Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 236 698
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 675
Да попитам момичетата, които скоро са раждали: дават ли бебето на майктаа през нощта? Съответно в двойна или единична стая?
Ако искате бебето да е при вас, разбира се, че ще ви го дадат. Без значение дали сте в двойна или единична стая Simple Smile

# 676
Понеже вчера много категорично една позната ми каза, че не ги давали за през нощта, единствено може би в единична стая... Та ми се искаше да чуя скорошен опит от някоя мама, защото няма да се учудя и покрай ковид да има промени.

# 677
Бебето може да седи при теб колкотонискаш. Единствено го взимат за изследвания и тоалет. Те идват в стаята ти.

# 678
Родих в Токуда преди две седмици. Дадоха ми бебето още сутринга като ме раздвижиха. Ако искаш да си го гледаш може да стои при теб постоянно, взимат го само за къпане, смяна на пелени и изследвания. Вида на стаята няма значение. Аз си я гледах през деня. През ноща я оставях да наваксам със съня, че вкъщи с 3 деца екшъна е голям Simple Smile

# 679
Имам въпрос към раждалите секцио в Токуда -  приятелка ми каза, че при секцио /не в Токуда/ слагали на родилката някаква инжекция за дробове на бебчето преди секциото? Не намерих много инфо в нета. Някоя от вас наясно ли е що годе за какво става въпрос?

# 680
  • Sofia
Не съм раждала в Токуда, бях секцио в друга частна болница. На мен ми биха такива инжекции с първото бебе. Това са кортикостероиди, които помагат да се разгърнат дробовете на бебето. Слагат се, ако има риск от раждане преди термин, защото дробовете са последния орган, който се развива напълно и има вероятност при раждането да не са още "готови".
Мисля, че ставаше въпрос за дексаметазон.

# 681
Благодаря за инфото! Моята Аг не ми е казала нищо по въпроса, а утре ме приемат, значи вероятно ще се минем без това. 7 дни преди термина ще е секциото.

# 682
  • Sofia
На мен АГ ми обясняваше, че има значение дали е момче или момиче. Момчетата се адаптирали по-трудно след раждането.
С момчето ми биха тези инжекции, с момичето - не. Но не знам дали това е причината, защото малката си изчака датата на секциото, а момчето избърза и е възможно АГ да е видяла, че има такъв риск и затова да ми ги е предписала.

# 683
  • София
Инжекциите се слагат не защото някоя жена ражда секцио ами, защото в възможно е била 7-ми или 8-ми месец. Тогава ако има шанс жената да роди и е за задържане, слагат.

# 684
  • sofia
Аз честно казано вчера се замислих за избора на стая, ако взема двойна и искам да почивам повече, дали ще ми се получи.
Споделете опит, с малката ми дъщеря бях сама и успявах доста да спя през деня.

# 685
Препоръчаха ми консултация с д-р Димитров относно алергии към упойките преди раждане. Дали може да ме насочите на кой етаж е кабинетът? Simple Smile

# 686
Препоръчаха ми консултация с д-р Димитров относно алергии към упойките преди раждане. Дали може да ме насочите на кой етаж е кабинетът? Simple Smile

В педиатрията на партера.

# 687
Може ли да се запише час за д-р Димитров по телефона или само на място? Благодаря.

# 688
  • София
Може да запишете и по телефона.

# 689
Здравейте дами,
Изчетох темата, но не намерих информация за това как става самото записване за раждане и избора на екип. В сайта на клиниката също не намирам това инфо.

Тъй като виждам, че д-р Нашар е изключително заета бих искала да се застраховам и от рано да се "класирам" за раждане при нея.

Могат ли по-опитните да споделят как става това?

В момента съм в 21 г.с, знам че е рано, но щом не се приемали нови пациентки от лятото до края на тази година, предпочитам да подраня с въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт