Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 236 346
  • 3 349
  •   3
Отговори
# 120
Честито, да е жив и здрав малкият Александър! И бързо възстановяване Hug
Относно пакетите: за мен си заслужава напълно особено този оптималният, защото феталната морфология, особено при Богданова си е супер там. На мен ми е по-приятно всичко да е организирано на едно място, а не да обикалям различни клиники и болници. Също така като отидеш винаги ще ти свършат работа за болничен или каквото и да е, а дори да няма час ще ти измислят, защото си си предплатила вече.
Така за Богданова ми твърдяха, че чак септември имало часове, а аз септември ще раждам Grinning та като им обясних, че вече е платена ФМ по пакет, веднага намериха час.
Абе изобщо си е удобство, не да плащаш всеки път, това е другото - като ми свърши прегледа, не чакам пак на регистратура да платя, а си тръгвам. Има си много предимства.
Също да добавя, към оптималния пакет имаш 2-3 прегледа при специалист, аз ходих на алерголог и кардиолог, които са си задължителни за всяка бременна. И нищо не съм плащала, освен теста за алергии. Но трябва да си малко по-нахален на локалните регистратури, понеже се правят, че не знаят за какво иде реч, или да помолиш да ти пуснат прегледа от АГ-то.

# 121
Здравейте, аз имам питане за д-р Апостолова - винаги ли е толкова припряна и неглижираща или вчера имах особен късмет да е така? Знам, че всички пациентки на д-р Атанасова бяхме прехвърлени при нея по време на отпуската й и на Апостолова й е било претоварено, но не мисля, че това е някакво оправдание - досега при д-р Атанасова каквото и забавяне да е имало с часовете, не ми се е случвало да ме претупа така.
Може ли аз да имам записани 2 часа - един за тонове и втори за ехограф и тя да се изумява, че си държа и на ехографския преглед, особено след като съм била преглеждана толкова скоро - 2 август (преди три седмици)?
В средата на осмия месец съм (33г.с.+4 д). След "находки" в микробиологията ми предния път и 10 дена пиене на антибиотик дори не погледна изследването, а само каза "щом сте пила антибиотик значи е минало". Няма контролна микробиология, няма нищо.
Освен това от седмица съм със сравнително високо кръвно (130-140 на 90-95) и пия допегит. Пуснах си доста изследвания, за да се провери каква може да е причината. Казах й го и нищо - не пожела дори изследванията да погледне. Накрая на прегледа каза, че бебето изглежда добре. Пак я питах за това кръвно и то ли е добре. Чак тогава каза, че ако не го свалям под 130/80 да удвоя дозата допегит (от 3*1 на 3*2).
Мерките на бебето от ехографа - каза, че отговаря на 33 седици, но после като гледах снимките с измерванията, на едната пише 34 седмици, а на другите две - 37. На едната снимка даже ясно се вижда как бедрената кост не е измерена до края. Сега аз трябва ли да се притеснявам, че бебето вероятно върви няколко седмици напред, при положение, че до последния преглед беше напред само с 3-4 дни? Или и на тази част от прегледа не може да се има вяра?
Не ми измери шийката. Не знам дали се прави всеки път по принцип, но досега д-р Атанасова ми я е мерила при всяко посещение.
Вчера ми започна 45 дневният болничен и трябваше да ми го издаде, но неее, другия път ще ми го издадат със задна дата, щото сега няма време видиш ли. Тя Атанасова след отпуската ще има бол време сигурно и що да не се заминава и с издаване на болнични със задна дата.
За цялата тая хубост си платих и тоновете, и ехографския преглед. Но това е пренебрежимо. По-притеснителното за мен е, че в средата на осмия месец, след антибиотици и със сравнително високо кръвно прегледът ми беше така неглижиран.
Чувала съм доста похвали за д-р Апостолова и бях изключително изненадана от това отношение и от това как ми протече прегледът. Затова ми стана интересно дали по принцип е така и въпреки това е хвалена, заради занижени изисквания на пациентите й или е бил единичен случай, заради натовареността й, което пак казвам, не е никакво оправдание - просто би било някакво, макар и неприемлово, обяснение.

Извинявайте за дългия пост, но още съм разстроена от това преживяване, пък и не е като да нямаше какво да напиша, уви.

# 122
Гери, съжалявам, че си имала такъв преглед. Вчера ѝ беше доста натоварено, имаше по два записани прегледа в един и същи час и после нощна, доколкото разбрах. Аз също бях на преглед, но мина добре, нямам оплаквания, прегледа ме както всеки път - спокойно и обстойно.
Не я оправдавам в никакъв случай.

# 123
Здравейте, някой да се опитвал да се свърже с Атанасова тези дни? Писах й преди два дни и нямам отговор, дали не отговаря, когато е в отпуск или само на мен..? А кога и е първия работен ден, знаете ли?  Благодаря!

# 124
Здравейте, някой да се опитвал да се свърже с Атанасова тези дни? Писах й преди два дни и нямам отговор, дали не отговаря, когато е в отпуск или само на мен..? А кога и е първия работен ден, знаете ли?  Благодаря!

Предполагам не отговаря докато е в отпуск, на мен ми каза ако има нещо, да пиша на д-р Апостолова (слава Богу, не се е налагало). Имам час при Атанасова на 1.09, не знам дали на 31ви е в болницата.

