ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 459
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • au bout du monde
За болка в зъбите веднага на зъболекар, никакво отлагане, че става по-лошо.

За имената и аз имам проблем. Синът ни се казва Симеон. Много трудно избрахме името. Сега за малкия мислим Самуил, но някак много се доближават до звучене🤔 иначе отговаря на изискването ни да има от всички вибрации на буквите😁 та до царското име не ми звучи нищо друго добре. Борис не го харесвам. Мислих за Матей, но вече всяко второ се казва така.
Търсенето продължава, макар и да не търся, а да чакам да се осени самото име. 🤣

# 196
Да се оплача и аз. Аз съм със серклаж и вчера бях на вагинален преглед, при който да се провери серклажа и да се вземе микробиология. Да, обаче след прегледа имах еднократно розово зацапване и силни болки при уриниране. Звъннах на док, която ми изписа антибиотик Монурал за урогенитални инфекции, а преди 3 дни пусках урина и беше чиста. На някой случвало ли му се е  да има проблеми след вземане на микробиология или наистина е случайност, че стана така веднага след прегледа? А някой приемал ли е Монурал по време на бременност?😏

# 197
Имах един колега с име Димитър Драгнев, много ми харесваше как звучи така цялото съчетание с "д" и "р".

Аз също съм за Матей на първо място, като следващи в личната ми класация са Йоан и Йосиф.
В началото мислех да кръстим и ние детето с библейско има, но съпругът ми нещо не одобри идеята. И в този ред на мисли да помоля и аз за малко помощ 😁 Иска ми се името да подхожда с фамилията, която ще е Драгнев. Вече сме се спрели на едно и се надявам искрено да не го сменим отново (за кой ли път), но ми е любопитно какво би ви звучало на вас добре в комбинация с Драгнев. Може пък да прочета и нашето име сред коментарите Smiley

# 198
Baby Monkey имах зацапване като ми взимаха микробиология и цитонамазка в 12 гс .Парене не съм имала и беше еднократно.Но каквото и да е аз съм твърд противник на това да се пият антибиотици без да се знае какво точно се лекува, така за спорта....Защото после се оказва, че не си пил точния антибиотик и отново трябва да пиеш, а това не са витамини 🙄

# 199
Аз също съм против антибиотиците. 7 месеца изкарах без антибиотици, дори и като карах Ковид, не пих, ноооо снощи болката при уриниране беше неописуема, точно като при цистит и не знам как щях да издържа цяла нощ. Този антибиотик поне се пие еднократно, днес съм добре, но още ме тормози въпросът наистина ли имаше проблем или нещо се случи при прегледа.

# 200
За зацапването, серклаж не съм имала, но с големия лежах за задържане и като ми правиха вагинален преглед в патологична имах зацапване, и то обилно, тогава казаха от прегледа че е. Не знам как е със серклаж обаче.
tulipa, завиждам ти, че е дошъл деня за покупки 😊 Чакаме снимки. Ние ще пътуваме до Гърция и смятам, че мога и оттам да купя нещо, затова не бързам. Но края на август като се приберем и аз се впускам в подготовка.
За името ще избирам между Йоана, Ева и Ася. Харесвам и Дана, но мъжо не, та отпада.
За ваничка и аз искам сгъваема на Стоке, не че нямам друга, но сме 5 човека на 70 кв. и ще гледам да пестя място. Иначе за по-голямо бебе имам шезлонг на Оk baby, ползвах го и с другите двама, ще го ползвам и сега, страшно удобен ми е. Слагам го директно на земята върху една мека подложка.

# 201
За болка в зъбите веднага на зъболекар, никакво отлагане, че става по-лошо.

За имената и аз имам проблем. Синът ни се казва Симеон. Много трудно избрахме името. Сега за малкия мислим Самуил, но някак много се доближават до звучене🤔 иначе отговаря на изискването ни да има от всички вибрации на буквите😁 та до царското име не ми звучи нищо друго добре. Борис не го харесвам. Мислих за Матей, но вече всяко второ се казва така.
Търсенето продължава, макар и да не търся, а да чакам да се осени самото име. 🤣
И аз много харесвам Самуил, но ми седят много еднакво двете имена. Въобще за момче ми е много трудно, виж за момичета имах цели 3 имена, които седяха добре до Симеон

# 202
  • омъжена
Значи да за мъжко Матей и Борис и Боян ми харесват. За момиче  Ася е добре, Рая, Злати, Звезделина-(Злати), Карина,Вероника, Мишел Което е унисекс принципно идва от Михаил но за момиче по добре звучи. Марая, Ая, Тея

# 203
Ваничката на shnuggle много ми харесва. Купих обаче в крайна сметка вана Aquascale с везна и термометър и стойка. Сега се колебая дали да взема повивалника на shnuggle, някой взел ли е такъв? Имам от баткото голямо корито на Лорели със стойка, което е бюджетно и ми свърши страхотна работа. Взех ново за да ми е по-компактно за в началото.
За имената, имам име от както пожелах да имам  второ дете. За щастие то съвпадна и с пола 😀
Ако беше момче колебанието ми щеше да е между Мартин, Теодор и Самуил може би.
Харесвах Калоян преди да стане прекалено популярно, синът ми (5г.) скоро ме пита “защо всички бебета се казват Коко?”
В предния си пост пропуснах да се включа в темата за болките в чатала, имам ги от 5ти месец насам, явно ставите/сухожилията на сгъвката на крака към срамната кост са ми слабо място. Просто се нагласих към тях, примерно гледам да си обувам панталона седнала, защото ми е неприятно усещането като си вдигам крака права. Но е при конкретни движения, защото пък нямам проблем, когато си бръсна краката като са вдигнати на мивката…

# 204
Ние още като решихме, че искаме бебе си говорихме как искаме да се казва и двамата като по чудо много искахме Симеон. Чакаме момиченце, съответно решихме да е Симона❤
Нямахме изобщо други размисли за име, много лесно стана, чак скучно😂
Живот и здраве за второ детенце много харесвам Борис, също Кристиян/Кристина.

# 205
Bubamara   в Гърция съм чувала че продават уникално добре капки за колики , вземи си ако искаш. Мога да питам и как се казваха
Момичета , благодаря ви за всички идеи!! Много сте мили!!!
Иначе Матей мъжа ми ми го предлагаше , но много ми е често срещано вече , Матей стана като Димитър ...
Иначе много харесвам Йосиф , но в Дания ще му викат Йосуф , нали се сещате че всички араби са Мохамед и йосуф . Самуил тук е -Самуел и пак има разминаване ... затова много ми се върти в главата Симон , Симон си е Симон без да се променя произношениято от български на датски.  Ох не знам много е сложно , много !!!! Ако живеехме в България -има толкова красиви имена български , като Калоян например и куп други.... но ...   
Иначе за ваничките и аз го гледах това стокке , много компактно , много е хубаво , ама не е ли малко малко , като стане на 6 месеца как ще го сгъвам вътре ..

# 206
На позната момиченцето се казва Исая, също е библейско.
И аз с тези имена не знам какво да правя 😂
За момче с библейско име наистина Давид много го харесвам. Сещам се и за Яков, Йосиф, дори Йов. Всички са библейски. Но за момиче както е при нас направо закъсах. Ако искам да е на майка ми, а тя не си харесва името-Йорданка, реших че ще е Йоана, поне първите две букви, но мъжа ми нещо не е впечатлен. Иначе ако ще я кръст както искам се колебая между Ева и Ася. И двете ми харесват и значението им е ок. Но не съм категорична в нито едно име и ми е притеснен.
Днес съм на последна ЛКК за болничен за оставащите дни до 45 дневния. Изпитвам някакво облекчение от това, вече нямам търпение да мине всичко и да си гуша бебка.

# 207
Иначе за ваничките и аз го гледах това стокке , много компактно , много е хубаво , ама не е ли малко малко , като стане на 6 месеца как ще го сгъвам вътре ..
Имат и размер ХL, който е мисля 86 см., колкото стандартна ваничка.

# 208
Viala, ще съм ти благодарна да ми кажеш марката на капките.
И покрай това се сещам, че аз като бях бременна накрая и в началото след като родих, докато тръгне хубаво кърмата, пиех чай за кърмачки на Hipp. Вие смятате ли да пиете и пили ли сте чай за кърмачки? В болницата консултантката каза, че има съставки, които с кърмата се предават на бебето и успокояват колики. За щастие моите и двамата не са имали някакви сериозни колики и не съм давала нищо, но всеки път купувам някакви капки и после ги подарявам. 😊

# 209
И аз пиех чай на Хип, но па веднъж на ден. Имах доста кърма, дано и сега е така. Ядях и овесени ядки сутрин. Чувала съм, че и някои сурови ядки помагат за кърма. Не съм давала на баткото чай от копър, аз пиех такъв. Имаше колики, но не беше нещо страшно. Естествено, за да не ги 8асвам избягвах да ям газообразуващи храни. То почти нещо не може да се яде, защото повечето храни засилват коликите. Давах еспумизан и био амика копки. Но както казаха в едно училище за бреминни най-много помагат последните капки, които се дадат. Коликите просто минават с подрастващи на детето.
За къпане, аз имам вана на ок baby. Не е много малка. За начало ще го къпем в леген, т.е държиш бебето и го поливаш. И без това нито седи, нито стъпва, а къпането е просто за успокояване.

Общи условия

Активация на акаунт