Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 239 617
  • 3 349
  •   2
Отговори
# 285
Благодаря!
ЖК - в Надежда. В 8 месец се преместих при д-р Нашар, разочарована от Надежда и д-р Ташков. Но точно раждането не мина по моите уговорки с нея и очакванията ми. Точно както се коментира причината е натовареността на болницата и лекарите.
Бях първо планово секцио, но чаках на оп.маса няколко нормални раждания, тръгнали естествено, трепереща и с високо кръвно. Анестезиологът е един за всички случаи, и него чакахме доста, д-р Нашар така и не видях кога е дошла. Всичко беше едно бързане, никой не ми обръщаше внимание, с докторите нито дума, дори се чудя Нашар ли ми прави секциото. Извадиха бебето, не ми дадоха да го видя дори  аз питах в паника наред ли е всичко, само анестезиогът ми отговори  да, да, спокойно.
Приятелка ми разказва  че преди години , не толкова натоварени са и пуснали happy birthday когато са извадили бебето 🤗 имало е отношение към пациента, в този толкова личен,  вълнуващ, запомнящ се за цял живот момент.
После Нашар не дойде и в реанимация да ни види и да каже как са минали операциите,  а е редно, още повече че при мен имаше проблем за оглеждане в матката и исках да знам какво е видяла. Добре  че следобед ни докараха бебчетата и плакахме от щастие 😀. Тежка ми беше вече нощта в реанимация, изключиха ни мониторите и ни сложиха инжекция с коктейл  за да спим по-добре и да ни успокои болката,  за която съм им благодарна, иначе е побъркващо да лежиш без да мръднеш 24 часа. В началото в реанимация има треперене от упойката, но минава за няколко часа. Спинална беше упойката, не болеше поставянето. После като започнете пак да си усещате тялото грабвате телефона и емоцията ви завладява 😀 добре, че бяхме 4 момичета и си бъбрихме. Малко разпокъсано разказвам, извинявайте. Сутринта дойде закуската - каша слънчо 😃. След това дойде жена и ни вдигна да станем. Беше учудващо лесно  в сравнение с първото ми секцио в Майчин дом. Тогава ставахме още вечерта, в деня на секциото и много болеше.  Сега като цяло 2 пъти слагах свещичка и болеше много по-малко. И в Надежда, оказа се и в Токуда напливът е огромен, лекарите са претоварени под огромно напрежение  и всичко това неминуемо се отразява и на тях и на пациентите за съжаление.
Ако нещо пропускам питайте.
И аз чувам, за жалост, че от натовареност малко на юруш си случват нещата. А всички знаем, че примерно естествено раждане може да изисква повече време.. и не е идеята “ айде да режем,е да излезе по-бързо”. Мен това ме тревожи 😐

# 286
Това не е първият случай, за който чувам Нашар да не дойде да види пациентки в реанимация или до края на престоя. Моя близка (която е с изцяло позитивен отзив за Нашар и много я цени, живот и здраве ще ражда пак при нея ноември), ми каза, че Нашар не е минала през нея нито в реанимация, нито после в стаята през 3те дни, в които е лежала. Явно при нея е така и си е до лекар.

# 287
  • София
Благодаря!
ЖК - в Надежда. В 8 месец се преместих при д-р Нашар, разочарована от Надежда и д-р Ташков. Но точно раждането не мина по моите уговорки с нея и очакванията ми. Точно както се коментира причината е натовареността на болницата и лекарите.
Бях първо планово секцио, но чаках на оп.маса няколко нормални раждания, тръгнали естествено, трепереща и с високо кръвно. Анестезиологът е един за всички случаи, и него чакахме доста, д-р Нашар така и не видях кога е дошла. Всичко беше едно бързане, никой не ми обръщаше внимание, с докторите нито дума, дори се чудя Нашар ли ми прави секциото. Извадиха бебето, не ми дадоха да го видя дори  аз питах в паника наред ли е всичко, само анестезиогът ми отговори  да, да, спокойно.
Приятелка ми разказва  че преди години , не толкова натоварени са и пуснали happy birthday когато са извадили бебето 🤗 имало е отношение към пациента, в този толкова личен,  вълнуващ, запомнящ се за цял живот момент.
После Нашар не дойде и в реанимация да ни види и да каже как са минали операциите,  а е редно, още повече че при мен имаше проблем за оглеждане в матката и исках да знам какво е видяла. Добре  че следобед ни докараха бебчетата и плакахме от щастие 😀. Тежка ми беше вече нощта в реанимация, изключиха ни мониторите и ни сложиха инжекция с коктейл  за да спим по-добре и да ни успокои болката,  за която съм им благодарна, иначе е побъркващо да лежиш без да мръднеш 24 часа. В началото в реанимация има треперене от упойката, но минава за няколко часа. Спинална беше упойката, не болеше поставянето. После като започнете пак да си усещате тялото грабвате телефона и емоцията ви завладява 😀 добре, че бяхме 4 момичета и си бъбрихме. Малко разпокъсано разказвам, извинявайте. Сутринта дойде закуската - каша слънчо 😃. След това дойде жена и ни вдигна да станем. Беше учудващо лесно  в сравнение с първото ми секцио в Майчин дом. Тогава ставахме още вечерта, в деня на секциото и много болеше.  Сега като цяло 2 пъти слагах свещичка и болеше много по-малко. И в Надежда, оказа се и в Токуда напливът е огромен, лекарите са претоварени под огромно напрежение  и всичко това неминуемо се отразява и на тях и на пациентите за съжаление.
Ако нещо пропускам питайте.
И аз чувам, за жалост, че от натовареност малко на юруш си случват нещата. А всички знаем, че примерно естествено раждане може да изисква повече време.. и не е идеята “ айде да режем,е да излезе по-бързо”. Мен това ме тревожи 😐
Ами 18 часа ме чакаха и можеха и още Simple Smile Съмнявам се да е практика.

# 288
Много полезни разкази. Може ли да попитам предния ден на приема реално какво се прави цял ден. След това багажа  с теб ли ти го мъкнат в реанимация и телефона къде ти седи, за да имаш бърз достъп като се освести положението.

# 289
  • София
Само помня, че телефона беше с мен в реанимация с някаква вода. Багажа може и с мен да е бил ама не съм обърнала внимание. Иначе след раздвижването като те качат в стаята ти дават всичко.

# 290
Раждах с планово секцио през октомври. Багажа ми го бяха оставили до леглото в реанимация, а дамската чанта - на масичка до леглото. Добре е телефонът и зарядното да са на удобно място.
При мен нямаше претупване. Пуснаха Happy birthday при изваждането на бебчето, показаха ми я за малко, а после лекарките си слушаха БГ радио.

# 291
Arabella,при кой лекар беше и при кой се следи? Мисля че ще е полезно във всеки разказ за раждане да се споменава доктора, при който сте били защото има значение, явно не е еднакво при всичките...едни са по-натоварени.....

# 292
И аз влязох с всичко, но реално върнах някои неща. Имайте предвид, че дори при Ковид излизането от Родилно отделение поне до кафе машината и диванчетата е свободно (инфо от миналата седмица). Дори със секцио да сте ви "разрешават" от втория ден. Върнах помпата на таткото още тогава. Подложките си върнах, сега ще си ги ползвам за малкия. Превръзки също върнах, може да ползвате изцяло от тях. Тяхната нощница ми беше по-удобна първите 2 дни, но после бях с моята. Не мисля че ви трябват други дрехи освен нощница. Чехли, тоалетни принадлежности и хавлия задължително. Яденето е достатъчно и предостатъчно, но може да имате ядки, плодове или шоколад (на мен само в деня след интензивно ми казаха да ги пропусна, аз имах сурови барчета). Вода дават две шишета, но както казах диспенсъра в коридора работи и се пълни свободно, а и можеш да излизаш.

Относно багажа - беше си с мен в родилна зала цяла нощ, когато минахме на секцио ме чакаше до леглото в интензивно. Препоръчвам телефон, зарядно и документи за записване на бебето да са ви на лесно място, за да ви ги извадят. В интензивно ти казват кога можеш да започнеш да пиеш вода и ти дават две шишета. После още.

# 293
Много полезни разкази. Може ли да попитам предния ден на приема реално какво се прави цял ден. След това багажа  с теб ли ти го мъкнат в реанимация и телефона къде ти седи, за да имаш бърз достъп като се освести положението.

Когато ме приемаха април месец за серклаж, самото приемане отне доста време. Атанасова ми беше казала да ида към обяд (беше неделя) и сигурно общо 2 часа съм чакала докато влезна изобщо в отделението. Ковид теста излиза за около 45 минути, но като приемат още няколко човека всеки виси, минавате и преглед през дежурния лекар. Чак към 15ч някъде бях в стаята и малко след мен дойде и съквартирантката, която беше за планово секцио на следващия ден. Общо взето си приказвахме след като минаха акушерките да вземат кръв, да измерят кръвно, на нея ѝ правиха тонове и така. Може да се каже, че е скука първия ден.

# 294
  • София
Аз имам малко странен въпрос ама като ви изписват преди това правят ли тест за Ковид? А на бебето?

# 295
Не, на изписването не са ни правили тестове

# 296
Момичета, аз друг въпрос имам.. четох разни статии, в които пише, че има и локални анестетици, които могат да се приложат ако се наложи епизиотомия или при шанс за разкъсвания на шийката( да се намаже)… Позната пък сподели, че не са й спряли епидуралната изобщо по време на раждането, а чак след като са я зашили. Някой знае ли повече по темата?

# 297
Arabella,при кой лекар беше и при кой се следи? Мисля че ще е полезно във всеки разказ за раждане да се споменава доктора, при който сте били защото има значение, явно не е еднакво при всичките...едни са по-натоварени.....
Раждах при д-р Атанасова. Иначе се следях при д-р Богданова, но тя не ми допадна и някъде към началото на 7ми месец започнах да ходя паралелно и при двете. По-назад в темите съм писала какво не ми е допаднало у д-р Богданова и каква беше реакцията й като разбра, че няма да раждам при нея.

# 298
Момичета, предстои да ми бъде издаден 45-дневния болничен преди раждане. От април съм в болничен и процедурата ми е ясна - отивам с личната амбулаторна карта ден, два преди да изтече последния болничен, минавам един бърз преглед и те ми казват кога да дойда и да си взема готовия болничен. Каква е процедурата с 45-дневния? Кога трябва да отида, какво трябва да нося?

# 299
45-дневния може да бъде издаден със задна дата. Пише го проследяващия АГ. Моят го издадоха 10 дни по-късно, когато си имах час за редовен преглед.
Може би е добре да питате работодателя до кога трябва да го предадете.

Общи условия

Активация на акаунт