Гери, и аз съжалявам за кофти прегледа, звучи ужасно претупващо. Sad Аз един път се видях с нея след тонове, беше ок, но не съм имала преглед. Относно бедрената кост и другите замервания, последният път при Атанасова (около 34 седмица), ми каза, че бедрената кост отговаря на 36та, пък останалите замервания са си окей. Така че по-скоро не се притеснявай за това, явно е нормално да варират мерките. Понякога може би бързат малко също като мерят, бях при Атанасова на 3ти и 10ти август, т.е. през една седмица и като си сверих данните от ехографа после, видях, че на 10ти е измерена, че тежи по-малко отколкото на 3ти. Реших да не го мисля просто, че само тоя филм ми липсва на главата и си го обясних с по-прибързано мерене.

# 125
На мен понякога ми бави отговора, но на 16ти й писах за високо кръвно и почти веднага ми отговори какво да пия и да изследвам. На мен не ми е давала телефон на Апостолова и затова й писах.

А за Апостолова - аз бях за 11 ч. и докато чаках, на регистратурата минаха още 2 жени за 11. Обаче в крайна сметка моят час беше за друг ден и от Токуда ми се обадиха да го сменят за тогава - не е като да съм настоявала аз на всяка цена да ме набутат някъде. Вярно е че мерките са относителни, но 3 седмици напред малко ме притесни. По-важно обаче ми беше микробиологията и кръвното, но да се надяваме, че всичко ще е наред. То няма и какво да се направи де - ако стане нещо, в спешното и така. Както и да е, след седмица съм за нови тонове, Атанасова ще е там и чакам тя да си ме види.

И аз имам час за 1ви, не знам обаче дали й е първи ден в болницата или ще е там от началото на седмицата - на 30ти и 31ви.

# 126
Здравейте, някой да се опитвал да се свърже с Атанасова тези дни? Писах й преди два дни и нямам отговор, дали не отговаря, когато е в отпуск или само на мен..? А кога и е първия работен ден, знаете ли?  Благодаря!
От понеделник 30.09 мисля ,че е на работа . На 01.09 имате записани часове или сте с уговорката само ?

# 127
Аз за 01.09 съм със записан час, не с уговорка.

# 128
Здравейте, гледам че обсъждате за Колева и Атанасова...защо ако си бил при Колева, после Атанасова няма да те вземе? А между двете коя е по-добрият вариант за високорискова бременност с тромбофилия след инвитро? Дават ли си телефона, обръщат ли внимание по време на прегледите ? Въобще да няма неглижиране при рискова бременност....
И по отношение на болничните, някой питал ли е още при първия преглед, че то както вървят часовете за напред не се знае в коя седмица може да се падне първия преглед..има ли някакво изискване в коя седмица трябва да си за да ти дадат болничен - НЕ питам за прослувутите 180 дни, а питам по преценка на лекаря и състоянието....

# 129
Една позната ми каза че се следяла при Колева , после Колева е влизала в ковид отделението и се наложило да е карантинирана , Тя отишла при Атанасова понеже била баш там в 9 месец дет се вика може да роди всеки миг. и Атанасова и казала че пациенти на Колева не приемала.

# 130
Здравейте, гледам че обсъждате за Колева и Атанасова...защо ако си бил при Колева, после Атанасова няма да те вземе? А между двете коя е по-добрият вариант за високорискова бременност с тромбофилия след инвитро? Дават ли си телефона, обръщат ли внимание по време на прегледите ? Въобще да няма неглижиране при рискова бременност....
И по отношение на болничните, някой питал ли е още при първия преглед, че то както вървят часовете за напред не се знае в коя седмица може да се падне първия преглед..има ли някакво изискване в коя седмица трябва да си за да ти дадат болничен - НЕ питам за прослувутите 180 дни, а питам по преценка на лекаря и състоянието....
Болничен може да ти издаде АГ след 12 г.с. Преди това ако имаш притеснения, говори с личната ти лекарка и тя може да ти издаде. Поне при мен така беше, на мен личната ми издаде само за 2 седмици, защото толкова имах нужда. Мисля че според ЗК не се водиш бременна до 12 седмица и съответно АГ няма как да ти издаде болничен.

# 131

На мен на регистратурата ми казаха ,че не е на кабинет ,а този ден е дежурна и не записват часове.

# 132
На последния преглед при Атанасова, тя каза, че на 1 и 2 трябва да е дежурна, но ще гледа единият ден да й го реорганизират и да поеме пациентите, които е пропуснала по време на отпуската си. Вчера на рецепция ми записаха час за 1ви без нищо да коментират. Може би записват часове, само ако имаш уговорка с нея.

На мен на регистратурата ми казаха ,че не е на кабинет ,а този ден е дежурна и не записват часове.

# 133
Тя ми написа на едно листче 01.09 и каза регистратура да им кажа, че тя е казала тогава да ме запишат. Гледаше ме умно тази, но записа часа.

При мен реално е наложително да се видим, защото на 1ви трябва да видим дали ще правим секцио на 7ми, а тя реално ще е на кабинет чак на 13ти, тъй като 6ти е почивен ден. Предполагам на 1ви са записани само "спешни" хора.

# 134

Мерси , ще им звъння за час тогава.
Тя и на мен ми каза на 01.09 да си запиша час ,  но явно тогава още не са коригирали организацията.

Общи условия

Активация на акаунт