Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 34

• 236 313
  • 3 349
  •   1
Отговори
# 3 210
Неонатолозите са подчинени на Масларска, така че пука им кой ви е АГ, както и за стаята. Те получават пари само от пътеката на бебето и от неонаталния пакет.
Мне точно. Мен когато ме приемаха звъннах на родил о отделение и изобщо не знаеха, че отивам там и не ме очакваха изобщо. Дойдоха от неонатологията, приеха ме и ме настаниха. За целият ми престой влизаха хора само и единствено от неонатологията.

# 3 211
Вие сте били в семейна стая на неонатология, където би следвало да ви покажат повече неща и да се адаптирате с бебето, все пак сте имали само вайбър връзка с детето преди приема ви в тази стая. То това е и идеята на стаята, тези пари за този вид стая отиват към неонатология-да.

# 3 212
Въпроса ми беше ясен и точен беше ли подсечено бебето ви?
Естествено че при изписването няма да го мият, защото изписват по десет бебета понякога и ако започнат да го мият кога ще ги изпишат Joy Аз раждах в началото на миналата година и наистина беше различно.
Конкретно за срамните устни интересно как са били червени при положение че на мен ми показваха всеки ден при тоалета  как се почистват срамните устни с марличка и физиологичен разтвор. На бебчетата от другите болници са слепени ако това ви успокоява. Имам много приятелки раждали по другите болници и наистина в Токуда е най-добрата грижа за бебчетата. За кърменето на мен ми показаха няколко пози как да сложа бебчето и гледаха дали засуква правилно не знам какво друго си представяте. По другите болници където майките сменят памперси не мисля че ги учат как, а просто им оставят детето както са ви го оставили след изписването на вас 🙂 Аз бях в самостоятелна стая, но не мисля че е имало значение за тях.

# 3 213
Говоря за срамните устни от външната страна, а не там където се почиства с физиологичен разтвор в болницата.. да, беше подсечена щом толкова супер много ви вълнува!

На мен нито пози на кърмене, нито как да засуче са ми показали, въпреки че няколко пъти попитах и ми се отговаряше, че така било добре, дори когато показах раните по зърната. Радвам се че на вас някой ви е показал, но това не значи, че при всички е така!

И не коментирам други болници, защото не съм раждала в друга болница..

Бях и при Хедра, която ми каза, че много правилно съм спряла да кърмя след като показах снимки на зърната и тя беше човека, който ми показа пози за кърмене и как да засуче бебето правилно.

И пак ще кажа, това е личен опит и мнение и по никакъв начин не ви ангажирам с него, че нон стоп да ме питате неща…

# 3 214
Вие сте били в семейна стая на неонатология, където би следвало да ви покажат повече неща и да се адаптирате с бебето, все пак сте имали само вайбър връзка с детето преди приема ви в тази стая. То това е и идеята на стаята, тези пари за този вид стая отиват към неонатология-да.
Точно затова питам.

# 3 215
Аз не мога да кажа нищо за Токуда защото тепърва ще раждам там, но се нядявам, че това с отказ от смята и тн са някакви единични случай. Но пък съм раждала в друга болница където също ако питаш нещо за кърмене ще ти отговорят или помогнат ама специално да дойде някой да те подканва, не. Ние сме си го сменяли само памперсите защото беше по време на ковид и не се допускаха бебетата да седят и тези общите стаи. Но пък показваха всички и бяха много мили. Даже последната вечер се скъса от рев и накрая една жена от неонатологията дойде да ми я поноси малко, та наистина с желание си вършеха работата към бебетата. Надявам се, и в Токуда все пак да оцеля такива хора на смяна.

