Майчинството счетоводно - 90

• 36 689
  • 780
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, извинявам се ако въпросът ми е задавани, но не съм чела цялата тема.
В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 години, който изтича на 27.01.2022г.
Имам намерение да се върна на работа в периода 01.10 - 15.10.
Доколкото знам имам право на 50% от НОИ до изтичане на втората година.
Въпросът ми е в случай, че се върна на работа на 10.10, а обезщетението  ми е преведено на 05.10 как трябва да постъпя?

# 316
  • София-Младост
Преведеното обезщетение на 05.10 е за м.09, така че няма какво да го мислите, харчете го разумно.
А връщайки се на работа, подавате веднага промяна в обстоятелствата, прил.7, раздел ІІ, работодателя го подава и той в 2-3 дневен срок. След това за тези 15 дни подавате и прил. 8, за да получите 50% за този период.
След това отново цялата бумащина за остатъка от отпуска след 15.10.

# 317
Здравейте! Имам болничен от 23.08 до 26.09.2021г., издаден на 27.08 след изписване от болница, подаден към работодателя още на 27.08. В този случай срока на работодателя за подаването му към НОИ 10.09 ли е, понеже все още не го виждам входиран с ПИК кода.
НОИ ще го поискат ли от работодателя? От болницата е входиран на 31.08 в НОИ. Болничния е продължение,  ако има значение, не е първичен.
Благодаря предварително

# 318
Ала -Бала, много благодаря за бързия отговор!

# 319
Здравейте, последният ми болничен (135 дни) изтича утре - 15.09. Дала съм документите декларация за остатъка до 410 дни при работодател още преди 10тина дни. Докога е длъжен работодатлвя да входира документите в НОИ? Понеже имам ПИК и още не излиза нищо там…
И също има ли вероятност да ме забравят? Понеже фирмата ни се състои от малко души и като цяло се чудя дали НОИ изпращат напомняне или нещо подобно…
Благодаря предварително!

# 320
  • sofia
Аз имам подаден болничен на 9ти и още не излиза в НОИ.
Друго интересно: в петък направих проверка с пик и излизаше ред за изплатена сума за септември, е днес този ред го няма и стои само вече полученото плащане за август.

# 321
Аз имам подаден болничен на 9ти и още не излиза в НОИ.
Друго интересно: в петък направих проверка с пик и излизаше ред за изплатена сума за септември, е днес този ред го няма и стои само вече полученото плащане за август.
Подаден в НОИ или при работодател? Аз съм останала с впечатление, че след като се подаде в НОИ, излиза до 2-3 дни…

# 322
  • sofia
Предаден в НОИ

# 323
  • София-Младост
Здравейте! Имам болничен от 23.08 до 26.09.2021г., издаден на 27.08 след изписване от болница, подаден към работодателя още на 27.08. В този случай срока на работодателя за подаването му към НОИ 10.09 ли е, понеже все още не го виждам входиран с ПИК кода.
НОИ ще го поискат ли от работодателя? От болницата е входиран на 31.08 в НОИ. Болничния е продължение,  ако има значение, не е първичен.
Благодаря предварително
Да, 10.09. е бил. Ще го видите тези дни. Трябват няколко работни дни за да се видят в системата..
Здравейте, последният ми болничен (135 дни) изтича утре - 15.09. Дала съм документите декларация за остатъка до 410 дни при работодател още преди 10тина дни. Докога е длъжен работодатлвя да входира документите в НОИ? Понеже имам ПИК и още не излиза нищо там…
И също има ли вероятност да ме забравят? Понеже фирмата ни се състои от малко души и като цяло се чудя дали НОИ изпращат напомняне или нещо подобно…
Благодаря предварително!
Краен срок 10.10.(11.10 защото десети е почивен)
НОИ нищо не напомнят. Ако сметнете, че сте забравена, се обаждате и си питате дали и кога е подаден.

# 324
Ала-Бала,благодаря ти! А този, който е до 15-ти септември, кога да очаквам плащане за него? До 5 работни дни ли беше…

# 325
  • София-Младост
Ала-Бала,благодаря ти! А този, който е до 15-ти септември, кога да очаквам плащане за него? До 5 работни дни ли беше…
Обезщетенията, отнасящи се за периоди по-дълги от един месец, се изплащат до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се отнасят. Посочените

# 326
Здравейте. С ПИК на мъжа ми в НОИ зявление-декл по чл. 50, ал. 6 от КСО е входирано на 16.08 като досега в таблицата няма други данни /период, брой работни дни, дневно обезщетение и тн/, а единствено пише "в момента се обработва" вече почти месец Thinking. Не трябва ли вече да има изплащане по това обезщетение или поне да са излезли и останалите данни? Ако има проблем с документите не трябва ли да изпише, че е анулирано или че не подлежи на изплащане?

# 327
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. С ПИК на мъжа ми в НОИ зявление-декл по чл. 50, ал. 6 от КСО е входирано на 16.08 като досега в таблицата няма други данни /период, брой работни дни, дневно обезщетение и тн/, а единствено пише "в момента се обработва" вече почти месец Thinking. Не трябва ли вече да има изплащане по това обезщетение или поне да са излезли и останалите данни? Ако има проблем с документите не трябва ли да изпише, че е анулирано или че не подлежи на изплащане?

Трябваше вече да е платено.Явно има проблем.
Пишете на НОИ мейл с данните и искане за информация.

# 328
Обявяване на свободни места за ДГ № 175, Сграда-2, м. "Кръстова вада", район "Лозенец" - 14.09.2021
 Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че приключиха строителните дейности в ДГ № 175, Сграда-2, м. "Кръстова вада", район "Лозенец" и сградата е въведена в експлоатация.
На 20.09.2021 г. на сайта на ИСОДЗ, ПГУ и първи клас ще бъдат обявени свободни места, както следва:

Яслена група, деца, родени през 2020 г.- 20 места по общия ред, 3 места за деца с хронични заболявания;
Яслена група, деца, родени през 2019 г.- 20 места по общия ред, 3 места за деца с хронични заболявания;
I група /родени 2018 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания;
II група /родени 2017 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания;
III група /родени 2016 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания;
IV група /родени 2015 г./- 23 места по общия ред, 2 места за деца със СОП, 3 места за деца с хронични заболявания.

Екип Столична община

# 329
Здравейте!
В отпуск съм за отглеждане на дете до 2 години .
На 27.07.21г. ми изтече първата година .
Проверявам с ПИК код , но няма подадена декларация в НОИ за втората година . Писах в счетоводството на 14 .09.21, отговора беше само - " Подадена е " .
До сега няма нищо. Как мислите къде може ,да е проблема ?

Общи условия

Активация на акаунт