Иначе постъпваш предният ден, на сутринта те подготвят с тяхна нощница, карат те в родилен блок и за няма и 5 минути са ти налепили всички сензори по гърдите, сложили са ти упойка (дават малко столче на което да стъпиш, питат колко си висока, слагат малка упойка, след това истинската). Веднага изтръпваш и ти помагат бързо да легнеш. Слагат катетър и ти мажат корема с .. нещо си, което забравих 😁 Нищо не усещаш, започваш да трепериш, което е стандартно, покриват коремчето с парче където ще правят разрез. Покриват пред теб и това е. След това няма болка или нещо, разреза минава за секунди, усещаш лек натиск, за да извадят бебето. Вадят го в твое ляво и виждаш как го почистват, топлят и мерят. Опаковат го и ти го показват, слагат гривни и то отива с неонатолозите за първи грижи. През това време те оправят теб. Мислех, че е цяла вечност, но за около 30 Мин правят шевове, почистват и идват с легло от интензивно (аз си дарявах стволовите клетки, може и за това да е отнело повече време). Ще те накарат да се наведеш на ляво, за да те прехвърлят и това е
От там под наблюдение първият ден в интензивно. За около 2 часа ме пусна упойката, след това ти казват кога можеш да започнеш да пиеш вода (и ти дават вода) и кога можеш да си искаш допълнителни болкоуспокояващи. При нас донесоха бебетата 3 пъти. Също така минават да запишат името на бебето + да вземат документи за записването му. Тук бях подготвена, но пак ми се стори малко ранно. Извадиха ми ги от багажа. Иначе се иска личната карта на таткото + копие от акта за брак, ако е с припознаване го викат в болницата. Друго .. още като ти сложат леглото в интензивно и те закачат за монитор (цял ден ще следят пулс и кръвно) те питат къде ти е телефона и зарядното, за да ти ги включат и да звъннеш
Дръпват ти и бутона за спешни повиквания до главата ако имаш нужда от нещо. В този ден не ядеш и пишкаш през катетър, смяната на превръзки и подложки е от акушерките. На другият ден сутринта получаваш попара и чай, махат катетъра и идват да те раздвижат. Рехабилитаторката ходи внимателно с всеки под ръка, още предният ден са ти казали как да движиш краката и да вдигаш таза, за да стане максимално бързо. Ходиш малко, слагат те на количка, питат в каква стая ще си и те карат в родилното. От там нататък лека полека се пооправяш сам