Августинки 2021 - Тема 6 💙💜

• 26 391
  • 480
  •   1
Отговори
# 75
Ние сме си в къщи вече, супер много се изморих, и за капак на Епикризата толкова много неща пише, и че е има кистичка в мозъчето, направо сълзите ми текнаха, започнах да звъня по лекари напред назад, казаха че не е притеснително, явно всичко е дърпане на пари от ЗК, надавам се да е добре и да няма проблеми занапред.
 Бамни честито бебче Макси.. Да ви е жив и здрав.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 11:35 от Plamity91

# 76
Много е вярно това с ЦРП, моята госпожица беше три дни на антибиотик, днес няма вече. Утре сутринта нови изследвания и, ако всичко е наред, утре преди обед ни изписват. Два дни ми обясняват, че кръвните изследвания са наред и на третия ден ми заявиха, че левкоцитите са много завишени, ЦРП двойно и тн и ни оставят за още два дни. А къде спаха по-рано, май е прав мъжа ми, че клиничните пътеки трябва да се точат и продължават. Много искам да сме си вкъщи вече, от четвъртък съм в болницата. Направиха й скрининг на слуха, ехографски преглед също. Уж всичко е наред, ама те два пъти едно и също не казват и ми е изнервено. Стискам палци изследванията й да са в норма и утре да сме у дома Simple Smile
Точно същата история беше и при нас... Никвс комуникация в самата неонатология между дневна и нощна смяна. Всеки гледа по различен начин дори чисто визуално на бебетата, едната вика не нищо и няма на очите, другата оооо много са й залепнали...
Стискай още малко. Щом няма сериозна и фекция ще помогне АБ за 72 часа и ще ви изкъшкат. Нас бързо бързо неделя ни разкараха 5 жени едната с близначета. Че понеделник нали се сещаш много нови насрочени раждания, трябват им стаите...
Стискай зъби още малко, много е гадно знам ама няма как.

# 77
Според сайта на НОИ бащинството се изплаща на 90%.

# 78
Момичета към какъв термометър сте се насочили безконтактен или обикновен ? Първа бременност ми е и не знам кой ще ми е по-полезен .

# 79
Аз меря с обикновен, по-точен е за мен. Уж хубав безконтактен взехме, а показваше вярно само в ухото.

# 80
Здравейте и от мен. Не съм писал от както родих, но знаете как е, живота те завърта. Честито на всички родили мами а на тези, които чакат радостното събитие, леко раждане.
Ние сме си вкъщи от петък и още от 1 вечер почна екшъна с коликите. През деня спи спокойно, но нощем е някакъв ужас. Поне по 4-5 часа реве непрекъснато и се свива. Исках да ви питам какво правите с коликите. Ние взехме капки Инфлакол, но от тях се запече и педиатъра ни ги спря. Сега сме на СанКолик, но се чудя дали няма да са слаби нз. Личи си, че съм неопитна. Всичко ми е филм.

# 81
С първото дете много помагаше чай от копър за коликите, само това давах и нямах никакви проблеми, но сега с второто мисля и някакви капки да купя да имам все пак защото не живея в град и не мога да купя по всяко време.

# 82
На нас педиатърката ни каза от днес да давам на малкия Аболикен по 5 капки, само не разбрах на всяко хранене, или един път на ден

# 83
Аз давам само пробиотик на Омнибиотик панда, но за момента е като панацея, снощи дори спа 6 часс непробудно.

# 84
При нас още няма за щастие. Ама баткото едно време още от болницата се попна.
Давах му еспумизан за газовете и абоколикен за усвояване на ензим лактаза, който бебетата не усвояват добре.
В общи линии е проба грешка.

# 85
Здравейте и от мен. Не съм писал от както родих, но знаете как е, живота те завърта. Честито на всички родили мами а на тези, които чакат радостното събитие, леко раждане.
Ние сме си вкъщи от петък и още от 1 вечер почна екшъна с коликите. През деня спи спокойно, но нощем е някакъв ужас. Поне по 4-5 часа реве непрекъснато и се свива. Исках да ви питам какво правите с коликите. Ние взехме капки Инфлакол, но от тях се запече и педиатъра ни ги спря. Сега сме на СанКолик, но се чудя дали няма да са слаби нз. Личи си, че съм неопитна. Всичко ми е филм.

На първото ми дете давах само Сан Колик и бях много доволна.

# 86
Момичета кога трябва да почнат да спадат отоците на краката

# 87
Момичета кога трябва да почнат да спадат отоците на краката
При мен спаднаха за първи ден в деня на изписването демек на 6 ден след секциото.
Сега вече 8-9 ден няма и помен от надути крака.

# 88
Здравейте, момичета!
Честито и от мен на новите мами и бебчетата, бъдете живи и здрави!

Не знам как е минал престоят в болниците при родилите вече мамита, но при мен е истински кошмар.
Аз съм 4ти ден след секциото, на антибиотик, температура, за която едната смяна твърди, че е от кърмата, другата пък вика консултации с професори.. ТА положението за паника ли е, не е ли?
От вчера включиха и желязо, което си приемах и през цялата бременност, до самото секцио. Последното ПКК показа хемоглобин 114, при въпрос вчера колко е хемоглобина, отговорът беше “Вече 86” … а нямам спомен да са правени вливания при самата операция, просто казаха, че е имало обилно кървене.
За капак - всичко с кърменето тръгна чудесно, кърма има, бебка си се храни… е, до снощи. Докато я кърмих усетих, че отново ми избива херпес. Веднага се обадих на неонатолозите от паника, че може да съм ѝ го предала. Бяха ужасно притеснени, като чуха. Веднага казаха да спирам с кърменето, ако чак сега съм го усетила, имало риск за бебка. Абе с две думи панирах се жестоко, поревах си хубаво. Качиха ми АМ и казаха, че са предали на дежурната педиатърка, да каже как да процедираме. Помолих ги при оърва възможност да дават информация какви изследвания да ѝ се направят, нещо профилактично ако е необходимо да се даде. Момичето започна да разпитва тестван ли е типа на херпеса - 1 или 2 е, доколкото аз съм запозната 2 са гениталните. Наговори ги едни страхотни неща, какви увреждания предизвикват херпесите и тн. Аз разбира се вече не можех да дишам от притеснение и сълзи. Е, същото момиче, буквално 10 мин, след като избълва всичко, се върна с инструкции от педиатърката - “Слагайте маска, кърмене си я спокойно, ние ще и дадем ацикловир на прах профилактично”
Та.. не се ли усещат тези хора до каква нервна криза могат да докарат майките.
Отново тази дама я попитах защо по цялото тяло на бебка има пъпчици, по дупето са чак мехурчета. Каза, че било нормално, чисти се от хормоните и цялата кожичка се изпъпчва. Снощи за същите пъпчици каза, че били прекалено много, пръскали я след всеки тоалет с медикаменти, но не помагали.

Тази сутрин си чакам визитацията от педиатър, за да ми отговорят на всички въпроси. Та с две думи, ще се побъркам от притеснение.

# 89
Лили, наистина звучи стресиращо. Не съм знаела колко грижи може да донесе един херпес. Но и твоето състояние не е за подценяване. Надявам се докторите да са кадърни и много скоро да се радваш на бебчето вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт