Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 236 326
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 3 195
Аз питах подробно след първия ден за тоалета, единствено и при мен изписването беше малко набързо, но го отдавам на това, че беше неделя.
Да, оставят ги така до следващата смяна на памперс, преди хранене, а те си стоят наакани.

Mushica явно си уцелила.. първия ден имаше една доста готина акушерка, но аз бях още на черешата и не се сетих да я питам повече въпроси. Тя наистина беше мила и учтива. Но следващите дни дежурните бяха под всякаква критика. Да, взимат бебетата за всички изследвания и ако имаш нужда също ще го вземат (я за душ или нещо друго), показват и тоалет на бебето. Обаче при мен всичко беше супер бързо и претупано и едвам смогвах да си задам въпросите докато тече тоалет (то има няма 5 минути). Изписването ни беше също има няма 2-3 минути, изобщо не разбрах какво да давам вкъщи, добре че педиатърката дойде същия ден в нас и обясни всичко супер подробно. Просто очаквах повече.. 🤷🏼♀

# 3 196
Много ми е интересно дали недоволните са били в двойни стаи и дали не са родили при определени лекари. Чисто любопитство, нищо друго.
При мен беше малко по-различно. Аз бях изписана, после ме приеха пак за да съм два дни с бебетата в семейната стая, след което ме изписаха с едното бебе, другото остана. Това беше преди повече от година. За кърмене не са ми помагали много, но тя едната ми госпожица знаеше какво да прави и компенсира моето незнание, освен това аз вече се бях цедила няколко седмици и горе долу бях свикнала. Другата не ми даваха да я кърмя. Дойдоха с пликове с бодита, памперси, няколко пакета мокри кърпички и подложки за смяна на памперси. Всичко имах при мен и съм сменяла памперс когато преценя. Ненужното им го върнах в края на престоя ми. 4 пъти ми обясняваха з а тоалета на бебетата, имах време да задавам въпроси на акушерките. Преди изписването имах възможност и на неонатолог (доста неприятна личност) да задам въпроси. Отговори ми де, но очевидно не беше запозната с бебетата ми и отговорите не бяха много адекватни.
Като цяло не мога да се оплача, децата ми са добре и имах АГ, при която съжалявам, че няма да раждам отново.
За акушерките във ВРБ пък съм без думи. Измъчих ги, а бяха прекрасни. Особено една малка дама с чуплива къса коса. Никога няма да я забравя тази жена. Ако някой знае как се казва, ще съм благодарна.

# 3 197
Аз бях в самостоятелна стая и родих при доц. Нашар, но да си призная не виждам какво значение има.. Изненадва ме че са ти дали всичко за смяна на памперси, в момента такава практика няма за съжаление.

Лежала съм и във ВРБ и наистина там са супер Simple Smile

# 3 198
  • София
Много ми е интересно дали недоволните са били в двойни стаи и дали не са родили при определени лекари. Чисто любопитство, нищо друго.
При мен беше малко по-различно. Аз бях изписана, после ме приеха пак за да съм два дни с бебетата в семейната стая, след което ме изписаха с едното бебе, другото остана. Това беше преди повече от година. За кърмене не са ми помагали много, но тя едната ми госпожица знаеше какво да прави и компенсира моето незнание, освен това аз вече се бях цедила няколко седмици и горе долу бях свикнала. Другата не ми даваха да я кърмя. Дойдоха с пликове с бодита, памперси, няколко пакета мокри кърпички и подложки за смяна на памперси. Всичко имах при мен и съм сменяла памперс когато преценя. Ненужното им го върнах в края на престоя ми. 4 пъти ми обясняваха з а тоалета на бебетата, имах време да задавам въпроси на акушерките. Преди изписването имах възможност и на неонатолог (доста неприятна личност) да задам въпроси. Отговори ми де, но очевидно не беше запозната с бебетата ми и отговорите не бяха много адекватни.
Като цяло не мога да се оплача, децата ми са добре и имах АГ, при която съжалявам, че няма да раждам отново.
За акушерките във ВРБ пък съм без думи. Измъчих ги, а бяха прекрасни. Особено една малка дама с чуплива къса коса. Никога няма да я забравя тази жена. Ако някой знае как се казва, ще съм благодарна.

