Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 598
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря. Hug Вадила съм уж на 13 мм. на последен преглед преди пункция, но ще видим. Simple Smile

# 511
няма от какво да се притесняваш или той пък да се демотивира,че си плащаш и искаш да опитате. Не губи време-то ти е най-ценно сега.
Какви са ти стойностите на хормоните-фсх,лх,естрадиол и амх? Какви добавки пиеш?

Добро утро!

Девилче, в момента пия само Елевит, пия от време на време допълнително вит. Д и Е. Притеснява ме да не предпзирам, когато вземам комбинираните или да не пропусна нещо, когато пия отделни витамини.

Последните правени ми хормони са тези от юни:

Според Станулов обаче не отговарят на 3 ден, може би заради прием на дуфастон.

Тези са от април.

АМХ съм изследвала последно преди 2г.   в Адела забравих точната стойност, но много ниско, след това в Кандиларов 0,2 уж малко по-добре.
ФСХ е било както сравнително добра стойност, така и над 20.

При нерепродуктивен юни месец се видя това:

Благодаря ви сърдечно и пожелавам хубави новини на всички, спокойствие и не се отказвайте от надеждата за успех!

# 512
Здравейте, мили момичета,
Писала съм мъничко преди доста време и след това спрях, защото бяхме спряли активното ходене по доктори (ходихме малко насам - натам, но като че ли не попаднахме на такъв, който да усетим, че приема присърце каузата ни, ако може да се очаква това - като усещане поне)

Знам, че всичко е индивидуално, но ми се иска да ви попитам тук. На нас като цяло ни предлгат инвитро с донорска яйцеклетка. Но в някои цикли се виждат фоликули (нерепродуктивни гинеколози са го казвали на няколко пъти през тези 2 години, последно от дясно 'дъбър яйчников резерв'). Аз съм на 45 вече, а мъжът ми този месец на 44. Спермограмата е добра. Моите изследвания не са ок и ми казват изчерпан яйчников резерв. Колебаем се и обмисляме също така да кандидатстваме за финансирането с ДЯ. Тъй като не сме правили досега инвитро опити, нищо не сме правили, ще трябва да приложим снимка, от която е видно, че нямам АФ. А аз имам някакви...

На мое място, бихте ли направили един опит на спонтанен цикъл, преди преминаване към ДЯ...? Д-р Станулов ми показа статистикатаза успеваемост за моята въраст, която е 1% и ми каза да взема решение, но че той не би се наел, само с ДЯ. (Имах надежди за тази клиника, защото ми е удобна като локация... Затруднявам се да търся нова...) От Адела преди време казаха същото, но говори за ходене до Испания, явно не правеха поне тогава там, но и те са ми далече към днешна дата. В Надежда също не се наемат.

Има ли надеждни репродуктивни специалисти, които биха се наели да се занимават с нас? Гложди ме, защото искам да съм убедена в решението, което вземем. Ако решим за ДЯ, връщане назад няма, а ако направим естествен цикъл, дали си струва и къде...

Благодаря ви много на споделеното мнение и успех на всички ни! Не обвързвам никой с нищо, разбира се, че ние ще решим, но ще ми е от полза да прочета мнението на момичета с повече опит от мен в тези процедури. Усмихнат ден!
На нашите години е игра на тото! Зависи обаче какво има като изходни данни- АМХ, други хормони, антрални фоликули! Това може да ви даде представа до колко има смисъл да опитвате. Аз също съм при Станулов,  на 44 и опитвам със собствени.

Успех пожелавам!

Разбира се, че е тото, малко ме притеснява израза: искат да ви вземат парите - всеки иска, а и когато ние искаме да им ги дадем, могат да опитат. На мен ми е много важно колко близо е клиниката, освен кой е лекарят. Разбира се, при всеки е индивидуално, но не искам на тези години да си загубя работата, затова че се влача през ден по целия град и то без кола! Мда, това е на нашите години, по-малко разбиране, даже не разчитам на такова.

Усмихнат ден!

# 513
Здравейте, мили момичета,
Писала съм мъничко преди доста време и след това спрях, защото бяхме спряли активното ходене по доктори (ходихме малко насам - натам, но като че ли не попаднахме на такъв, който да усетим, че приема присърце каузата ни, ако може да се очаква това - като усещане поне)

Знам, че всичко е индивидуално, но ми се иска да ви попитам тук. На нас като цяло ни предлгат инвитро с донорска яйцеклетка. Но в някои цикли се виждат фоликули (нерепродуктивни гинеколози са го казвали на няколко пъти през тези 2 години, последно от дясно 'дъбър яйчников резерв'). Аз съм на 45 вече, а мъжът ми този месец на 44. Спермограмата е добра. Моите изследвания не са ок и ми казват изчерпан яйчников резерв. Колебаем се и обмисляме също така да кандидатстваме за финансирането с ДЯ. Тъй като не сме правили досега инвитро опити, нищо не сме правили, ще трябва да приложим снимка, от която е видно, че нямам АФ. А аз имам някакви...

На мое място, бихте ли направили един опит на спонтанен цикъл, преди преминаване към ДЯ...? Д-р Станулов ми показа статистикатаза успеваемост за моята въраст, която е 1% и ми каза да взема решение, но че той не би се наел, само с ДЯ. (Имах надежди за тази клиника, защото ми е удобна като локация... Затруднявам се да търся нова...) От Адела преди време казаха същото, но говори за ходене до Испания, явно не правеха поне тогава там, но и те са ми далече към днешна дата. В Надежда също не се наемат.

Има ли надеждни репродуктивни специалисти, които биха се наели да се занимават с нас? Гложди ме, защото искам да съм убедена в решението, което вземем. Ако решим за ДЯ, връщане назад няма, а ако направим естествен цикъл, дали си струва и къде...

Благодаря ви много на споделеното мнение и успех на всички ни! Не обвързвам никой с нищо, разбира се, че ние ще решим, но ще ми е от полза да прочета мнението на момичета с повече опит от мен в тези процедури. Усмихнат ден!
На нашите години е игра на тото! Зависи обаче какво има като изходни данни- АМХ, други хормони, антрални фоликули! Това може да ви даде представа до колко има смисъл да опитвате. Аз също съм при Станулов,  на 44 и опитвам със собствени.

Успех пожелавам!

Разбира се, че е тото, малко ме притеснява израза: искат да ви вземат парите - всеки иска, а и когато ние искаме да им ги дадем, могат да опитат. На мен ми е много важно колко близо е клиниката, освен кой е лекарят. Разбира се, при всеки е индивидуално, но не искам на тези години да си загубя работата, затова че се влача през ден по целия град и то без кола! Мда, това е на нашите години, по-малко разбиране, даже не разчитам на такова.

Усмихнат ден!
Според мен Афродита е така или иначе отличен избор, но АМХ трябва да е актуално. Моят е 1,15 от преди 6м и пак съм на кантар, имам всеки месец по 5-6-7 антрални . ФСХ 5-6! Наистина може да опитате, ако държите! Трябва да дадете една камара средства за добавки (по 200лв месечно). Не казахте има ли мъжки фактор! Ако там всичко е ок опитайте инсеминация!

# 514
Здравейте, момичета!
Моя близка приятелка, която е на 42 г, прави опити да забременее, но с неуспех. Миналата година се оперира от ендометриоза при д-р Нецов. Преди няколко дни той я прегледа пак и я увери, че всичко й е наред, но......си пусна изследвания на основните хормона на 3-ти ден от МЦ и изследванията не са никак добри:
LH - 29,24
FSH - 42,46
Estradiol - 75,5
AMH - 0,01
B12 - в норма
Витамин Д - 55 (нисък, но не чак толкова)
Аз никога не съм имала такива високи стойности и незнам коригират ли се и колко време отнема?
Ще си пусне и щитовидни, но все пак с тях досега не е имала проблем.
Някакъв съвет? Дали не навлиза в менопауза?
P.S. Записала си е час при репродуктивен специалист, но дотогава искам да е малко по-информирана преди прегледа, защото незнам дали ще я окуражат или демотивират.
Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 16:53 от Book_79

# 515
Здравейте, момичета!
Моя близка приятелка, която е на 42 г, прави опити да забременее, но с неуспех. Миналата година се оперира от ендометриоза при д-р Нецов. Преди няколко дни той я прегледа пак и я увери, че всичко й е наред, но......си пусна изследвания на основните хормона на 3-ти ден от МЦ и изследванията не са никак добри:
LH - 29,24
FSH - 42,46
Estradiol - 75,5
AMH - 0,01
B12 - в норма
Витамин Д - 55 (нисък, но не чак толкова)
Аз никога не съм имала такива високи стойности и незнам коригират ли се и колко време отнема?
Ще си пусне и щитовидни, но все пак с тях досега не е имала проблем.
Някакъв съвет? Дали не навлиза в менопауза?
P.S. Записала си е час при репродуктивен специалист, но дотогава искам да е малко по-информирана преди прегледа, защото незнам дали ще я окуражат или демотивират.
Благодаря предварително!

Без да съм корифей в това, бих я посъветвала, веднага да си намери добър репродуктивен специалист и да не си губи времето с регулярни АГ, според които проблем няма. От това няма проблем, 9 год. обикаляме из клиники, доктори и вече съм на 46 год.  Изследванията ѝ никак не са обнадеждаващи, но надежда винаги има, така че да не се отказва и да вземе бързи мерки. От всичко изчетено из форумите, защото лекарите рядко казват такива подробности, В12 и Д трябва да са на горната граница. Не знам какви са референтните стойности, но Витамин Д - 55, хич не е висок. FSH е доста висок, трябва да е до мах. 12, че и това е много дори. Казвам тези неща на вас, по-добре не я стряскайте, а я убедете да си намери репродуктивен доктор.

# 516
Много лоша работа е ендометриозата. И аз съм нейна жертва. Confused
Доста са зле нещата откъм хормони според мен и ако нещата са такива постоянно, а не инцидентно, може и да я разочарова мнението на доктора.
След операцията дали е минавала лечение с инжекции от сорта на Золадекс, който те вкарва в изкуствена менопауза? А антрални фоликули дали са й броени? Аз след операция и Золадекс бях с АМХ 0.16, ФСХ около 12-15. Това беше 2016та година, бях на 36 години. Не е да не вадя яйцеклетки от тогава и да нямам ембриони, но не се получава успешна бременност.
Към кой доктор се е насочила? И там зависи при кого ще попадне. Някои директно насочват за ДЯ.

# 517
Моята приятелка след операцията от ендометриоза 6 месеца беше на Золадекс, като ми се оплакваше от симптомите на менопаузата, които постепенно изчезнаха. Предполагам, че ще я посъветват да помисли за вариант донорски яйцеклетки, а тя няма дори и един опит с нейни собствени.
Сега си спомням как гледах, като отровена д-р Юнакова, която през 2020 г ми предложи ин витро с  донорски яйцеклетки, без да съм пробвала с мои, колко ужасно се почувствах. Сега съм узряла за идеята, но след 3 неуспешни опита с мои яйцеклетки.
Благодаря ви за отговорите!

# 518

Добро утро!

Не знам защо не се е прикачило всичко, това са хормони от 3 ден, слек приемс на дуфастон.

Спермограмата е отпреди година и нещо и е добра, но трябва нова.

Ще си пусна тромбофилии, ще пия витамини и добавки, и ще тествам пак хормони. Дано доктора се навие да ми направи фоликулометрия. Той спомена и за тест на тръбите...

Благодаря ви за мненията! Ще следя вече редоено темичката, има много полезни неща за сверяване на часовника!

