Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 683
  • 788
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Какви забележитилности има в Триград? Ние 13 пъти ходим там, но в селото няма, ползваме го като отправна точка. Има много хубави механи наоколо със страхотна храна и конна база на 2 км от центъра му.

# 436
Ако за Триград ще минете през Девин, екопътека Струилица на края на града е много приятна в горещото време. Лека и равна е.

# 437
Какви забележитилности има в Триград? Ние 13 пъти ходим там, но в селото няма, ползваме го като отправна точка. Има много хубави механи наоколо със страхотна храна и конна база на 2 км от центъра му.

Екопътеката спомената в горния пост. В Триград има джамия, църква, музея на мечката на пътя.

# 438
Буйновското ждрело и Ягодинската пещера, е не е точно там, на десетина километра

# 439
  • София
Екопътеката спомената в горния пост. В Триград има джамия, църква, музея на мечката на пътя.
Ставаше дума В Триград. Екопътеката е след Девин. Джамията и църквата трудно минават за забележителности. Музеят на мечката вече беше споменат. Просто от написаното се разбира, че в самото село има забележителности, което не е съвсем вярно.

# 440
Сещам се за нещо близо до Триград, но е само за търсачки на силни усещания, аз не бих си го причинила - Харамийската пещера.

# 441
  • Пловдив
Решихме само Дяволското гърло да остане в плана, че с дете под 2 години не ни се рискуваше да му стане скучно и да се размрънка. В Триград за мен ново са виличките преди хотел Хорлог. Вълчи камък ще го оставим за друг път. След пещерата седнахме тук.

Харамийската пещара ми е в списъка, като сме без детето, знам, че предварително се уговаря посещение там.

# 442
  • София
Харамийската си е екстремно преживяване. Отнема близо 3 часа и на места е много тясно. Не е за клаустрофобични хора като мен. Grin
Но пък който се е престрашил, казва, че е много яко. На мен и изкачването и слизането до Орлово око с джип ми беше ужасно, но поне съм отхвърлила тази забележителност.
Деси, ако сте с джип и сами може да отидете до Вълчи камък.
В началото на еко пътека Струилица има комплекс с басейни и единият е подходящ за деца. Водата е много топла и приятна.

# 443
  • Пловдив
Не сме с джип, за лека кола не става пробвахме до някъде и се върнахме.
Басейни и хотели за днес не бяха опция, че беше еднодневна разходка, а и късно тръгнахме.
Тази снимка е от пътя за Вълчи камък, където преценихме, че не става за колата ни. Родопите ми е много на сърце, уникална планина пазеща своите тайни ❤

# 444
До Орлово око си се ходи пеш, на планина сте отишли все пак, не на градски туризъм

# 445
До Орлово око си се ходи пеш, на планина сте отишли все пак, не на градски туризъм
Жената говори за Вълчи камък, а и е с две годишно дете...
Така че не е добре да сипете обиди. Да не говорим, че има хора, които имат двигателни проблеми и не могат да се катерят по чукарите като козички. Тях да ги затворим в къщите ли?
Ако до Орлово око се ходеше само пеш, нямаше куп джипове да седят на доста места и да се чудят как да омагьосат евентуалните си клиенти.

# 446
аз не говоря за нея, по-нагоре се каза колко било гадно до Орлово око с джип, затова
иначе всеки да ходи както му харесва

# 447
  • София
Пак ли заядливи коментарчета?
Не всички примираме от кеф да се катерим по чукарите, но това не пречи да се наслаждаваме на планинските красоти и да ползваме джип, което е съвсем легално предоставяна услуга.

# 448
Няма лошо за джипа.
Има един пич с дърта г класа, но е доста по комфортна от другите.

Пък за легалното, минало е покрай легалното.

Колко е сега един джип до орлово/вълчи?

# 449
За мен адреналина да се кача до Орлово око с джип беше доста голям. Но аз си имам и проблем с височините. За това на връщане бях по пътечката. В жегата обаче няма да е много приятна.

Общи условия

Активация на акаунт