Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 70 453
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Здравей, Маделин! Д-р Станулов има едни редовни 2% прогноза за успех на пациентки 40+ и я съобщава още на първи преглед, което е жалко за човек избрал такава отговорна професия. На теб ти е дал 5% успеваемост, което си е страшен оптимизъм от негова страна. А за това да се оправдава с тъпата си статистика, просто нямам думи. Затова си избрах д-р Баев, поне не ме натоварва, защото е  усмихнат, позитивен и оптимист. ДЯ няма да ти избягат, но според мен си използвай заповедта от ЦАР на ЕЦ. Събери си 4 ембриона и си направи поне 2 опита с тях. За мен няма значение кой лекар от Афродита ще си избере човек, защото все пак ембриолога е един. Успех!

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 22:27 от Book_79

# 586
Book79, доктор Баев кога преглежда, аз бях при Станулов, но ако го сменя, ще го засичам ли… не бих искала, че ще ми е неудобно. Един единствен път съм засичала доктор Баев. И като те чета… много ми нараства идеята да сменя лекаря.🍀 защото и аз имам право на още една заповед по фонда

# 587
Привет, аз бях при Станулов след неуспешен трансфер в Надежда. На мен ми даде 30% защото бях на 33 тогава, ходих месеци наред по прегледи, слушах как нямало шанс да не се получи и накрая пункция на една яйцеклетка, в другия яйчник задържан фоликул.

Никой не си направи труда да ми се обади от ембриологията. Повече не съм ходила.
Според мен на жените с НЯР и ИЯР в България повече се гледа като на клиенти отколкото като на пациенти, като не визирам конкретно само него като лекар. Просто такава е обстановката.

# 588
Здравей, Кая! Тази седмица д-р Баев  е следобед. Обади се на регистратурата и си запиши час. Аз преди да се запиша при д-р Баев, бях на консултация при д-р Станулов, той тогава не беше в Афродита. Чух му прогнозата 2% успех и реших, че няма да се върна при него. Но поне ми написа какви генетични и имунологични изследвания да си направя. И, когато бях на първи преглед при д-р Баев му показах изследванията и му казах, че съм направила консултация при д-р Станулов. Изобщо не реагира по никакъв начин. Имаме право да си изберем лекаря, това не е нещо необичайно, няма да си първата, която се мести. Успех!

# 589
Въобще не се занимавайте със Станулов . Писала съм защо, няма да се повтарям. Аман от самозабравили се лекари, водещи се само от статистика. Ще ги видя като почнат вече двойките да се местят към Турция от какво ще печелят.

# 590
Благодаря много на всички за информацията. Мислех да премълча, защото много пациентки са доволни от Станулов. Може би ми е дал 5 %, защото съм на 39?! Няколко пъти чух, че вината е у мен, защото спермограмата на мъжа ми била супер. Всъщност ние кандидатствахме по мъжки фактор с астенозооспермия. После чух ‘много са ти зле яйчниците’, без обяснение, какво точно им е. Вкъщи рових из Гугъл да видя, какво е имал предвид според данните от епикризата. Единственото което разбрах е, че имам задържан фоликул и че единият ми яйчник май е с малък обем (всъщност не съм сигурна дали правилно изчислих според мерките в документа). Говорихме с мъжа ми доста дълго и май се засилваме към Турция.

# 591
Много съжалявам да чуя за това, което споделяте за д-р Станулов. Аз също правих инвитро при него на 39 и никога не ми е споменавал подобни неща, още по-малко за “разваляне на статистиката”. За моята възраст имах наистина отлична стимулация и срещнах невероятна подкрепа от негова страна. И това преди няколко месеца.
Много се надявам да намерите вашия лекар. За съжаление, понякога наистина се стига до нужда за донорска яйцеклетка, но ако ви желаете да опитате със свои, намерете лекар, който ще повярва във вас и вие в него. От сърце ви пожелавам успех!

# 592
Сега като се сетя , че преди 15г.нямаше опция ДЯ и жени с ИЯР са обречени на доживотна самота;(
Сега поне има вариянти. Ако не с наши , то с ДЯ има сериозни шансове. Нищо страшно няма в ДЯ. Ето го до мен, целия прилича на баща си, има и мои белези, има моя характер, ушите, ръчичките и очите са на мен;) Какво като е с ДЯ.

# 593
Включвам се заради коментарите за статистики. Blush
Преди точно 1 месец навърших 43. Последният ми опит завърши с абразио заради неразвила се бременност /ЧХГ 6500, имаше сакче и нещо като жълтъчно мехурче, но ембрион не се появи/.
След абразиото в резултат на емоционално решение записах час при д-р Емре Тургут в Истанбул. Докторът се слави с голяма успеваемост. Да, обаче като пуснах АМХ и резултатът беше 0.01. Все пак отидох на консултацията. Според д-р Тургут на моите години 80% от яйцеклетките са увредени. С това АМХ ми даде 6-7% шанс за успех. Правете сметка - тук са ви дали по-нисък процент шанс при АМХ 0.8. Ако бях по-млада и в началото на борбата ми, щях да се засиля към Турция и да не си губя времето в България. Уви, мисля че наистина там са по-добри при НЯР. С моите резултати обаче реших, че няма смисъл и е късно за мен. Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 10:12 от ❤️MyDream❤️

# 594
Включвам се заради коментарите за статистики. Blush
Преди точно 1 месец навърших 43. Последният ми опит завърши с абразио заради неразвила се бременност /ЧХГ 6500, имаше сакче и нещо като жълтъчно мехурче, но ембрион не се появи/.
След абразиото в резултат на емоционално решение записах час при д-р Емре Тургут в Истанбул. Докторът се слави с голяма успеваемост. Да, обаче като пуснах АМХ и резултатът беше 0.01. Все пак отидох на консултацията. Според д-р Тургут на моите години 80% от яйцеклетките са увредени. С това АМХ ми даде 6-7% шанс за успех. Правете сметка - тук са ви дали по-нисък процент шанс при АМХ 0.8. Ако бях по-млада и в началото на борбата ми, щях да се засиля към Турция и да не си губя времето в България. Уви, мисля че наистина там са по-добри при НЯР. С моите резултати обаче реших, че няма смисъл и е късно за мен. Simple Smile
При липса на витамини и след ковид амх е ниско.
След няколко месеца се възстановява до по-нормални нива ако витамините са в горна граница и хормоните са ви в норма.
Витамини В12, В6, Д, фолиева киселина основно проверете.
И да и в Турция не дават големи надежди на нашите години, но и не се отказват, просто имат опит и техника хората.
Успех ви пожелавам! 💐

# 595
Б12 ми беше много над горна граница. Д-р Тургут дори каза да го спра. Витамин Д ми беше малко над 30, явно трябва да приемам. Но моето АМХ по принцип е ниско /2016 г. - 0.14, 2018 г. - 0.16/, така че явно просто вече тотално ми се е изчерпал резерва. Аз съм с ендометриоза, лапароскопия на яйчниците и съответно само 1 работещ яйчник, който явно вече издъхва след 18 пункции.
Иначе за Ковид... изкарах го април тази година. Снощи бях на кардиолог и ми измери кръвно 138/97 при условие, че моето обикновено е 100/80. Докторската каза, че има клинични проучвания, че преболедуването може да доведе до повишаване на артериалното налягане. Интересно, че не чувствам никакви неразположения, а обикновено малко да го вдигна и го усещам. При мен Ковид доведе и до огромно закъснение на цикъла веднага след преболедуването.
Благодаря за пожеланието, но май няма да го бъде. Rolling Eyes

# 596
Когато за пръв път стъпих в репродуктивна клиника на 35 г, след дълги опити за естествено забременяване бях с АМН 0.9. Никой нищо не ми обясни, а за инвитро въобще и дума не продумваха. Имах окило 10 фоликула. Продължиха да ми губят времето с изследвания и на мен и на мм и ни отпратиха пак да си пробваме в къщи. Проверихме тръби, пропускливи и отидох в друга клиника. Там още загуба на време фоликулометрии ала бала, пак нищо. Трета клиника, инсета, за инвитро или фонд ни дума. Та още загуба на време, е стигнах до инвитро и до фонд и натрупах неуспехи и до Турция стигнах. Ако някой ме бе бутнал малко да съм по уверена и смела и да отида докато съм по-млада и имам по-големи шансове, вярвам че вече щяха да се случули нещата. Съвета ми е, бъдете по смели и по решителни и не се мотайте в надежди, че нещо мъничко не достига или защото тук е по близо лесно с път и т. н. Действайте. Да има много успели и при наще доктори и много неуспели в Турция,  но времето ни е ценно. И питайте, дори и да се дразнат и да не им е приятно. Питайте, разпитвайте, не се притеснявайте и не правете компромиси, всичко е за наша сметка.

# 597
Nina Nikol, все едно аз съм го писала.

# 598
Скъпи момичета, замислих се, че медицината не е математика и за някои хора ситуацията на 45 е по-обнадеждаваща, отколкото за мен на 39 примерно. Надявам се именно заради това да чувам, че никой не се отказва. Аз реших, че сега е момента да стрелям с всички оръжия - в България, Турция, първо с мои, после тук с ДЯ. Лошото е, че след всички теми, които прерових за Турция, не успях да разбера, как се организират първоначалните прегледи. Виждам, че се говори за координатори, но по-добре ли е да се мине през посредник като Турмед или директно се пише на клиниката? Ще ми се едновременно с това да тече и процедура по търсене на ДЯ, но не мога да се спра на клиника (в България ще е, иначе ще е трудно с още пътувания). Просто искаме бебе вкъщи и не ми се губи излишно време и нерви. Ако някой има съвет за мен, ще съм много благодарна. Благодаря ви много, че откликвате всички с такава подкрепа.

# 599
Свързваш се с координаторките на различните клиники и насрочвате дата, ако можете отидете за два дни и направете срещи на няколко места, за да може да прецените по-добре. По запознатите момичета ще се включат, аз съм при д-р Тургут, случайно стана, беше още лекар на Бахчеджи, но заради лок дауна малко се отложиха нещата и вече беше излезнал сам като започнахме с него. Борим се, надявам се и много се моля да успеем с него. Вече съм на прага на 41 г.

Общи условия

Активация на акаунт