Успешен ден! Flowers Four Leaf Clover

# 519
Естрадиол и ЛХ са по-скоро като за пред овулация.
Понякога с напредване на възрастта се получават такива аномалии. Примерно на мен ми се е случвало да отида на 3ти ден от цикъла на преглед и да съм вече с големи фоликули /не задържани/, съответно с висок Естрадиол и вероятно и ЛХ /тогава не го пускахме и не знам каква му е стойността/. Веднага ми насрочиха пункция и извадихме 2 яйцеклетки, които се оплодиха. В предната ми клиника пък като видеха по-висок Естрадиол го обявяваха за задържан фоликул и ми казваха "Ела другия месец."
Може и Дуфастона да е поразбъркал нещата наистина. При мен тези аномалии се появиха след 1-месечен прием на ХЗТ. Според мен пусни пак на следващия цикъл без да приемаш Дуфастон и може да са в норма и да разбереш какви са реалните стойности /ЛХ, ФСХ и Естрадиол/. Важно е да хванеш цикъл без задържани фоликули или пък такива тръгнали в края на предния цикъл.

# 520
  • София
Моята приятелка след операцията от ендометриоза 6 месеца беше на Золадекс, като ми се оплакваше от симптомите на менопаузата, които постепенно изчезнаха. Предполагам, че ще я посъветват да помисли за вариант донорски яйцеклетки, а тя няма дори и един опит с нейни собствени.
Сега си спомням как гледах, като отровена д-р Юнакова, която през 2020 г ми предложи ин витро с  донорски яйцеклетки, без да съм пробвала с мои, колко ужасно се почувствах. Сега съм узряла за идеята, но след 3 неуспешни опита с мои яйцеклетки.
Благодаря ви за отговорите!
Съжалявам. Золадекс се дава н жени до 30, максимум до 35, които още нямат дете, иначе има значителна вероятност да предизвика преждевременно критическа. Пищеше го дори на упътването по мое време. Трябвало е да я информират преди лечение с такъв препарат.

# 521
Aко имате желание допитайте се  до Афродита или Асибадем Сити клиник там правят много успешни опити с инвитро , зависи от времето но консултитат много добре , е винаги е много персонално , но моята приятелка успя обиколи навсякъде и си избра най - подходящото за нея .... Проблема с донорските яйцеклетки , че се чака и трабваше да въоражи с търпение ....но трудния път който извъвървяхме заедно си заслужаваше .....
Много е важно правилното лечение наистина , понякога собствените яйцеклетки може да не са подходящи не напълно узрели  , много пъти и самите сперматозоиди не са добри ....
1000 фактура определят самото зачатие , когато жената се отпусне забрави за срокове , нервни напрежения сякаш нешата се получиха от самосебе си .......
Пожелавам много успехи и на вас Simple Smile

# 522
или пък такива тръгнали в края на предния цикъл.

Боби, знаеш ли на какво се дължи тръгването на фуликули в края на цикъла? То хормонално, ясно, ама какво?
Аз получвах зацапване преди цикъл и случайно разбрах, че тръгват и фоликули. На цикъл се изчистваха и хормоните бяха ОК.

# 523
Момичета, имам въпрос от серията тъпи, по повод фоликули не навреме и зацапвапане. Със задържан фоликул на ден 2 съм, на противозачатъчни, разбира се. От около седмица имам зацапвапане не всеки ден, имам още две таблетки от хапчетата. Предполагам, че зацапвапането е от противозачатъчните, не че се е случвало, освен след хистероскопия. Сега думите на Одри обаче ме замислиха...Дали гадта се е изчистила...

# 524
Одри, за съжаление нямам идея защо тръгват фоликули в края на предходен МЦ. Не съм се срещала да питам. При мен ХЗТ доведе до тотална каша с хормоните. Тогава даже доктора се учуди и не можеше много да разбере на какъв ден от МЦ съм. Затова си го обясних с тази хормонална бъркотия. 2 месеца по-късно всичко се нормализира.

Общи условия

Активация на акаунт