Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 19

• 71 346
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Привет Simple Smile, вярно темата заглъхна от известно време. За съжаление, аз не съм от тихо бременнеещите. Имах ЗЕТ на 2 бластоциста април месец с 0 резултат и СЕТ на 1 бластоцист през септември отново ЧХГ 0. Мислех си да ходя в Турция, дори говорих с координатор за Мемориал и Бахчеджи, но не ми се започва от начало всичко. Записах час за консултация с д-р Шефкетова, но се разболях и го отписах, и там не ми се ходи Laughing. Чакам трета седмица за коментар Цветков, но май нещо не му се занимава с мен вече. Сега си мрънкам и депресирам сама вкъщи. Мисля да оставя малко болниците, пък от януари месец може да размисля.

Боби, ако смяташ да продължаваш с твои Я е по- добре да ги върнеш всички ембриончета, както е предложил док. Шансът да се захванат и четирите е малък, ако пък е неуспешен опита може веднага да продължиш с пункциите и да събереш нови Е. Разбирам от поста ти, че сте имали само 2 трансфера и проблема, с който се борите е качеството на Е. Цветков ми каза, че Е си дават взаимно енергия и затова имат по- голям шанс дори при компромисно качество.
Успех, каквото и да решиш!

# 91
  • София
Честно казано не знам как е по-добре и аз съм го чувала това, че взаимно се подпомагат, от друга страна, както вече писаха момичетата ако пък конкретния трансфер по някаква причина не е с най-добрите условия заминават всички.
Има го и друго, от което аз лично се страхувам ако се захванат двечки  примерно и едното не е особено добро и се получи кървене и контракции за да се изхвърли, може да повлече и другото.
Абе с две думи както ти си решиш и както го чувстваш.
Успех Hug

# 92
Благодаря ви за съветите. Hug Всъщност мен единственото, което ме притеснява е точно това да не би да не уцелим правилен момент и да заминат всичките. По тази причина в четвъртък съм на биопсия. Помолих да направим имунологична и за имплантационен прозорец. За третата, микробиологична, не знам дали да настоявам. Идеята е да направя максималното да подпомогна процеса и да премахна някакви пречки за успех. Не че пак има гаранция.
Доколкото разбрах док, каза че е по-добре да направим някаква комбинация. Примерно 2 да върна на 3ти ден, 2 да изчакам до 5ти ден. В Надежда май правят такива комбинации. Но в крайна сметка каза, че ще го мислим. Не знам дали да рискувам така.
Веив, дълги години взимах купища добавки по списъка на denis. Толкова ми омръзна всичко, че сега съм спряла и не пия нищо.
Забравих да кажа, че имам 1 замразен ембрион в старата ми клиника и си го броя за още 1 шанс. Ваден е 2018та, когато съм била на 38 и се надявам да е по-качествен. Blush

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 20:01 от *Bobby*

# 93
Асистираната репродукция е точно, за да създате най- добрите условия за зачеване. В този процес участват и лекар и пациент, при подготовката ако един от двамата има съмнения би следвало да отмени трансфера.
Мисленето от типа "дали ще уцеля момента" при трансфер идва от страх. И ако има смисъл от така досадното "позитивното мислене", то е за да успокой подобни мисли. Позволи на интуицията ти да говори и ако отвътре нещо те гложди отмени трансфера без да се обясняваш много. Направи си хороскоп, за да ти кажат кога според звездите е най- добре да го направиш. Медитации, регресии и всякакви подобни глупости. Какво ти душа поиска Simple Smile, имаш оправдание да се държиш откачено.

# 94
Момичета, тъй като не мога да се спра на клиника в Бг, за жена на 45+, разгледах за пореден път статистиката на ЦАР... Тя си е  същата от 2019 най-близка дата...

В тази връзка исках да ви попитам, в същата дали са включени и опити с донорски яйцеклетки? Което ако е  така, значи, че не мога по нея да си направя реална преценка за успеваемост в по-напреднала възраст...

Споделете, моля, ако знаете за очертала се Бг клиника, с успехи при жени 45+ или по-големи жени, та дори и при 40+. Другите сме изключение... в желанията си...

Някой имат техника - ембриоскоп, макс и т.н., но нямат като че успеваемост много висока - Селена, други уж нямат особена техника - ембриоскоп, макс и т.н методи , а  имат успеваемост /имси/- Ню лайф, Тутракан - там имат техника и средна успеваемост. Това по статистиката на ЦАР, за успеваемостта...

Защо не и турска клиника, макар че ММ вече не иска там... Бяхме в Бахчеджи и Аджибадем Маслак...

Поздрави

# 95
Момичета как са ви АМХ стойностите

# 96
0,4 измерено през септември

# 97
0,4 измерено през септември

Как си с резерва, пробваш ли на ЕЦ

# 98
Повечето ми пункции са били на ЕЦ или с лека стимулация, вадим по малко Я (1-3).

# 99
  • София
Тук и аз винаги бях на ЕЦ, нещо не ме таймираха правилно или презрели или недоразвити Я, не се оплождат, спират развитие и т.н. Не зная какво правят, но последната 1г. нямахме 1 ембрион.
Отидох в Турция там искат големи Я стимулират те с големи дози умишлено за да разбутат яйчниците, но успоредно с това изписват и хормон на растежа за да запазят качеството. Направи ми впечатление, че още във фоликулите над 6мм. знаят каква Я ще изкочи и с какво качество. На първата стимулация  ми извадиха 1 Я от Ф 19 мм. и казаха, че не е добра малка е, от другия Ф 25 мм. извадиха друга която беше чудесна и от нея си имаме замразено ембрионче, имах и още 3 по 16 мм с тях не се занимаваха, защото са супер малки. Не гледат АМХ, ФСХ там гледат яйчниците, лигавица и т.н. държат всичко под контрол.
Това се случва с мен на 45,5г. Сега съм във втора стимулация за още 1 ембрионче, защото с 1-то което имам ми дадоха 20% шанс и искат 2 да трансферираме за по голям успех.
Не гледайте АМХ моят 2017г. беше 0.4, а сега правете сметка колко е станал и затова реших, че няма смисъл да го пускам доста нисък е, важното е какво се случва с организма.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 09:43 от pepita5

# 100
Това идва да покаже, че при отговор на яйчниците е по-добре да се направи стимулация... И въпросът, който е важен, дали тази силна стимуалция скапва качеството... Питала съм в Мемориал, Баев-Афродита, казват, че категорично - не... Във форума момичета споделят, че без стимулация или слаба такава, вадят по-добри яйцеклетки... Та, разни мнения...

# 101
  • София
разни мнения, а също и разни хора.
всеки организъм е различен, това че за един е подходящо едно не значи че е валидно за всички.

# 102
Мое мнение е че с такива стойности на АМХ по добре на естествен цикъл, има опасност да блокират яйчниците от стимулация .

# 103
За мен всяка една от нас трябва да си направи извод сама за себе си, кое най-добре работи за нея - дали на ЕЦ да вади яйцеклетки или със стилна стимулация. Всеки организъм е различен и не може да се сравнява.
Аз съм на 42г, с АМХ 0,3 от 2017г, насам и поддържам тези стойности като пия хиляди добавки от списъка на Денис и други в големи количества.
Миналата година 2020 в АБМ Турция мощна стимулация с ХР - с 5ф на треди ден, извадиха 2Я, които не се оплодиха - самата стимулация беше пълен провал с пункция на 15 ден, аз съм с ранна овулация.
Сега м.10.2021 - на ЕЦ извадиха от 1ф - 1я, която се оплоди свеж трансфер на 4ден, но нямаше имплантация. Този месец - ноември - стимулация с 450единици - протокол за ИЯР - имах 1ф в ЛЯ, който не се разви, от стимулацията тръгна 1ф в ДЯ - но от фоликула не извадиха Я, направили са 15промивки.
Това Ви го пиша, защото аз за себе си разбрах, че при мен силната стимулация не работи, и трябва да вадя Я на ЕЦ, тогава имам и ембриони, само трябва да се стигне до имплантация за щастлив финал и успех.

# 104
Здравейте, и аз съм на 42 г. , с нисък АМХ и също при мен стимулациите не  действат. През пролетта силна стимулация  с 300 единици Мериоферт, две яйцеклетки, едната се оплоди и резултат нула. От силна стимулация ембрионите ставали "трошливи". Сега съм на ЕЦ, вадя по една яйцеклетка, опложда се и се замразява. Какво ще стане само Господ знае.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 12:21 от Book_79

Общи условия

Активация на акаунт