Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 602
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 195
Може ли някой да ме светне как протича секциото. Правят ли клизма, след това как се чувства човек. Прии Колева ще съм. Ако някоя мама скоро е минала по този път може и на лични.
Ще споделя моето как мина, но за клизмата не мога да гарантирам, защото на мен ми направиха понеже се чакаше да родя естествено. До колкото знам не се яде определено време преди това. Защото аз не бях яла от 12 часа и ми дадоха да ям малко, за да изкарам през нощта.
Иначе постъпваш предният ден, на сутринта те подготвят с тяхна нощница, карат те в родилен блок и за няма и 5 минути са ти налепили всички сензори по гърдите, сложили са ти упойка (дават малко столче на което да стъпиш, питат колко си висока, слагат малка упойка, след това истинската). Веднага изтръпваш и ти помагат бързо да легнеш. Слагат катетър и ти мажат корема с .. нещо си, което забравих 😁 Нищо не усещаш, започваш да трепериш, което е стандартно, покриват коремчето с парче където ще правят разрез. Покриват пред теб и това е. След това няма болка или нещо, разреза минава за секунди, усещаш лек натиск, за да извадят бебето. Вадят го в твое ляво и виждаш как го почистват, топлят и мерят. Опаковат го и ти го показват, слагат гривни и то отива с неонатолозите за първи грижи. През това време те оправят теб. Мислех, че е цяла вечност, но за около 30 Мин правят шевове, почистват и идват с легло от интензивно (аз си дарявах стволовите клетки, може и за това да е отнело повече време). Ще те накарат да се наведеш на ляво, за да те прехвърлят и това е Simple Smile От там под наблюдение първият ден в интензивно. За около 2 часа ме пусна упойката, след това ти казват кога можеш да започнеш да пиеш вода (и ти дават вода) и кога можеш да си искаш допълнителни болкоуспокояващи. При нас донесоха бебетата 3 пъти. Също така минават да запишат името на бебето + да вземат документи за записването му. Тук бях подготвена, но пак ми се стори малко ранно. Извадиха ми ги от багажа. Иначе се иска личната карта на таткото + копие от акта за брак, ако е с припознаване го викат в болницата. Друго .. още като ти сложат леглото в интензивно и те закачат за монитор (цял ден ще следят пулс и кръвно) те питат къде ти е телефона и зарядното, за да ти ги включат и да звъннеш Simple Smile Дръпват ти и бутона за спешни повиквания до главата ако имаш нужда от нещо. В този ден не ядеш и пишкаш през катетър, смяната на превръзки и подложки е от акушерките. На другият ден сутринта получаваш попара и чай, махат катетъра и идват да те раздвижат. Рехабилитаторката ходи внимателно с всеки под ръка, още предният ден са ти казали как да движиш краката и да вдигаш таза, за да стане максимално бързо. Ходиш малко, слагат те на количка, питат в каква стая ще си и те карат в родилното. От там нататък лека полека се пооправяш сам Wink

# 196
Момичета, какво се случва с Атанасова? Днес отмениля всички прегледи. Уж щеше да пише, за да се разберем за нови, но никаква реакция…

Наистина ли ги е отменила? Аз имам час за 8, но за сега никой не ми е звъннал.

Тя отмени часовете за днес. Не за утре. И уж трябваше да й пишем на Вайбър, за да се разберем за утре. Мога ли да Ви помоля, ако се видите утре да пишете тук…Надявам си жената да е добре, иначе е несериозно..

# 197
От 15 до 30 август д-р Атанасова беше в отпуск и на всяка пациентка трябва да е казала на кого да звъни в това време. На мен ми даде телефона на д-р Апостолова и предполагам това е причината да не е отговаряла в това време.

Вчера не знам дали е била на работа, днес в Токуда беше абсолютен апокалипсис. Отмениха всичките ѝ часове след 14ч, останахме само хората, които вече бяхме дошли, като аз от 11 и 40 чаках около 5 часа докато влезна. Имаше 2 пъти спешно секцио, приемаха 4 или 5 пациентки, дойде спешен случай от Щерев, после някаква друга пациентка с кървене, беше абсолютна лудница.

maranthea, благодаря за подробния разказ за секциото, аз постъпвам другата седмица и ми беше много полезно. Simple Smile

# 198
От 15 до 30 август д-р Атанасова беше в отпуск и на всяка пациентка трябва да е казала на кого да звъни в това време. На мен ми даде телефона на д-р Апостолова и предполагам това е причината да не е отговаряла в това време.