Какво е значението в каква стая сте и при кой лекар сте? Недоволството не е към лекарите, а към неонатологията!

# 3 199

Какво е ВРБ? Rolling Eyes

# 3 200
Отделението по Високорискова Бременност - намира се в ляво от страничните асансьори. Настаняват родилките с планирано секцио в деня на приема, преди самото секцио. Аз лежах там за задържане и са много готни всички.

# 3 201
Наистина ли сте недоволни че майките не смянят памперси??? На мен ми е първо дете, раждах естествено и имах епизиотомия и не можех да си седна на д-то. И не съм сменила нито един памперс преди изписването и не бях в състояние да го направя. Беше ми некомфортно, изтече толкова много кръв и какво ли не, все пак трябваше да се възстановя, а не да сменям памперси.  И за мен е абсолютен плюс че не съм сменяла памперси. Който иска да сменя памперси да ходи в държавните болници там няма кой да се грижи за бебетата Wink Нямам забележки към неонатологията и не разбирам какви са вашите?! Всеки ден ми показваха тоалет и обясняваха всичко за бебето, за кърменето не разбирам какво очаквате в болницата няма консултант по кърмене, а май това очаквате. Вземете си книгата на Хедра, обясняват показват не виждам какво друго да направят. Според мен пишат хора с нереални очаквания. Аз излезнах от Токуда и можех да си правя тоалета вкъщи и всичко ми беше обяснено от болницата. Нито една майка около мен не е знаела толкова нито от частна нито от държавна болница и наистина не разбирам от какво сте недоволни???

# 3 202
Да, оставят ги така до следващата смяна на памперс, преди хранене, а те си стоят наакани.

Mushica явно си уцелила.. първия ден имаше една доста готина акушерка, но аз бях още на черешата и не се сетих да я питам повече въпроси. Тя наистина беше мила и учтива. Но следващите дни дежурните бяха под всякаква критика. Да, взимат бебетата за всички изследвания и ако имаш нужда също ще го вземат (я за душ или нещо друго), показват и тоалет на бебето. Обаче при мен всичко беше супер бързо и претупано и едвам смогвах да си задам въпросите докато тече тоалет (то има няма 5 минути). Изписването ни беше също има няма 2-3 минути, изобщо не разбрах какво да давам вкъщи, добре че педиатърката дойде същия ден в нас и обясни всичко супер подробно. Просто очаквах повече.. 🤷🏼♀
Аз родих ноември месец и мога да кажа, че никога не са оставяли сина ми наакан. Той след всяко хранене акаше и аз го водех да му сменят памперса. Пред мен му сменяха памперса и пак си го взимах в стаята. И това без значение коя акушерка е на смяна.

# 3 203
Аз родих там - естествено раждане - преди 3 седмици и нямам такова впечатление за неонатолозите. Напротив, бяха много мили, всеки път питаха как върви кърменето, показаха (една) поза, в която да се кърми, как да се уригне. Имаше даже лекция единият ден за важни въпроси свързани с гледането на бебето. Носят бебетата за хранене, после ги взимат преди следващото хранене за смяна на памперс и пак ги водят. Взимат ги и за изследвания, каквито се налагат Ако имаш свиждане, можеш да им го оставиш, както и дават избор за през нощта как да се процедира. Сутрин има визитации, обясняват как се къпе бебето, как се почистват очички, уши и т.н. Аз съм доволна. Сега, хора всякакви, някои са по-мили други по-дръпнати, но нямам лоши впечатления, дори напротив.
И аз съм с изключително добри впечатления. И точно така протече и нашия престой със сина ми в отделението. Много съм доволна от грижите.

