аз съм в 24г.с., не се следя в Токуда, но съм се насочила живот и здраве да раждам там декемви месец.
Следя се по здравна каса, при моята АГ, която много си харесвам, но тя не изражда.Може би след 2 седмици някъде ще ми издаде първия болничен.
Та въпросите ми са:
Каква е процедурата да се запиша за раждане в Токуда?
Трябва да си избера конкретен лекар там и да го питам дали иска да ме поеме?
Тогава кой ще ми издава болничните, ако се следя на 2 места и вече имам един издаден от моята АГ?
Малко объркано стана, дано ме разбрахте.
Благодаря.
Здравей, аз може да се каже, че сходно подходих. Следя се по каса и в Токуда. Днес беше последният ми преглед по каса, взех обменна карта и направление за раждане.
Така се стекоха нещата при мен, че започнах да се следя по каса докато дочакам първия ми час в Токуда . Болничните до самия 45 дневен ми ги издаваше АГ по каса, назначаваше всички изследвания включени по ЖК, а аз успоредно с това ходех на прегледи и в Токуда. Минусът е, че се ходи на две места, което накрая идва изморително. За Токуда, да знаеш, че някои лекари не приемат нови пациенти до края на годината (за Атанасова знам със сигурност), напливът е голям, така че си запиши час отсега, защото на много от лекарите графиците са пълни до октомври.
Успех!

Обадих се на локална регистратура (02/403 4928) и им обясних, че ми се иска да съм при тях зимата. Казаха, че няма проблем и първите им часове бяха след около месец. Д-р Атанасова потвърдиха, че не приема нови пациенти до края на годината.
Кога ти беше термина?