# 3 216
Аз родих в Токуда през август и впечатленията ми са, че повечето са приятни и добронамерени (особено едно видимо доста младо, дребно момиченце, тя беше много приятна), имаше и една сестра от ВРБ, която всеки ден идваше да ми слага Фраксипарина, беше с мен и преди самото раждане. Тя също беше много приятна и най-учудващото помнеше ми името, защото всеки път се обръщаше към мен по име 😀
Разбира се имам и лош спомен с една доста сърдита жена… едната нощ бебето ми плачеше без да спира, видяхме се в чудо с другото момиче от стаята, няколко пъти ходех, за да потърся някого за помощ, но въпросната жена с доста рязък тон казваше “дайте го тук, то ще спре, няма лекар, нищо му няма като плаче”, но аз разбира се не си оставих плачещото с часове бебе при нея, тъй като постоянно плачеше все някое бебче и никой не ги поглеждаше, та ще обърне внимание на моето… но разбираемо. Общо взето това е най-лошият ми спомен от Токуда, само и единствено от тази жена - руса с доста сърдита физиономия и надменен тон, никога няма да я забравя 😀

При мен вече е минало, но се сетих да попитам от любопитство. След като родихте през следващите дни посещаваха ли ви лекарите ви?
Аз раждах при Атанасова и тя идваше, но при другото момиче от стаята нейният лекар не дойде нито веднъж (само тези от визитация).

# 3 217
Апостолова мина няколко пъти да ме види преди и след раждането (дори и да не е била в отделението, а на кабинет. Богданска не мина нито веднъж за момичето, с което лежахме няколко дни преди да родим.

# 3 218
  • София
За съжаление мога да кажа същото и за доц. Нашар. Но може би си държат някаква връзка с пациентите или нямат време да дойдат.
Darling Естествено, че така ще ти кажат след като те пият кафе в съседната стая, а децата се продират от рев Simple Smile

# 3 219
Аз родих с д-р Богданова през нощта преди да й започне отпуската. Провери как съм по вайбър след това и ме посъветва как да си третирам шевовете.
Предполагам, че претоварените лекари, за които се чака с часове за преглед, биха имали възможност за визитация по-скоро по изключение.

# 3 220
Апостолова дойде при мен няколко пъти. Даже и за бебчето ми казваше ако я попитам нещо (защото бебето беше в стаята). Всъщност на три часа ви дават добавка и ги взимат за смяна, но през цялото останало време може да са си при вас бебетата включително и през нощта. Не знам дали това беше споменато.

# 3 221
Честно казано, нямам спомен доц. Нашар дали е минала на визитация след раждането, мисля че не, но докато лежах във ВРБ всеки ден минаваше с една тумба лекари. Може би ако всичко е наред с раждането и няма усложнения, не минава, а държи връзка с дежурните. Все пак, от другата страна, пред кабинета я чакат по няколко бъдещи мами дето им тежат коремчетата и се чудят няма ли да се появи по-скоро.

# 3 222
Здравейте!
Знаете ли как стои въпроса с посещения/свиждания в родилното?
Допускат ли се татковци, ако си в самостоятелна стая, след раждането?
Предстои ми раждане след 2-3 седмици и само по тези въпроси не откривам отговор.
Благодаря ви, предварително!

# 3 223
  • София
Здравейте, да споделя мнение за доктор Велева, днес имах първа среща с нея. Много сериозна и вдъхваща доверие ми се стори, даде ми телефонния си номер ако има нещо да се чуем и да и пиша след първата ФМ, която ще правя на друго място за да и споделя резултати.
Т.к. Ми каза, че тя не води ЖК, искам да попитам задължително ли трябва да се запиша на Жк при някой, ако ходя на редовни прегледи при нея например?

# 3 224
Свижданията са от 5 до 6, допускат се татковци в стаята, ако си в самостоятелна стая. Ако си в двойна е по-трудно, но винаги можеш да излезеш в коридора да се видите на диванчетата. Виж с бебчето в часовете за свиждане най-добре да е.
Здравейте!
Знаете ли как стои въпроса с посещения/свиждания в родилното?
Допускат ли се татковци, ако си в самостоятелна стая, след раждането?
Предстои ми раждане след 2-3 седмици и само по тези въпроси не откривам отговор.
Благодаря ви, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт