Може ли аз да имам записани 2 часа - един за тонове и втори за ехограф и тя да се изумява, че си държа и на ехографския преглед, особено след като съм била преглеждана толкова скоро - 2 август (преди три седмици)?
В средата на осмия месец съм (33г.с.+4 д). След "находки" в микробиологията ми предния път и 10 дена пиене на антибиотик дори не погледна изследването, а само каза "щом сте пила антибиотик значи е минало". Няма контролна микробиология, няма нищо.
Освен това от седмица съм със сравнително високо кръвно (130-140 на 90-95) и пия допегит. Пуснах си доста изследвания, за да се провери каква може да е причината. Казах й го и нищо - не пожела дори изследванията да погледне. Накрая на прегледа каза, че бебето изглежда добре. Пак я питах за това кръвно и то ли е добре. Чак тогава каза, че ако не го свалям под 130/80 да удвоя дозата допегит (от 3*1 на 3*2).
Мерките на бебето от ехографа - каза, че отговаря на 33 седици, но после като гледах снимките с измерванията, на едната пише 34 седмици, а на другите две - 37. На едната снимка даже ясно се вижда как бедрената кост не е измерена до края. Сега аз трябва ли да се притеснявам, че бебето вероятно върви няколко седмици напред, при положение, че до последния преглед беше напред само с 3-4 дни? Или и на тази част от прегледа не може да се има вяра?
Не ми измери шийката. Не знам дали се прави всеки път по принцип, но досега д-р Атанасова ми я е мерила при всяко посещение.
Вчера ми започна 45 дневният болничен и трябваше да ми го издаде, но неее, другия път ще ми го издадат със задна дата, щото сега няма време видиш ли. Тя Атанасова след отпуската ще има бол време сигурно и що да не се заминава и с издаване на болнични със задна дата.
За цялата тая хубост си платих и тоновете, и ехографския преглед. Но това е пренебрежимо. По-притеснителното за мен е, че в средата на осмия месец, след антибиотици и със сравнително високо кръвно прегледът ми беше така неглижиран.
Чувала съм доста похвали за д-р Апостолова и бях изключително изненадана от това отношение и от това как ми протече прегледът. Затова ми стана интересно дали по принцип е така и въпреки това е хвалена, заради занижени изисквания на пациентите й или е бил единичен случай, заради натовареността й, което пак казвам, не е никакво оправдание - просто би било някакво, макар и неприемлово, обяснение.
Извинявайте за дългия пост, но още съм разстроена от това преживяване, пък и не е като да нямаше какво да напиша, уви.