Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 608
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Стига глупости, Боби. Поискай си цетротид като идеш на 7мия ден, да не се вдига лх и толкова. Поне аз така си мисля. Естрадиолът е напълно ок за 2 ф с тия размери. Пълнички и готови.

# 496
Калчев защо ми обясняваше, че на ЕЦ не може да сложиш Цетротид рано, рано. Стопирало развитието на фоликулите. Затова при него все си бях канселирана заради ЛХ 15, примерно. Още не мога да преживея колко яйцеклетки съм изпуснала за 3 години. И в Надежда не са ми предлагали Цетротид докато растат фоликулите. Чак при биенето на Хориомона. Ще питам все пак следващия път. Hug

# 497
Боби,на мен Стаменов ми извади прекрасна яйцеклетка с лх 18,5 и стана мн хубав бластоцист(на външен вид де-още седи във фризера). Знам за жена и хубав бластоцист с лх 28. Колкото до стопирането на лх, попитай дали не може с гонапептил или декапептил(не депо,а този дето се слага от 2-3 ден до овитрела-в Турция много ги ползват за Бени над 40). Няма начин да няма препарат за задържането на лх и за ец 😁
И за никакви и лебедовови песни не си мисли 🍀❤

# 498
Ще питам, но те знаят при мен какво е положението и не са ми предлагали нищо. От миналия месиц имам замразен ембрион. Хванахме ЛХ 14 и пункцията ми беше май на 9ти ден от МЦ. Парадоксът е, че бях с 2 фоликула 14 и 18 мм. и на пункцията се оказа, че големият се е спукал, а от малкия извадиха и замразих ембрионче на 3ти ден, за което казаха, че нямат никакви забележки. Явно заради бързото вдигане на ЛХ яйцеклетките узряват по-рано и ако оставим фоликулите по-големи или се пускат, или яйцеклетките в тях презряват. Абе голяма мъка. Grinning

# 499
Имам друга пък позната,на която Стаменов й извади Я на 4ти ден от мц и стана хубав ембрион,на 3ти ден също замразен. Тя е на 44г. Събира още ембриончета и дано скоро се похвали с трансфер и трицифрено чхг поне 🤞

# 500
  • София
На мен и Стаменов, и Шефкерова са ми давали цетротид рано. И за успели жени знам, че е ползван през целия растеж на ф. Не знам.... Моят опит от всякъде е неуспешен, но си мисля, че не пречи да опиташ и с цетротид. Ще се борим и толкова.

# 501
Melinda, във вторник съм на преглед и ще попитам. Просто съм запомнила на Калчев думите и като и в Надежда не са ми го предлагали съм решила, че няма такъв вариант. Simple Smile
Devilche, и пункции на 4 и 5 ден от МЦ съм имала с извадени 4 яйцеклетки. Май всичко сме пробвала. За съжаление моите ембриони след 3ти ден започват да забавят. Не че не съм имала и бластоцист, но вече не смея да чакам до 5ти ден.

# 502
Здравейте, мили момичета,
Писала съм мъничко преди доста време и след това спрях, защото бяхме спряли активното ходене по доктори (ходихме малко насам - натам, но като че ли не попаднахме на такъв, който да усетим, че приема присърце каузата ни, ако може да се очаква това - като усещане поне)

Знам, че всичко е индивидуално, но ми се иска да ви попитам тук. На нас като цяло ни предлгат инвитро с донорска яйцеклетка. Но в някои цикли се виждат фоликули (нерепродуктивни гинеколози са го казвали на няколко пъти през тези 2 години, последно от дясно 'дъбър яйчников резерв'). Аз съм на 45 вече, а мъжът ми този месец на 44. Спермограмата е добра. Моите изследвания не са ок и ми казват изчерпан яйчников резерв. Колебаем се и обмисляме също така да кандидатстваме за финансирането с ДЯ. Тъй като не сме правили досега инвитро опити, нищо не сме правили, ще трябва да приложим снимка, от която е видно, че нямам АФ. А аз имам някакви...

На мое място, бихте ли направили един опит на спонтанен цикъл, преди преминаване към ДЯ...? Д-р Станулов ми показа статистикатаза успеваемост за моята въраст, която е 1% и ми каза да взема решение, но че той не би се наел, само с ДЯ. (Имах надежди за тази клиника, защото ми е удобна като локация... Затруднявам се да търся нова...) От Адела преди време казаха същото, но говори за ходене до Испания, явно не правеха поне тогава там, но и те са ми далече към днешна дата. В Надежда също не се наемат.

Има ли надеждни репродуктивни специалисти, които биха се наели да се занимават с нас? Гложди ме, защото искам да съм убедена в решението, което вземем. Ако решим за ДЯ, връщане назад няма, а ако направим естествен цикъл, дали си струва и къде...

Благодаря ви много на споделеното мнение и успех на всички ни! Не обвързвам никой с нищо, разбира се, че ние ще решим, но ще ми е от полза да прочета мнението на момичета с повече опит от мен в тези процедури. Усмихнат ден!

# 503
Здравей,Mama!
Аз лично бих подала документи за ДЯ и докато чакам да ми намерят подходящ донор,бих пробвала 1-2-3 м. на ЕЦ-да се проследят хормони,доминантен и ако има такъв-пункция,оплождане и замразяване. Бих опитала да събера 2-3 свои ембриончета. Ако не успеете,то ще знаете,че сте пробвали и ДЯ вече ще ви чакат.
Къде обаче да направите и 2те неща-това си е ваше лично усещане и преценка. Навсякъде в Бг показват тази статистика и ни карат да минаваме на ДЯ. За ДЯ бих погледнала условията в Гърция или Украйна(там е още малко трудно с войната,но не и невъзможно).

# 504
Здравей,Mama!
Аз лично бих подала документи за ДЯ и докато чакам да ми намерят подходящ донор,бих пробвала 1-2-3 м. на ЕЦ-да се проследят хормони,доминантен и ако има такъв-пункция,оплождане и замразяване. Бих опитала да събера 2-3 свои ембриончета. Ако не успеете,то ще знаете,че сте пробвали и ДЯ вече ще ви чакат.
Къде обаче да направите и 2те неща-това си е ваше лично усещане и преценка. Навсякъде в Бг показват тази статистика и ни карат да минаваме на ДЯ. За ДЯ бих погледнала условията в Гърция или Украйна(там е още малко трудно с войната,но не и невъзможно).

Здравей Девилче и благодаря за отговора!

Като че ли и аз клоня към този вариант. Май ще трябва да търсим друго място... малко се притеснявам да не се демотивира доктора ако го попитам дали би проследил цикъла ми... Би трябвало да не е проблем, но явно преценяват в какво да вложат времето си.

Прочетох по-напред и ще споделя, че и аз пиех Дуфастон във втората фаза на цикъла. Не винаги, но напоследък си мислех, че ще помогне. Беше ми изписан преди година за неспукан фоликул. Д-р Станулов порица това вземане (на своя глава). Досега реална фоликулометрия никой не се е наел да ми прави... Дано попаднем на някой, с който това да се случи!

Относно Гърция/Украйна, нямаме възможност да пътуваме...

# 505
няма от какво да се притесняваш или той пък да се демотивира,че си плащаш и искаш да опитате. Не губи време-то ти е най-ценно сега.
Какви са ти стойностите на хормоните-фсх,лх,естрадиол и амх? Какви добавки пиеш?

# 506
Здравей,Mama!

Здравей Девилче и благодаря за отговора!

Като че ли и аз клоня към този вариант. Май ще трябва да търсим друго място... малко се притеснявам да не се демотивира доктора ако го попитам дали би проследил цикъла ми... Би трябвало да не е проблем, но явно преценяват в какво да вложат времето си.

Прочетох по-напред и ще споделя, че и аз пиех Дуфастон във втората фаза на цикъла. Не винаги, но напоследък си мислех, че ще помогне. Беше ми изписан преди година за неспукан фоликул. Д-р Станулов порица това вземане (на своя глава). Досега реална фоликулометрия никой не се е наел да ми прави... Дано попаднем на някой, с който това да се случи!

Относно Гърция/Украйна, нямаме възможност да пътуваме...

Здравейте,
Д-р Станулов,  Малинов и почти всички останали "капацитети" много обичат статистиката, а тя не е всичко.
Бих препоръчала за вас на първо място изследвания на основните витамини,  Б6, Б 12, Д, фолиева киселина и задължително желязо.
Ако са ниски, възможно най-скоро започнете да ги пиете, влияят на качеството на яйцеклетката.
Има много писано в темите за витамини, минерали и подходящи добавки.
Пълен пакет тромбофилия също е добре да направите.
И отделно за ваше спокойствие освен разширена спермограма по Крюгер, пуснете и SDI  тест за днк фрагментация на сперматозоидите.
Биха ви взели парите за опит навсякъде, но така или иначе достатъчно сте чакали, по-добре се подгответе преди опита.
На естествен цикъл трудно се съгласяват и отделно твърдят че не е най-доброто решение за след 40 години.
Аз имам няколко опита на ЕЦ, неуспешни всички, но при нас са комбинирани проблемите, освен годините и мъжки фактор.
И последно, хванете си автобус до Истанбул 50 лв е в посока или влак на същата цена и направете директна консултация там.
Отивате на 2-ри ден от месечния цикъл, правите прегледа и се прибирате.
На място ще видят състоянието ви и никой няма да ви говори за донорски.
Не си губете времето в България, безсмислено е, от опит го казвам.
Успех и дано бързо сбъднете мечтата си.

# 507
Здравейте, мили момичета,
Писала съм мъничко преди доста време и след това спрях, защото бяхме спряли активното ходене по доктори (ходихме малко насам - натам, но като че ли не попаднахме на такъв, който да усетим, че приема присърце каузата ни, ако може да се очаква това - като усещане поне)

Знам, че всичко е индивидуално, но ми се иска да ви попитам тук. На нас като цяло ни предлгат инвитро с донорска яйцеклетка. Но в някои цикли се виждат фоликули (нерепродуктивни гинеколози са го казвали на няколко пъти през тези 2 години, последно от дясно 'дъбър яйчников резерв'). Аз съм на 45 вече, а мъжът ми този месец на 44. Спермограмата е добра. Моите изследвания не са ок и ми казват изчерпан яйчников резерв. Колебаем се и обмисляме също така да кандидатстваме за финансирането с ДЯ. Тъй като не сме правили досега инвитро опити, нищо не сме правили, ще трябва да приложим снимка, от която е видно, че нямам АФ. А аз имам някакви...

На мое място, бихте ли направили един опит на спонтанен цикъл, преди преминаване към ДЯ...? Д-р Станулов ми показа статистикатаза успеваемост за моята въраст, която е 1% и ми каза да взема решение, но че той не би се наел, само с ДЯ. (Имах надежди за тази клиника, защото ми е удобна като локация... Затруднявам се да търся нова...) От Адела преди време казаха същото, но говори за ходене до Испания, явно не правеха поне тогава там, но и те са ми далече към днешна дата. В Надежда също не се наемат.

Има ли надеждни репродуктивни специалисти, които биха се наели да се занимават с нас? Гложди ме, защото искам да съм убедена в решението, което вземем. Ако решим за ДЯ, връщане назад няма, а ако направим естествен цикъл, дали си струва и къде...

Благодаря ви много на споделеното мнение и успех на всички ни! Не обвързвам никой с нищо, разбира се, че ние ще решим, но ще ми е от полза да прочета мнението на момичета с повече опит от мен в тези процедури. Усмихнат ден!
На нашите години е игра на тото! Зависи обаче какво има като изходни данни- АМХ, други хормони, антрални фоликули! Това може да ви даде представа до колко има смисъл да опитвате. Аз също съм при Станулов,  на 44 и опитвам със собствени.

# 508
Melinda, тази вечер питах д-р Стаменов дали не може да ми се сложи по-рано Цетротид. Потвърди думите на Калчев. Ако на ЕЦ се сложи по-рано Цетротид, той блокира развитието на фоликулите. Та изясних си и за себе си тази дилема.
Уви, няма спасение за мен освен дебнене на месец, в който ЛХ-то не реши да не хвърчи като лудо. Blush Назначи ми пункция, а фоликулите са 12 и 13 мм. Някакъв ужас съм аз. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 509
  • София
Явно е индивидуално. Може и да стане, на 14-15мм ф понякога всичко е ок. Пожелавам успех! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт