Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 359
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 3 180
Аз доколкото разбрах на лекциите, които се провеждат, майката казва дали иска да е при нея непрекъснато или да й го носят на 3 часа. И съответно ако реши да е при нея, сама трябва да си следи храненето, никой няма да влиза да й напомня Simple Smile
Нова практика ли е бебето да не стои при майката?
Аз родих там през 2021 г. и ме попитаха дали искам да стои при мен, или при тях, като насърчаваха бебетата да са при майките. Не са ме ограничавали кога да кърмя.
Може ли повече информация за тези лекции?
Ето тук ги обявяват. За Януари още не са пуснали график: https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … bydeshti-roditeli

# 3 181
Аз доколкото разбрах на лекциите, които се провеждат, майката казва дали иска да е при нея непрекъснато или да й го носят на 3 часа. И съответно ако реши да е при нея, сама трябва да си следи храненето, никой няма да влиза да й напомня Simple Smile
Аз родих там през 2021 г. и ме попитаха дали искам да стои при мен, или при тях, като насърчаваха бебетата да са при майките. Не са ме ограничавали кога да кърмя.
На мен ми носеха мляко за дохранване за всеки случай.
Също така има опция през деня да е при майката, а вечер не. Аз бях така, но вечер се будех да се цедя и им носех кърмата.

# 3 182
Има ли наскоро родили мами естествено в болницата или повечето са секцио?
Кои доктори подрепят нормално раждане след предишно секцио и колко време изчакват?

# 3 183
То това с оставането за почивка е малко така, така според мен. Аз лично не бих го оставили нито през деня, нито през нощта, тоест жената , в моята стая ще трябва да слуша как реве и тн през нощта. Та реално колко ще си почива не знам. Grinning

# 3 184
  • София
Не знам да има такава практика. Дъщеря ми беше постоянно с мен с изключение през нощта. Да са ме насърчавали да кърмя не съм забелязала. Общо взето положението беше “Оправяй се ти нали вече имаш едно дете” Simple Smile

# 3 185
Родих декември месец и положението беше “Спасявай се сам” дори и да ти е първо. Ако не бях гледала на сестра ми децата не знам как щеше да се оправя 🤷🏼♀ Бебето беше при мен през целия ден, само през нощта я оставях. Иначе на всеки три часа ти носят АМ като ми казаха, че и през нощта е така. А за кърменето само видяха как е застанала на гърда веднъж, казаха “а добре” и до там. Имах рани на зърната и ги показах на акушерката, само ми каза че това нищо не било.. Ами като се прибрах в нас спрях да кърмя и се цедях за няколко дни, мазах с крем за зърна и ми мина и вече този проблем го нямам, но ходих на консултант по кърмене и сестра ми също помогна да захапе правилно бебката.

На няколко пъти молих да й сменят памперса, защото не ти дават на теб да го правиш и винаги ме караха да я оставям и да чака до следващата им смяна на памперс, когато им е по график, преди хранене. Много ме дразнеше това. Ходих да питам някакви неща, то почти винаги нямаше кого да попитам.. Да си призная, че аз лично останах много разочарована от цялото отношение или липсата на такова в родилното.

А иначе за самото раждане съм абсолютно благодарна и на АГто и на акушерките, ако не бяха те, нямаше да родя естествено и да имам силите да го дочакам, че при мен си беше цял ден 😳 Но после..

# 3 186
  • София
Да оставим насърчаването за кърмене, но бях в потрес как на момичето в моята стая никой не и показа как да си нахрани детето дори и със шише. Да, не е голяма философия, но все пак можеше да и помогнат покажат и как да се оригне. Аг-тата са страхотни и отношението им и професионализма, но до там.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 19:58 от I.R.

# 3 187
Ох тези неща не звучат особено добре на фона на цената, която се плаща. Идеята да искаме да родим там не е хотелската обстановка в крайна сметка, но явно основно на това се разчита след самото раждане. Аз много се надявах да може да обърнат повече внимание на майките с тези първи грижи, така както в държавните болници не успяват, но май ще си остана с надеждите.
А какво имате предвид, че е нямало кой да попитате, няма ли хора в отделението Grinning

Родих декември месец и положението беше “Спасявай се сам” дори и да ти е първо. Ако не бях гледала на сестра ми децата не знам как щеше да се оправя 🤷🏼♀ Бебето беше при мен през целия ден, само през нощта я оставях. Иначе на всеки три часа ти носят АМ като ми казаха, че и през нощта е така. А за кърменето само видяха как е застанала на гърда веднъж, казаха “а добре” и до там. Имах рани на зърната и ги показах на акушерката, само ми каза че това нищо не било.. Ами като се прибрах в нас спрях да кърмя и се цедях за няколко дни, мазах с крем за зърна и ми мина и вече този проблем го нямам, но ходих на консултант по кърмене и сестра ми също помогна да захапе правилно бебката.