Вчера не знам дали е била на работа, днес в Токуда беше абсолютен апокалипсис. Отмениха всичките ѝ часове след 14ч, останахме само хората, които вече бяхме дошли, като аз от 11 и 40 чаках около 5 часа докато влезна. Имаше 2 пъти спешно секцио, приемаха 4 или 5 пациентки, дойде спешен случай от Щерев, после някаква друга пациентка с кървене, беше абсолютна лудница.

maranthea, благодаря за подробния разказ за секциото, аз постъпвам другата седмица и ми беше много полезно. Simple Smile

То хубаво, аз разбирам… но какво правим ние останалите? Не искам да звуча грубо, ама ако е така, направо записвам час при Нашар и не се занимавам повече с нея.

# 199
вие да не решихте че при нашар е по добре ? там е още по серьозно с отмяна и чакане

# 200
вие да не решихте че при нашар е по добре ? там е още по серьозно с отмяна и чакане

Знаамм. Знам. Просто Атанасова ми даде нейния номер, когато тя е отпуск. А тя не е всеки ден в Токуда. Кога ще се видим? На самото раждане.. че какъв е смисъла от избор на екип. Аз имам друго АГ, което ми прави тонове, но има момичета, които 100% разчитат на преглед при нея.. А и тя хубаво е отменила, как ще ни вмести, като (примерно) е на работа само на 3ти, а тогава вече има запазени часове? Не всеки има време да седи всеки божи път по 5 часа..

# 201
  • София
Явно в Токуда е някаква лудница вече. Съветвам ако не сте сигурни в лекаря си да го смените там има и други. Бременните жени имат нужда да им се обръща внимание и още повече ако не всичко протича нормално. Така, че моят съвет е да си помислите все пак дали си струва Simple Smile

# 202
там просто при повечето стана така , аз за това не съм сргурна че ще си ползвам часа при Атанасова. Или де отида при  Невролога и Ортопеда пак , и ще им кажа да напишат заключение за секцио , и ще отида да раждам секцио и тва е , мисля че трябва да ме приемат дет се вика който и да е в токуда с такова заключение ( това разбирасе ви е крайна опция де )

# 203
  • София
Ще те приемат разбира се няма да те върнат. Въпроса е, че малко или много се изгражда доверие с лекаря

# 204
Явно в Токуда е някаква лудница вече. Съветвам ако не сте сигурни в лекаря си да го смените там има и други. Бременните жени имат нужда да им се обръща внимание и още повече ако не всичко протича нормално. Така, че моят съвет е да си помислите все пак дали си струва Simple Smile
Хаха така е, но тогава какъв беше смисъла да се ходи при даден АГ, да се праща, да се виси в Токуда, да се плаща за избор на екип и тн. А в 9 месец мисля, че е късно да се сменя проследяващо АГ?

# 205
Е иска ми се ама няма никакъв шанс да кисна по 5 часа чесно , сега имам час при богданова за 3 та фетална и ако се разбера с нея направо с нея ако не ще правя схема някаква и тва е , в крайна сметка нямам друг избор а с тоя защипан нерв изобщо не съм за такова чакаме аз лично
Ще те приемат разбира се няма да те върнат. Въпроса е, че малко или много се изгражда доверие с лекаря

# 206
  • София
Никаква идея. Аз се намерих с моята лекарка в 5-ти месец и малко или много заради нейното спокойствие успях да издържа 18часа нормално раждане, което си премина в секцио. За вторият път се смяхме, че ще е секцио Simple Smile Ако трябва да съм честна дори и в последният момент понякога можеш да срещнеш своето АГ...

# 207
Е иска ми се ама няма никакъв шанс да кисна по 5 часа чесно , сега имам час при богданова за 3 та фетална и ако се разбера с нея направо с нея ако не ще правя схема някаква и тва е , в крайна сметка нямам друг избор а с тоя защипан нерв изобщо не съм за такова чакаме аз лично

Аз и при Богданова (точно за ФМ) съм чакала 2ч 😂

# 208
2 часа не са 5 Wink знам че се чака при добрите ама 5 е извън пътя . А за нашар има жени дето чакат 4-5 часа и после им казват сори елате друг ден ‘ Аз ще превъртя

# 209
  • София
Ама и моята е добра ама повече от час не съм чакала лично аз... Е, вярно не е Нашар ама аз не харесвам прехвалени лекари.

Общи условия

Активация на акаунт