Относно пакетите: за мен си заслужава напълно особено този оптималният, защото феталната морфология, особено при Богданова си е супер там. На мен ми е по-приятно всичко да е организирано на едно място, а не да обикалям различни клиники и болници. Също така като отидеш винаги ще ти свършат работа за болничен или каквото и да е, а дори да няма час ще ти измислят, защото си си предплатила вече.
Така за Богданова ми твърдяха, че чак септември имало часове, а аз септември ще раждам
та като им обясних, че вече е платена ФМ по пакет, веднага намериха час. Абе изобщо си е удобство, не да плащаш всеки път, това е другото - като ми свърши прегледа, не чакам пак на регистратура да платя, а си тръгвам. Има си много предимства.
Също да добавя, към оптималния пакет имаш 2-3 прегледа при специалист, аз ходих на алерголог и кардиолог, които са си задължителни за всяка бременна. И нищо не съм плащала, освен теста за алергии. Но трябва да си малко по-нахален на локалните регистратури, понеже се правят, че не знаят за какво иде реч, или да помолиш да ти пуснат прегледа от АГ-то.
Аз един път се видях с нея след тонове, беше ок, но не съм имала преглед. Относно бедрената кост и другите замервания, последният път при Атанасова (около 34 седмица), ми каза, че бедрената кост отговаря на 36та, пък останалите замервания са си окей. Така че по-скоро не се притеснявай за това, явно е нормално да варират мерките. Понякога може би бързат малко също като мерят, бях при Атанасова на 3ти и 10ти август, т.е. през една седмица и като си сверих данните от ехографа после, видях, че на 10ти е измерена, че тежи по-малко отколкото на 3ти. Реших да не го мисля просто, че само тоя филм ми липсва на главата и си го обясних с по-прибързано мерене.