# 3 204
  • София
Наистина ли сте недоволни че майките не смянят памперси??? На мен ми е първо дете, раждах естествено и имах епизиотомия и не можех да си седна на д-то. И не съм сменила нито един памперс преди изписването и не бях в състояние да го направя. Беше ми некомфортно, изтече толкова много кръв и какво ли не, все пак трябваше да се възстановя, а не да сменям памперси.  И за мен е абсолютен плюс че не съм сменяла памперси. Който иска да сменя памперси да ходи в държавните болници там няма кой да се грижи за бебетата Wink Нямам забележки към неонатологията и не разбирам какви са вашите?! Всеки ден ми показваха тоалет и обясняваха всичко за бебето, за кърменето не разбирам какво очаквате в болницата няма консултант по кърмене, а май това очаквате. Вземете си книгата на Хедра, обясняват показват не виждам какво друго да направят. Според мен пишат хора с нереални очаквания. Аз излезнах от Токуда и можех да си правя тоалета вкъщи и всичко ми беше обяснено от болницата. Нито една майка около мен не е знаела толкова нито от частна нито от държавна болница и наистина не разбирам от какво сте недоволни???
Ами, защото ви е първо като стой наакано 3 часа и ви се подсече ще разберете, че е важно смяната да е навреме пък било то и от майката Simple Smile

# 3 205
Споделих моя опит и моето мнение и не ангажирам никого с него!

При мен беше така и нито веднъж не смениха памперса на бебето когато я водех, че е наакана! Нито са ми обяснявали нещо кой знае какво, освен 3 минутния тоалет сутрин. И да, очаквам да покажат поне пози за кърмене и как правилно да засуче, мисля че това са елементарни неща, с които да ти бъде съдействано. Само да кажа, че в началото на отделението има стая по кърмене.. уж..

И да, оплаквам се че не са ми позволили да сменям памперсите въпреки че и аз бях с тежко естествено раждане, с много шевове и едвам ставах от леглото, защото ми е първо и не съм се родила научена. Да не говорим, че си прибрах бебето с зачервени срамни устни и педиатърката ни даде инструкции какво да правим и как да го третираме.

И не, няма да ходя в държавна болница, само защото съм посмяла да изразя мнение! Все пак се плаща стабилно в Токуда и мисля че е повече от нормално да имаш адекватни очаквания!

# 3 206
Както и горното мнение и аз потвърждавам, че винаги когато съм ги викала или съм ходила и съм молила за смяна са сменяли памперс и преобличали различни акушерки. В Токуда мият бебетата на всяка смяна на памперс и изписаха бебето ми без да е подсечено. Вашето да не е било подсечено? Виждала съм жестоко подсечени бебета изписани от Майчин дом и Шейново, където ги мажат с крем и ги мият един път на ден, когато ги къпят. Пак казвам в Токуда ги мият на всяка смяна. Не знам за подсечено бебе в Токуда....Моето със сигурност не е било

# 3 207
Не знам дали ги мият при всяка смяна на памперс, защото не съм присъствала.

Мога да кажа какво беше на изписването, защото присъствах за да ми дадат документите и да подпиша каквото има там. Това се случи около 13:30 - акушерката я взе, махна наакания памперс, забърса с мокри кърпи, сложи новия памперс, взе шишето с бебешко олио на Хип и ливна върху интимната й зона, директно от шишето, едно стабилно количество олио 😳 След това затвори памперса и я облече със скоростта на светлината. Ето това са ми личните впечатления от смяна на памперс в Токуда.. и бях меко казано потресена.

При вас може да е било различно, но това е моя опит и съжалявам че е такъв, защото всичко друго около раждането беше супер.

# 3 208
Сложили са олио? Аз когато бях ми казаха аз да слагам крем когато се прибера, но те не слагали, защото не е хигиенично. Това, което е направила (да изсипе олио без да разнася с пръсти) е по-хигиенично, че и доста щедро.
Питах за вида стая и лекар да не би да се отнасят "по-специално" към пациентите на Нашар или тези, които си плащат за самостоятелна стая. Иначе съм съгласна, че не би трябвало да има значение.
Моето дете пък беше със запек... Кой знае от колко дни не е акала. За щастие още същия ден се сетихме защо не е доволна.

# 3 209
Неонатолозите са подчинени на Масларска, така че пука им кой ви е АГ, както и за стаята. Те получават пари само от пътеката на бебето и от неонаталния пакет.

Общи условия

Активация на акаунт