Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 443
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Обидно и болно ми стана като прочетох за пазените статистики. Все едно ние сме някакво 3то качество. Само за пари може, по фонд не може. За съжаление и аз съм с такова впечатление. И в двете клиники, в които съм била, нищо че ми знаеха диагнозите, хич не им се искаше да ме пускат по фонд. Накрая изкрънках една мизерна заповед, след 10ки опити с неуспехи, и пари. И нищо не стана. Мнението ми е, че ме пуснаха на някаква супер силна стимулация, каквато никога не съм правила, и я просто се бяха изпържили. Това ми е единствената пункция без никакви извадени я.

Жалко е много. Как се гледа и процедира с най-нуждаещите се и с най-медицински оправданите.

Успех на всички борещи се ❤️

# 601
Аз не съм през посредник. Директно се свързах с координаторките на 3
клиники, избрахме да организираме прегледи в 2 като прегледите бяха в два последователни дни. Спряхме се на една. Не сме имали затруднения от организационно естество.
Скъпи момичета, замислих се, че медицината не е математика и за някои хора ситуацията на 45 е по-обнадеждаваща, отколкото за мен на 39 примерно. Надявам се именно заради това да чувам, че никой не се отказва. Аз реших, че сега е момента да стрелям с всички оръжия - в България, Турция, първо с мои, после тук с ДЯ. Лошото е, че след всички теми, които прерових за Турция, не успях да разбера, как се организират първоначалните прегледи. Виждам, че се говори за координатори, но по-добре ли е да се мине през посредник като Турмед или директно се пише на клиниката? Ще ми се едновременно с това да тече и процедура по търсене на ДЯ, но не мога да се спра на клиника (в България ще е, иначе ще е трудно с още пътувания). Просто искаме бебе вкъщи и не ми се губи излишно време и нерви. Ако някой има съвет за мен, ще съм много благодарна. Благодаря ви много, че откликвате всички с такава подкрепа.

# 602
Ами затова на вън, няма какво да се сърдят, така и така си плащаме. И аз съм разочарована. Ако бях по запозната и можех реално да си преценя шансовете, нищо че сме с неизяснен, хич нямаше да си губя времето и да се заблуждавам и надявам. Последното ми разочарование, отивам за хормонално изследване в лаборатория на репродуктивна клиника. За прогестерон става въпрос, тотална щета, в потрес. Ми направо си ми провалиха подготовка за трансфер, ако не бях отишла на др ден в друга лаборатория. Как да им разчиташ после за преглед или по сериозно нещо. Бясна бях, от тях започнах в само начало още през 2017 г. Трагедия. Но хората си работят, разрастват се, откриват клонове из страната, бизнеса си върви, пак за наша сметка.

# 603
Ами затова на вън, няма какво да се сърдят, така и така си плащаме. И аз съм разочарована. Ако бях по запозната и можех реално да си преценя шансовете, нищо че сме с неизяснен, хич нямаше да си губя времето и да се заблуждавам и надявам. Последното ми разочарование, отивам за хормонално изследване в лаборатория на репродуктивна клиника. За прогестерон става въпрос, тотална щета, в потрес. Ми направо си ми провалиха подготовка за трансфер, ако не бях отишла на др ден в друга лаборатория. Как да им разчиташ после за преглед или по сериозно нещо. Бясна бях, от тях започнах в само начало още през 2017 г. Трагедия. Но хората си работят, разрастват се, откриват клонове из страната, бизнеса си върви, пак за наша сметка.
Здравейте,
Бихте ли споделили от коя лаборатория сте доволна?

# 604
Рамус ползвам, няколко пъти с изследвания при тях сме таймирали пункции на ец и всичко беше наред, тъй като клиниката е в София. Нямам идея коя друга би била подходяща и точна. Но бях шокирана от разминаването в резултата от репродуктивната лаборатория, където очаквах да са перфектни с хормоните, нали това им е основното уж. Изкараха ми прогестерон на втори ден от цикъл 10, при положение че предния цикъл бях на противозачатъчни, не съм имала овулация. На следващия ден в Рамус 0.3. и следващата седмица в Турция 0.1 излезе. 🤔 Незнам къде и на кой може да се разчита.

# 605
Рамус ползвам, няколко пъти с изследвания при тях сме таймирали пункции на ец и всичко беше наред, тъй като клиниката е в София. Нямам идея коя друга би била подходяща и точна. Но бях шокирана от разминаването в резултата от репродуктивната лаборатория, където очаквах да са перфектни с хормоните, нали това им е основното уж. Изкараха ми прогестерон на втори ден от цикъл 10, при положение че предния цикъл бях на противозачатъчни, не съм имала овулация. На следващия ден в Рамус 0.3. и следващата седмица в Турция 0.1 излезе. 🤔 Незнам къде и на кой може да се разчита.
Много благодаря,
Това е огромно отклонение.
Ще имам предвид да пускам на няколко места значи 😊

# 606
Накоро бях на кортола при ендото и тя пък каза да не пускам хормони в Рамус, според нея не били точни.

# 607
Коя лаборатория те посъветва да използваш? Мен преди години ми бяха препоръчали Бодимед, били с хубави реактиви, но и те се издъниха на АМН хормон, който пратиха в София за изследване. И незнам и аз на кой да имам вяра вече.

# 608
Коя лаборатория те посъветва да използваш? Мен преди години ми бяха препоръчали Бодимед, били с хубави реактиви, но и те се издъниха на АМН хормон, който пратиха в София за изследване. И незнам и аз на кой да имам вяра вече.
Прощавай за поредния въпрос, но би ли ми казала, какво оплескаха в АМХ Бодимед? Питам, защото и аз съм изследвала при тях в София.

# 609
Излезе много ниско, това ми беше за първи път да го изследвам по препоръка, заедно с други неща. Без да съм пила нищо го повторихме в друга и беше по-висок и реален, защото при следващи изследвания по-нататък във времето си падаше естествено, но умерено. Помня, че лекарката в случая доцент Конова каза, нещо не се вързва в цялата картинка този резултат, ще го повторим, аз ще си го изследвам в Плевен. Това беше в далечната 2017 г. Но точно в нейната лаборатория в Пловдив пък изкараха този висок прогестерон към днешна дата. 🤔 Аз към Конова забележки нямам, но екипа, който ме пое, не докара нещата до никъде. Дори до Плевен не стигнах за две години мотане при тях. 🤷‍♀️

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 12:03 от Nina Nikol

# 610
Здравейте момичета.
Аз съм на 43 и затова реших да се представя и да следя темата.
На кратко моята история...
На 35 започнахме с ММ опити за бебе, но се видя че няма да стане по лесния начин. Появиха се и оплаквания  и отидох на специалист. Оказах се с 3 кисти на ляв яйчник и сериозни съмнения че са ендомитриоза.
Последва лапаро - Кистите се оказаха функционални, но обвити с множество сраствания. Прилежащата тръба също е била почистена от срастванията, но запазена, тъй като е била пропусклива.
Яйчника в последствие на операцията беше вече с двойно намален обем.
Последваха пак опити за естествено забременяване, без резултат.
На 38 направихме първата инвитро стимулация. АМХ ми беше много добър все още, но понеже съм била на 38 стимулацията беше ударна и по къс протокол. Рязаният яйчник почти не реагира. Само 1 Ф имах от него. Фуликулите тръгнаха ужасно неравномерно. От 12Ф имах 6 зрели Я и  2 ембриона на 5ти ден. Последва пресен трансфер, въпреки че имаше съмнение за хидросалпингс. Имаше имплантация но всичко приключи много бързо.
Последва операция на хидросалпингс. Бяха отстранени и двете тръби и направиха лека корекция на матката (беше малко седловидна).
Смених и клиниката.
С новият док. се разбрахме да съобрази стимулацията съм резултата ми от АМХ. Последва дълъг протокол и по ниски дози. В резултат - 16 яйцеклетки и 7 ембрита на 5ти ден.
Левият яйчник отново почти не реагира.
Сега съм на 43 вече. Имаме останали 3 ембрита от втората стимулация.
Но се наложи да оперирам и другия яйчник - ендомитриоза и кистаденом.
Ако не се получи с последните ембриони, док ми каза да свиквам с мисълта за ДЯ.
Това е от мен засега. Чакам да ми дадат зелена светлина за трансфер.
Ще ви следя и ще споделям ако има нещо ново.

# 611

Която и да е друга голяма.

# 612
Дами, знаете ли при прием на Фемостон кога трябва да дойде МЦ? И дали се спира преди да се започне нова опаковка, за да дойде цикъл? Имам още 2 хапчета от прогестероновите за утре и понеделник. Док ми каза да отида на преглед на 5-6 ден от приема на червените. Обаче забравих да питам дали като свършат прогестероновите хапчета се спира, за да дойде цикъл. Blush
И още нещо се питам. Фемостон подтискал овулацията /чета из интернет/. При мен идеята е да вадим яйцеклетка. Че ако потиска овулацията как ще извадим яйцеклетка?

# 613
Не я подтиска, не действа като противозачатъчно, само набавя хормони. Имаше във форума дори история на пациентка на д-р Цветков мисля, която забременяла по време на приема. Когато се пие придължително като ХЗТ мисля, че не се спира, но в твоя случай нямам идея... Аз сега почвам с червените таблетки вместо естрофем.

# 614
Момичета връщам се от Истанбул, там намерих естрофем и си купих 10 кутии, намира сe макар и не във всяка аптека . Срокът на годност е 2025-2026г. Кутията излиза около 14 лв.

Общи условия

Активация на акаунт