Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 10

• 65 595
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
Ние направихме кратък, но много интензивен уикенд в любимите Родопи.
С една нощувка в Пампорово успяхме да минем Зиплайн тролея до Чепеларе, лифт с разходка от Пампорово до Снежанка и посещение на кулата и сладкарницата, а на следващия ден - екопътека Невястата до Смолян, като и там се спуснахме на алпийския тролей, а след това се разходихме и до Чудните мостове. Много съм доволна - тролеите са уникално преживяване, за който си пада по такива емоции.
Ноо, и цените си ги бива - за пример само - 3 души, семеен билет за двата лифта до Студенец и Снежанка, отиване и връщане - 72 лв. За Снежанка има вход - 6 лв за възрастен, 4 за дете. На Студенец имаше състезание по планинско колоездене за деца, мернах цена на паркинга 15 лв, по заведенията цените са си като за активен сезон по пистите. Ама явно ще трябва да свикваме с такива цени, като чувам и по морето как всичко е в пъти нагоре.

# 631
А, това е странно, че около Романтика няма други заведения (в близост, говоря). Някой има ли спомен какви са цените в ресторантчето на Романтика - закуски, вечери, горе-долу? Питам, защото в сайта на комплекса нямат меню, а по телефон казаха, че го нямат и снимано и не могат да пратят. И понеже дори няма включена закуска, умувам върху бюджета...за храна на четирима ящни Grinning
Имаха хубава кухня, разнообразно меню… Не помня добре цени, но не беше мн.евтино.Нас не ни бъркаше, защото бяхме само за 3 нощувки. Останахме доволни и от обслужването.
Привет, и ние сме за 3 нощувки, но някакъв бюджет се опитвам да калкулиранм, че сме четирима (две деца, но ящни), пък ако 150 ми се върже храната на ден и още толкова, че и малко отгоре, нощувката, верно да се бях напънал за Малдивите, поне е на море, нали.
Все пак, ако наистина не помните цените, поне порциите прилични ли бяха като големина?

@Недоволна, Гугъл мапс от София до Сърница ми дава ок. 3 часа път през Велинград, ти казваш 5 ли да си предвидя??
За съжаление навсякъде по заведенията цените са излетели в небесата... А на място, където няма конкуренция е още по-зле.
По спомени от преди по-малко от месец:
Широка лъка - пататник, шишчета свински, пържени картофи със сирене и 2 айрана (от овче мляко) - 23 лв.
Юговско ханче - 2 боб чорби от смилянски боб, 2 филии хляб и 0,5 литра айран - 17 лв.
В Сърница има заведения, може и с колата да ходите там.

За пътя - не сме минавали по прекия. Мене винаги ме тегли към високото. На отиване искахме да минем през Белмекен, но времето се оказа ужасно и пътят ни беше през Белово и Юндола. На връщане вече минахме през красивия язовир.
Аз карам кротко (в последните две години карам само аз), особено по завоите. Не бързам да никъде, предпочитам да стигна без проблеми и без да ми стане лошо по завоите. Винаги карам доста по-бавно от показаното в гугъл, а и на 2-3 часа спирам да почивам.
В момента по магистралата трябва много да се внимава, защото освен тирове летят и коли с гастарбайтери, не много адекватни след хиляди километри каране.
Предложение - спират във Велинград да разгледате Клептуза. Това е голям карстов извор с езеро и малък парк. Доста е занемарено, но езерото е красиво. Точно до гарата на теснолинейката е. В началото на парка вдясно (преди езерото) има заведение на съвсем нормални цени и без много хора. Заведенията на езерото бяха претъпкани и май доста скъпи.
Добре, че предпочитаме да ходим на места, където може да си приготвям ние храна. Равносметката за 6 дни в Родопите за двама с бензина (колата е сравнително нова и много икономична) , спането, храната и няколко заведения - общо 500 лв. за двамата, като доста обикаляхме на място с колата.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 12:41 от Недоволна

# 632
Добре, че предпочитаме да ходим на места, където може да си приготвям ние храна. Равносметката за 6 дни в Родопите за двама с бензина (колата е сравнително нова и много икономична) , спането, храната и няколко заведения - общо 500 лв. за двамата, като доста обикаляхме на място с колата.
Оф, ние стигнахме тази сума за 2 дни. Ама чепеларският тролей ми беше фикс идея от много време, а и се хранихме на заведения само.

# 633
В Сърница хапнахме миналия ден в Родопските скали...Много вкусно готви готвача,който е собственика на Чифлика.Но няма меню...Той казва какво и как може да приготви.Агнешките пържоли са мммм.....А пък сутляша е
фантазия....Цените по заведенията не ми се струваха чак много високи,но ние в Търново  сме критерий....При нас салата под 9лева няма......Абе 3ма човека за три нощувки със гориво,спане,храна,разходки,пазар на сладка,сирена,кашкавали,боровинки,манатарки ни излезе 1000...

# 634
  • Sofia
Пак да попитам къде продават пресни боровинки и арония по пътя от Пампорово до Пловдив или в Пловдив?

# 635
Пак да попитам къде продават пресни боровинки и арония по пътя от Пампорово до Пловдив или в Пловдив?
Май може да питате много пъти защото надали някой е виждал да се продават боровинки. Аронията не я коментирам, защото не е диво растение и не расте по чукарите.
Боровинки съм виждала да продават помаци на ненормално висока цена, но по тези места не живеят помаци, а май и не растат много боровинки.

# 636
  • Пловдив
В Пловдив има на Събота пазар от Равногор.

# 637
Аз съм брала за себе си боровинки, има колкото искаш, но много бавно се берат. Винаги са на стръмно и неудобно място. Мястото е по пътя от Стойките към Перелик. Има в различно време ягоди, малини, боровинки и прекрасен бял трън.

# 638
  • София
Боровинки сме купували в Цигов чарк. На други места не съм виждала.

# 639
  • до най-прекрасния мъж
От Юндола надолу към Банско сме купували също. Има край пътя баби продават. Също в Пловдив на Четвъртък пазара съм купувала, но преди години.

# 640
  • Cyprus, Пловдив
Привет, любители на Родопите Simple Smile
Събирам впечатления от водната пещера. Искахме да я съчетаем с планетариума в Смолян, но ми излиза, че е затворен за ремонт.

# 641
За Голубовица трябва да се обадиш, за да питаш кога има влизане на група. Или ако сте група, кога могат да ви приемат. Не е постоянно отворена както останалите пещери.

# 642
Здравейте! Имаме запазени 3 нощувки в Романтика Сърница - 4 възрастни с 3 деца - на 6г, 5г и 4г. Искаме след тези 3 нощувки да отидем някъде другаде пак в района. Няма нещо на което толкова да държим, не търсим лукс, ако има ресторант, механа в самия комплекс или пък в близост ще ни една идея по-спокойно. Не търсим спа, басейни, по-скоро свобода за децата - широоооки поляни. Благодаря предварително за отговорите!

# 643
  • София
Здравейте! Имаме запазени 3 нощувки в Романтика Сърница - 4 възрастни с 3 деца - на 6г, 5г и 4г. Искаме след тези 3 нощувки да отидем някъде другаде пак в района. Няма нещо на което толкова да държим, не търсим лукс, ако има ресторант, механа в самия комплекс или пък в близост ще ни една идея по-спокойно. Не търсим спа, басейни, по-скоро свобода за децата - широоооки поляни. Благодаря предварително за отговорите!
Здравейте,
за кога е вашата резервация, кои дати, горе-долу? Питам, за да знам дали ще мога да разчитам на отзиви от вас, преди ние да потеглим за там:))

# 644
Здравейте,
за кога е вашата резервация, кои дати, горе-долу? Питам, за да знам дали ще мога да разчитам на отзиви от вас, преди ние да потеглим за там:))

Здравейте! На 12 август ни е първата нощувка Simple Smile И аз четох мнооооого и тук, и в букинг отзиви всички са различни - има коментари от храната е страхотна до храната е ужасна 😂 Някой казват, че басейна е студен, други че не е…

Общи условия

Активация на акаунт