климатици, така лесно се настива и се схващате.
Иначе и аз съм зле по цял ден, но аз пия утрогестан и той ми досваля кръвното допълнително и все лежа и ми се гади.
Вие имате ли други оплаквания? По принцип знам, че е нормално да има гадене и т.н и че е от бременността. Първите три месеца, че даже и в четвърти може да има симптоми на отпадналост и гадене.

Момичета, здравейте.
Иначе пък вчера бях при лекарката ми на преглед, огледа ме хубаво, каза, че всичко е наред. И вчера като бях видя и сърце биещо добре. Но все пак каза да си продължа с утрогестана, заради едно леко прокървяване миналата седм. Нормално ли е според вас да ми е чак толкова лошо?

Дарлинг аз съм мн отпаднала и пост минсе спи, кръвното ми е 120-80 по принц а сега е ниско , днес вече е ок но пак ми се вие свят едва ходя, не повръщам, трудно дишам от вдин нерв възпалих и ми засегна главата и гърба от климатика

# 365
  • Sofia
Puhche777, кутията ти е пълна и не можеш да получаваш съобщения.

А иначе при мен засега това са симптомите/оплакванията:
- отпадналост/голяма умора (а бе, като премазана съм),
- гадене (от всичко),
- менструални болки
- и ужасното сърцебиене съпроводено от  безсъние.

Дано към тези да не се добави още нещо.
Иначе, аз не издържах и си пуснах отпуск другата седмица. Просто не се чувствам работоспособна, имам нужда от почивка. А работата ми не е тежка - по цял ден пред компютъра и пак ми идва в повече.

# 366
  • София
Здравейте мами, да се запиша и аз. 10с+5 дни , някъде около 1ви април би трябвало да е термина , на 20ти съм на БХС. Докторката ми каза, че тогава ще каже с точност. За симптоми да си кажа и аз , гадене и повръщане нямам , ям си горе долу всичко само че намразих месото - под всякакъв вид и форма. Прималява ми от време на време , но работя вкъщи и имам възможност да си почивам често.

Да ви попитам , някоя от вас минала ли е вече БХС ? И дали някоя от вас се проследява във Вита в София.

Също така пустото любопитство , може би глупав въпрос, но четох за ранно разпознаване на пола по метода Рамзи. Някоя от вас може ли да сподели на коремен ехограф, снимките огледални ли са или ?

# 367
здр отново и за последно в тази група
сега бях на доктор и плодът е спрял да се развива, според докторката,за мое добро, защото родих Януари и казва, че матката ми не била готова още да износи нова бременност. каквото и да е бебчето го няма,ще постъпваммм в понед в болница— да ме изчистят. успех на вас , сладурки , мн хубава група сте Simple Smile

# 368
Пухче, толкова съжалявам, прегръщам те нищо че е само витруално, бъди силна, всяка загуба е тъжна без значение кога се случва Confused

# 369
Съжалявам, Пухче! Надявам се всичко да мине наред в болницата. Стискам палци.
Имате ли идея кой сироп за отхрачване е подходящ при бременни ?

# 370
Момичета днес е третия ден от приема на утрогестан 3х1т. Но кафявото течение не спира. Обадих се на агто каза да го увелича на 3х2т и че само това се изписвало за такива случей за да не стане аборт. Много съм приреснена,дали няма и друга допълнителна терапия освен този Утрогестан. Някой ако знае или е бил в подобна ситуация нека да пише. Много съм притеснена.

# 371
Hana, освен урогестан може да пиеш 3*2 но шпа, аз слагам и инжекции хориомон, но са ми изписани от лекар и се слагат по нейно наблюдение.

# 372
Hana, освен урогестан може да пиеш 3*2 но шпа, аз слагам и инжекции хориомон, но са ми изписани от лекар и се слагат по нейно наблюдение.
Благодаря за отговора. Нищо не ми каза агто по телефона днес,освен да увелича дозата утрогестан. Ядосвам се, че не каза какво допълнително мога да приемам за по добър ефект.

# 373
  • София
Благодаря за отговора. Нищо не ми каза агто по телефона днес,освен да увелича дозата утрогестан. Ядосвам се, че не каза какво допълнително мога да приемам за по добър ефект.

Моята АГ ми беше казвала ако имам зацапване и утрогестана не подейства директно да отида при нея да ме види и ако трябва да остана в болницата.

# 374

Моята АГ ми беше казвала ако имам зацапване и утрогестана не подейства директно да отида при нея да ме види и ако трябва да остана в болницата.
След колко дена трябва да подейства ти каза?

Общи условия

Активация на акаунт