Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 66 735
  • 788
  •   1
Отговори
# 135

Хах, че вие сте истински герои бе, да преминете през това чудо! Пътят наистина се проверя през стрийт вю, и най-добре няколко дни преди да се тръгне да се проучи маршрута. Отделно, на ваше място при свършването на асфалта и първите неравности - веднага обръщам. Все място ще има. Да не говорим 2 часа за 25 км......какво губене на време е:)

Аз от пътя към пещера Снежанка, подхода за коли, останах изключително разочарован, дето е къде-къде по-проходим.

Ами не знам, трябваше се откажем наистина още в началото, после вече беше твърде късно. Имаше места, през които минавахме направо по чудо, изобщо не съм сигурна, че щяхме да успеем повторно, още повече в обратна посока и с друг подход. Освен това имаше може би 2-3 участъка от по по-малко от 1 км, които бяха сравнително равни. Съответно се отпускаш и си мислиш, че най-лошото е минало, а след това идва някоя нова изненада или още по-ужасен участък.

Клер, ние се хранихме основно на Бялата къща. Изборът е сравнително ограничен, но пък всичко беше вкусно. Страхотна супа от коприва, а пататникът беше печен в кора. Закуските ни също бяха чудесни.
По "центъра" пиехме кафе и лимонади и хапвахме десерти. Установихме, че най-хубавото кафе е от магазина.
Като ходихме до водопада, хапнахме на бистрото край пътя (за Горно Дряново, някъде по средата се пада), мисля, че също Водопада се казваше - също беше много вкусно и гледката е невероятна.

# 136
  • София
Здравейте, в момента сме в Широка лъка, къща Гайтана. После ще дам отзиви, като цяло са добри с леко особено мнение за домакините.
Утре смятаме да от скочим до Чудните мостове с евентуална спирка за обяд в Чепеларе. През телефон съм и с променлив Интернет, затова не успях добре да претърся темите за хубави места за хранене, бихте ли препоръчали нещо? Видях мнението на Панайоту за хотел Белона, там кухнята как е?

# 137
Здравейте, да попитам някой дали е бил на Пампорово в х-л Снежанка или в Чепеларе - Родопски дом. Ще съм благодарна за всеки отзив.

# 138
Оправиха ли пътя Пампорово-Девин?

# 139
  • Асеновград
Оправиха ли пътя Пампорово-Девин?
Да

# 140
Здравейте, благодаря за отзивите, чета ви с интерес🌻
Обсерваторията в Рожен работи ли?

# 141
Да, преди месец я посетихме. Лекциите са на всеки час.

# 142
  • София

Е, на сайта й пише, че през сезон 2021 няма да приемат посетители....

# 143

Нямам идея какво са писали на сайта. Ние бяхме в района, обадих с по телефона  и отидохме. Имаше доста посетители.

# 144
Здравейте, по пътя от Доспат за Пловдив има ли заведение за хапване или беседка на която да спрем и да обядваме?В района на Широка поляна или Голям,Малък Беглик,без Цигов чарк?

# 145
  • пустинен пъпеш
Здравейте, по пътя от Доспат за Пловдив има ли заведение за хапване или беседка на която да спрем и да обядваме?В района на Широка поляна или Голям,Малък Беглик,без Цигов чарк?
Има поне една беседка,струва ми се,че и чешмичка имаше.

# 146
  • Асеновград
Като стана въпрос за беседки, явно има нова мода,запазване на дата за пикник. Последния път като ходихме на една такава имаше сложени бележки с дати.Запазено за ....... и име.  В последствие понеже ММ често пътува и спира на такива места за вода, които си ги знае, сподели,че и на още три места където ходим и ние имало такива бележки.Даже се базикаше искам ли да  остави и той бележка с резервация за определена дата.

# 147
Това не е много ок. Беседките са за всички Simple Smile

# 148
  • Асеновград
Това не е много ок. Беседките са за всички Simple Smile
Така е.Но в Родопите беседки и чешми се градят от местни хора, влагайки труд и материали. И почти винаги са в памет на някой от рода. Вероятно става въпрос за това,че те самите на определена дата правят срещи на тези беседки. Поне според мен е така. В много села на определен ден се правят родови срещи. Когато организират такива срещи на място с беседка ,чешма и барбекю, вероятно така искат да предотвратят изненади. Представете си да си организирал събиране на 30 човека и мястото предварително определено да се окаже заето.

# 149
  • София

Нямам идея какво са писали на сайта. Ние бяхме в района, обадих с по телефона  и отидохме. Имаше доста посетители.
А разрешават ли да наблюдаваш звиздште ппез телескоп?
А разрешават ли да се гледа през телескоп?

Общи условия

Активация на акаунт