Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 340
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 150
Dee92, не трябва направление, за да започнеш да се следиш на частно. Амбулаторната карта обаче е задължителна за издаване на болничен.

# 151
Така като чета на 01.09 при Атанасова ще си чакаме пак доста Simple Smile

# 152
Dee92, не трябва направление, за да започнеш да се следиш на частно. Амбулаторната карта обаче е задължителна за издаване на болничен.

Страшно много благодаря за цялото инфо, страхотни сте всички. Simple Smile Извинявам се, последно нещо, ако може - направлението за хоспитализация си го издават Токуда, но тази амбулаторна карта се взима от личния лекар?

Много благодаря отново.

# 153
ЛАК (лична амбулаторна карта) би трябвало да имаш, тя не е само за бременни. Ако нямаш или не знаеш къде е минаваш през книжарницата в болницата, попълва данните отпред и минаваш през личната да я завери или нещо такова. Може би това могат и в Токуда да го направят, но не съм сигурна. Всеки болничен се вписва в ЛАК-а без значение бременна ли си. Това е същото като детския ти картон, просто вече му казват ЛАК.
В Токуда казват, че за да родиш трябва да отидеш с корем и лична карта, останалото ще го осигурят (това включва и направление за хоспитализация)

# 154
какво значи с корем и лична карта 😂Смисл мога ли да отида и да им кажа днес трябва да ми направите секцио аз при вас не се следя ? Предполагам надали

# 155
какво значи с корем и лична карта 😂Смисл мога ли да отида и да им кажа днес трябва да ми направите секцио аз при вас не се следя ? Предполагам надали
За планирано секцио (без индикации за раждане) не знам, но ако отидете в началото на раждането няма да ви върнат със сигурност. Думите са на д-р Велева.

# 156
е те са болница разбирасе че няма да ви върнат Simple Smile Няма  как да ви върнат , в никоя болница за раждане няма да ви върнат

# 157
  • София
Никой няма да откаже да ви вземе парите, предполагам.

# 158
Значи този ЛАК аз например нямах преди бременността, защото не е необходимо да се попълва вече за всеки болничен. Болничните са си електронни и направо отиват към НОИ. Доколкото знам дори и АГ нямат реално нужда от картона, но всички АГ дръжат на него.
И няма как да ти го издадат от Токуда, да трябва да се подпише и подпечата от личния лекар. Blush
Иначе това за Токуда ми хареса Grinning даже направление ако нямаш винаги може да те пишат по спешност Wink

# 159
Аз картон нямах, купих си от книжарницата в болницата. Даже не знаех, че ми трябва. Бях на тонове, питах че ми е ден да ми издадат първият болничен и ми казаха да сляза. Слязох, попълних си данните и това беше. В кабинета ми го подпечатаха, издадоха ми болничен, редовен си е, нищо допълнително не ми е трябвало, нито при личен съм ходила, нито нищо Simple Smile

# 160
Картон не съм имала от дете и ако и това ходене до личната се избегне, невероятно. 😀 Видях сега, че го пише в нужните документи за раждане в Токуда.

За какво се ползва - пред работодател, за справки или?

# 161
картон си купуваш и личната трябва да ти го подпише по принцип

# 162
Според мен е абсолютно безполезна вещ, обаче трябвало да го има... Пишат ти там болничните (за които отдавна има инфо с ПИК в сайта на НАП) и си го държиш забутан в някой шкаф.

# 163
Както maranthea е написала, може и от Токуда да оформят изцяло ЛАК и да си спестите ходене до ЛЛ вече 🙂

# 164
Моя картон личната не го е подписвала. Само й се обадих за някакъв номер, който трябваше да впиша на корицата и това беше. Не съм ходила при нея.

Общи условия

Активация на акаунт