На няколко пъти молих да й сменят памперса, защото не ти дават на теб да го правиш и винаги ме караха да я оставям и да чака до следващата им смяна на памперс, когато им е по график, преди хранене. Много ме дразнеше това. Ходих да питам някакви неща, то почти винаги нямаше кого да попитам.. Да си призная, че аз лично останах много разочарована от цялото отношение или липсата на такова в родилното.

А иначе за самото раждане съм абсолютно благодарна и на АГто и на акушерките, ако не бяха те, нямаше да родя естествено и да имам силите да го дочакам, че при мен си беше цял ден 😳 Но после..

# 3 188
I.R. същата работа беше и при мен.. оставиха ми я и толкова бързо излезе акушерката.. нищо не каза.. нито как се дава шише, нито оригване, нищо, тя просто изчезна дим да я няма! Даже веднъж ми я оставиха докато бях в тоалетната с извинение и само ми провикнаха да ми кажат 😂

cplay имам в предвид, че отивам там където са бебетата, при акушерките, и редовно нямаше никого и трябваше да чакам 🤷🏼♀ даже на изписването чаках да се появи някой да оправи бебето, че да си ходим. Толкова бързо я смениха и оправиха за изписване, че милата писна в неистов рев.

# 3 189
  • София
Треперенето е страничен ефект на упойката, не е заради температурата в стаята. И аз треперих още в интензивното и после в стаята също известно време. Едното момиче и то, другите 2 нямаха такива проблеми.

Здравейте. В темата няма много мнения от родилките.

Бихте ли сполелили дали е топло в помещенията? Някой беше писал, че от някои прозорци духа в интенсивното.
Не казвам, че някой лъже, но на мен ми беше адски студено след секциото заради упойката ли, заради хормоните ли, не знам. И след други операции ми е било много студено и винаги съм треперела много. Освен това в интензивното не знам как са разбрали, че от прозореца духа при положение, че не можеш да станеш. На другите 4 момичета също им беше много студено първия ден, после и четирите казаха, ще им е добре.
Информацията ми е от преди година.

# 3 190
  • София
I.R. същата работа беше и при мен.. оставиха ми я и толкова бързо излезе акушерката.. нищо не каза.. нито как се дава шише, нито оригване, нищо, тя просто изчезна дим да я няма! Даже веднъж ми я оставиха докато бях в тоалетната с извинение и само ми провикнаха да ми кажат 😂

cplay имам в предвид, че отивам там където са бебетата, при акушерките, и редовно нямаше никого и трябваше да чакам 🤷🏼♀ даже на изписването чаках да се появи някой да оправи бебето, че да си ходим. Толкова бързо я смениха и оправиха за изписване, че милата писна в неистов рев.

Ами за тази цена не зная защо такова отношение трябва да получаваме. Живи и здрави сме да, но има неща, които не са приемливи на фона на цените им.

# 3 191
Аз родих там - естествено раждане - преди 3 седмици и нямам такова впечатление за неонатолозите. Напротив, бяха много мили, всеки път питаха как върви кърменето, показаха (една) поза, в която да се кърми, как да се уригне. Имаше даже лекция единият ден за важни въпроси свързани с гледането на бебето. Носят бебетата за хранене, после ги взимат преди следващото хранене за смяна на памперс и пак ги водят. Взимат ги и за изследвания, каквито се налагат Ако имаш свиждане, можеш да им го оставиш, както и дават избор за през нощта как да се процедира. Сутрин има визитации, обясняват как се къпе бебето, как се почистват очички, уши и т.н. Аз съм доволна. Сега, хора всякакви, някои са по-мили други по-дръпнати, но нямам лоши впечатления, дори напротив.

# 3 192
  • София
Ами те може да са супер мили ама като не ми помагат не виждам никаква файда от тях Simple Smile

# 3 193
Това със смяната на памперса ми е малко странно, те акат след ядене / че и докато ядат, доколкото помня/ и до другото ядене си седят така ли? То няма лошо майката да ги сменя ама пък хем да не дават сам, хем да не искат и те.

# 3 194
Да, оставят ги така до следващата смяна на памперс, преди хранене, а те си стоят наакани.

Mushica явно си уцелила.. първия ден имаше една доста готина акушерка, но аз бях още на черешата и не се сетих да я питам повече въпроси. Тя наистина беше мила и учтива. Но следващите дни дежурните бяха под всякаква критика. Да, взимат бебетата за всички изследвания и ако имаш нужда също ще го вземат (я за душ или нещо друго), показват и тоалет на бебето. Обаче при мен всичко беше супер бързо и претупано и едвам смогвах да си задам въпросите докато тече тоалет (то има няма 5 минути). Изписването ни беше също има няма 2-3 минути, изобщо не разбрах какво да давам вкъщи, добре че педиатърката дойде същия ден в нас и обясни всичко супер подробно. Просто очаквах повече.. 🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт