Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 236 794
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 420
Богданова ме праща конкретно при тази но ми е странно защо не фигурира в екипа на токуда , а ми каза че е там .

# 421
В Токуда е най-добрия ангеолог проф. Станева, тя е и шеф на отделението по ангеология.

Поправям ви само *ангиолог е думата, не ангеолог.
д-р Минкова си работи в Токуда, но както виждате сайтът на болницата е нов и половината лекари не са ги сложили още.
д-р Минкова е съдов хирург попринцип, но то е едно и също така или иначе. 120 лв е прегледа.

# 422
успях да се чуя с нея по телефона Simple Smile и да уточня каквото ми трябваше. Благодаря.
Иначе с др Богданова се уговорихме за секциото. Едно ме притесни тоест 2 неща.
1) е че не ми даде диапазон аз да избера дата а тя ми каза датата. Дали така се процедира при нея по приницп ?
2) Доктора при който се следя по приницп до сега ми каза че бебето е увито два пъти около врата , това отдавна вече ( 2 месеца ) и ми го показваше на ехограф, при нея се вижда че минава пъпната връв през врата но тя казва че това нее увито.

# 423
  • София
Мисля, че ако я избереш ще трябва да и вярваш. Аз бих се объркала ако лекар ме пита аз кога искам. Затова са лекари да преценяват те кога е най-добре да се направи цезаровото. За пъпната връв да не те объркам ама аз бих искала още едно независимо мнение.

# 424
то не че има кой знае какво значение защото и да е увита и да нее нищо не може да се направи освен да се следи кръвотока , утре имам час при апостолова но мисля да го отменя , както и часа си който бях записала преди сто години при атанасова. И да си остана при Богданова.
И просто ще ида примерно в Св Лазар е така колкото за едната пъпна връв и то от чист интерес чесно казано.
А за датата за секцио просто ми стана интересно дали при самата нея така процедират защото често предлагат някакъв диапазон за избор Simple Smile

# 425
  • София
Препоръчвам ти да си оставиш часа при Апостолова. Може да не е една от най- търсените в Токуда, но доста си разбира от работата пък и е обективна винаги, но ти си знаеш де.

# 426
то не че има кой знае какво значение защото и да е увита и да нее нищо не може да се направи освен да се следи кръвотока , утре имам час при апостолова но мисля да го отменя , както и часа си който бях записала преди сто години при атанасова. И да си остана при Богданова.
И просто ще ида примерно в Св Лазар е така колкото за едната пъпна връв и то от чист интерес чесно казано.
А за датата за секцио просто ми стана интересно дали при самата нея така процедират защото често предлагат някакъв диапазон за избор Simple Smile

Според мен не си отменяй часа при д-р Атанасова. Нека тя погледне казуса с пъпната връв. Няма да останеш разочарована от докторката! Страхотна е!

# 427
Здравейте, извинявам се ако повтарям въпросите, но скоро ми предстои раждане там и искам да попитам някой може ли да разкаже цялостно за престоя в болницата? По кое време е приема в болницата за планово секцио, какъв е пропусквателния режим в епидемичната обстановка - разрешават ли на татковците да видят бебчета след раждането, забранени ли са свижданията?
За планово секцио ви приемат предният ден.Правят бърз антигенен тест и след него попълвате документи.Викат ви за преглед, където правят ехография и преглед за разкритие.След като се офорнят документите, ви вкарват във високорискова бременност.Записват тонове поне два пъти, минава лекар за преглед.Имате вечеря към 6 и след това от 23 часа не се пие нищо.Сутринта ви правят клизма и ви дават да облечете нощница.След това заедно с багажа ви местят в родилно и ви настаняват в стая, където ви вливат няколко банки и ви слагат лекарства.Минава анестезиолог и ви обяснява как ще протече процедурата по поставяне на упойка.После ви вкарват в родилна зала, слагат упойката и след около час цялата процедура е приключила.Отивате в интензивното отдекение, където оставате 24 часа.Там носят бебчета по няколко пъти за 15 минути.На следващия ден ви раздвижвст сутринта и после спрямо предпочитанията и наличностите ви настаняват в стая.Свижданията са забранени.Не знам дали ще разрешат да излезете на диванчетата пред родилното.По време на моя престой не ми дадоха и мъжът ми предаде бахажа на акушерка, която ми го донесе.В общите части сте с маска задължително.Иначе почти нищо не ви трябва за престой-дават нощници, бельо, презвръзки. Трябват ви чехли, тоалетни принадлежности, кърпа, помпа за кърма по ваше усмотрение и дрехи за вас и бебето за изписване.

# 428
Момичета, ще се наложи утре да ме приемат във Високорискова бременност, за да ми вливат антибиотик. Малко ми дойде като шок и не успях да попитам някои неща, затотва питам тук, ако някой знае.
Има ли самостоятелни стаи както има такива след раждане? Има ли wi-fi и достатъчно добър ли е да се гледат клипчета например? Чудя се дали да си взема лаптопа, тъй като може да остана и 5 дни.

# 429
Има самостоятелни стаи, 230 лв по спомен беше нощувката.
Интернет не мога да кажа, че ползвах мобилния, но момичето в моята стая си беше взело лаптопа, възможно е да има. Иначе двойните не са никак лоши и даже ако си притеснена, помисли дали не искаш компания за разведряване. Стаите са големи, с параван между леглата.

# 430
В двойна стая е по-добре, имаш си компания, в единичната е скучно. Стаите са големи и е комфортно.

# 431
Аз за интернета мога да кажа, че е супер. Аз гледах нетфликс без проблем. Толкова бях изненадана, че го тествах даже и беше по-добър от този вкъщи.
Това беше в отделението, което е в ляво като излезеш от малките асансьори, не знам как се води, а и те май ги разместваха. Не че има значение, рутера е до трети кабинет и покрива целия етаж.

# 432
Здравейте, момичета. Някоя от вас била ли е в ситуацията да потвърди бременността си при един гинеколог в Токуда и преди втория преглед, който се пада в 7 г.с. да отиде при друг (отново в Токуда). Знам, че имат някакво неписано правило да не си "вземат" пациентите и се чудя как да подходя.

# 433
  • София
Вие не сте му длъжен на гинеколога. Ако ще раждате при него да, но и там си има седмица от която можеш да се запишеш.

# 434
  • Sofia
Здравейте, момичета. Някоя от вас била ли е в ситуацията да потвърди бременността си при един гинеколог в Токуда и преди втория преглед, който се пада в 7 г.с. да отиде при друг (отново в Токуда). Знам, че имат някакво неписано правило да не си "вземат" пациентите и се чудя как да подходя.
Аз не се следя в Токуда. Но да, по принцип и аз забелязах подобно "правило" и в моята клиника.
Имах час за установяване на бременност при моята гинеколожка. Но за нея се чака доста за час. В същото време исках да се успокоя, че бременността е вътрематочна. Отидох на първия възможен час в деня, който ме интересуваше при случаен гинеколог от същата клиника. По време на прегледа му обясних ситуацията - че ще се следя при друг, а сега идвам просто за установяване на бременност за мое успокоение, защото прегледът ми е след доста време. Прие го като нормален човек.
Но му го казах веднага, защото имах лош опит именно с посещение при един АГ, докато се следя при друга.

Можеш да кажеш, че идваш просто за установяване на бременност, но още не си избрала кой да те следи.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 12:11 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт