ОКТОМВРИ не е толкова далече, скоро ще се гушнем с малкото човече! - тема 12

• 49 292
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Да се похваля и аз след днешната ми фетална морфология - бебка е супер, всичко е наред, тежи 1575гр, върви със седмица напред както и преди. Вече си имам и дата за секциото - 18.10, което едновременно е много вълнуващо, но и плашещо. Все още си е с двойно омотана около вратлето пъпна връв.
Направиха ми и първи тонове, тъй като преди 2 седмици пулса й беше ускорен в един момент (около 170) Беше около час след като бях пила кафе, така че тя ми препоръча да го спра. Така и направих. Днес на тоновете пулса й беше перфектен Simple Smile.

Относно морето, момичета, ако знаете как ви завиждам за смелостта да отидете и да се наслаждавате, аз не посмях.. за добро или лошо вечно съм супер предпазлива.

Моята АГ вече е ЗА ваксината срещу Ковид, но смята, че вече ми е късно да си правя. Вероятно ще се ваксинирам около 2 месеца след раждането живот и здраве.

# 526
Гъбички могат да си хванат от тоалетна хартия дори.
Аз както казах не мога да плувам и в басейни не влизам точно поради тая причина-гъбички
На море като ходя също съм на ясно че после ще съм на лечение . Аз съм супер чувствителна и наистина от тоалетна хартия съм получавала проблем Disappointed

# 527
Привет!
Моите контракции намаляха, да не кажа изчезнаха 😁 Многоооо рядко се появяват и то, ако наистина съм се изморила или ако ми е много препълнен мехура.
Нямам търпение да спра всички хапчета вече, но още малко Simple Smile Магнерота ми казаха също, че 34/5та седмица го спираме.

Искам вече да почнем да подготвяме леглото, скрина и тн за бебка. Но ще се сдържа до началото на септември.

Не знам за вас, но аз вече тръпна в очакване да си видя бебето, да съм родила и да си се гледаме. 🥰

П.С. Момичета, как сте с кг? 😁

# 528
Здравейте момичета, и аз съм на море и не излизам от водата почти. Имам един голям пояс и си лежа на него във водата по корем, корема ми е в дупката и направо съм в безтегловност, в тази поза не съм лежала от месеци.
Относно капките, много положителни отзиви чета за Лефакс. Немски са и ги има там, но и в БГ лесно можеш да ги намериш от групите за внос, ако имате добри отзиви може да споделите, а мамите, които имат възможност да се снабдят директно от там да се възползват. Ние до неделя сме почивка и понеделник сутринта рано съм на преглед да видим как се е отразило на бебето цялото плажуване и плуване. Ще искам и микробиология, че ако съм пипнала нещо да лекуваме увреме.

Здравейте. За морето и аз искам да напиша няколко реда, как на мен ми подейства, без да налагам мнението си на никого. Живея във Варна, но от мн години не се къпя в района, защото съм си патила /най-близко на Паша дере се кисна/. След като обсъдих въпросното къпане с моя доктор и хиляди заплахи от бъдещи баби, лели и т.н., взех решение да се изкъпя на Варвара, Делфин и Русалка /при спокойна вода, исках и на Синеморските плажове, но имаше вълни/. Признавам първия път влязох със страх, но като излязох - еми, хора не съм имала друго такова релаксиращо усещане за тялото си от началото на бременността. Болки в гръб, кръст и т.н. всичко изчезна. Дори течението, което имах спираше за седмица, две. Разбирам защо има водна гимнастика за бременни, честно. Макар че, на басейн не съм се осмелила да ходя. Скоро не съм си позволявала, но ако хвана спокойно море, може и да рискувам.
Док. ме предупреди само да не ми е студена водата, да не влизам срещу вълни и да не прекалявам с кисненето. Не умея да плувам кой знае колко и си влизам с възглавничка.
Въпрос на личен избор и усещане, без да се изпада в крайности, както с повечето "неща" от бременността. Разбира се, ако няма медицински  предпоставки и т.н.
Някои близки доста ми се накараха, като разбраха, че съм влизала и вече спрях да давам отчети, че голямо мърморене беше и за плажа, въпреки, че взимам вс мерки.
На корема връзвам шал на плажа. Знам, че се препоръчва цял бански, но никога не съм носила такъв. Като цяло не ходим на силно посещавани плажове, природолюбители сме и дори да постоя няколко часа на чист въздух, вечер съм нов човек и нямам пристягания и т.н.
На мен ми е дълго чакана и мечтана бременност и хич не се притеснявам и да ме гледат. Simple Smile
Само относно жегите, ходим или рано сутрин или към 16ч., че съм с ниско кръвно и внимавам, нон стоп си ходя с шишенце вода в ръката, дори до кварталния магазин.

# 529
  • au bout du monde
За морето... Аз бях два пъти. Влизах в спокойно и в леко с вълни море. Изкарахме си страхотно. Както по-горе е казано супер релаксиращо и успокояващо действа. Стояла съм колкото ми се стои. 👌 Не бих се лишила от това, ако нямам реален здравословен проблем.

Някой ще ползва ли нещо подпомагащо възстановяването след раждането?
Предният път ми се струва, че доста дълго ми трябваше да вляза в кондиция, въпреки че продължавах да си пия всички витамини. 🤔
Сега ми препоръчаха цикатридина спрей и овули, както и свещички при хемороиди.

# 530
Аз както казах не мога да плувам и в басейни не влизам точно поради тая причина-гъбички
На море като ходя също съм на ясно че после ще съм на лечение . Аз съм супер чувствителна и наистина от тоалетна хартия съм получавала проблем Disappointed
Да възможно е това, но потапяне във водна среда променя, влагалищната среда и е предпоставка за развитие лошите бактерии, вкл. Ешерихия коли която може да попадне и в пикочните пътища и да нанесе поражения както на половата система, така и на отделителната система, които са много болезнени в повечето случаи и са безапелационен риск за преждевременно раждане и други последици при плода.

Солта във водата, временно може да ограничи развитието но не и да предотврати заразяване, затова симптомите след известно време, от заразяването се завръщат с пълна сила.

Вливането на фекални води в морски води е нездравословна среда, и 100% носител на Ешерихията.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 10:09 от Latyka

# 531
Привет!
Моите контракции намаляха, да не кажа изчезнаха 😁 Многоооо рядко се появяват и то, ако наистина съм се изморила или ако ми е много препълнен мехура.
Нямам търпение да спра всички хапчета вече, но още малко Simple Smile Магнерота ми казаха също, че 34/5та седмица го спираме.

Искам вече да почнем да подготвяме леглото, скрина и тн за бебка. Но ще се сдържа до началото на септември.

Не знам за вас, но аз вече тръпна в очакване да си видя бебето, да съм родила и да си се гледаме. 🥰

П.С. Момичета, как сте с кг? 😁
Аз съм +5-6 кг, до 5-6 месец почти не качвах а слабеех. Доста повръщах и почти нищо не можех да ям. Вече се храня нормално, не ми се преяжда нищо. Наблягам на месо,салати и плодове Simple Smile

# 532
Latyka  ,съгласна съм с теб. Аз и  без да съм бременна не се топя във водата повече от до колената Grinning но пък то много неща са опасни по време на бременност , то и диня пише че не трябва да се яде ама не може да си като под похлупак в стерилна среда Stuck Out Tongue Winking Eye

# 533
Добро утро 😊 Аз се топнах за първи път вчера, защото сме в Гърция и водата няма нищо общо с нашето море, за жалост. Днес се чувствам ок, но тук водата е по-солена и като ми стигна го гърдите и ми стана лошо. Та си топя краката, защото солената вода помагала за отоците.
За килограмите не знам колко съм в момента, но общо до началото на 8 месец бях качила около 10 кг. Док каза, че е нормално.
Днес ще ходя да си пазарувам разни нещица, а бебка тук е супер активна. Мести ми се вече целия корем.
За възстановяване след раждане ще ми донесат едни витамини, които в момента изписва ли много в Германия. Наша роднина, която между другото ражда тези дни, ми ги препоръча. Аз искам нещо да добавя заради косопад и изсушаване то на кожата, които ме нападат всеки път след като родя и особено като кърмя.

# 534
  • омъжена
Точно за отоците ще си мисля и аз,че съм на море ще си направя морска сол с вода в леген. А да питам някой дали пие такова за задържане на вода, защото аз мислехче не са ми подути но АГ вчера каза,че имам отоци. Изобщо си имам симптоми на задържане? АГ каза да не се занимавам само това за вените да пия.Затова питам вас?

# 535
Да възможно е това, но потапяне във водна среда променя, влагалищната среда и е предпоставка за развитие лошите бактерии, вкл. Ешерихия коли която може да попадне и в пикочните пътища и да нанесе поражения както на половата система, така и на отделителната система, които са много болезнени в повечето случаи и са безапелационен риск за преждевременно раждане и други последици при плода.

Солта във водата, временно може да ограничи развитието но не и да предотврати заразяване, затова симптомите след известно време, от заразяването се завръщат с пълна сила.

Вливането на фекални води в морски води е нездравословна среда, и 100% носител на Ешерихията.

Здравейте. Хубава чиста вода има и на много места по нашето Черноморие, но не всички са популярни и по-добре. Аз затова се спрях на най-предпочитаните от водолазите и от делфините /че на Делфин за късмет имаше и делфин във водата/. Рискове има навсякъде и по общ. тоалетни не липсват, но се налага за ги ползваме понякога.
Прилагам снимка от Русалка от преди 2 седмици.
Преди 1 седмица хванах стомашен вирус от парченце козе сирене /купувала го от някакъв човек.../, което свекървата поднесе и нали да не я убидя... Цяла вечер повръщане и 3 дни в болница на системи...
Никога не знае човек, откъде ще му дойде.

# 536
  • Bарна, морето, сините вълни
Привет! ♥️ Вече и аз нямам търпение да се гушнем с малкия човек. Щерката пък сякаш все повече усеща, че вече няма да бъде единствена и постоянно ме гушка, милва, целува. Разпитва за бебето, казва на какво ще го учи и какво ще правят заедно, много ми е мило.

Ние приключихме с плажа миналия понеделник, защото последните два пъти, когато ходихме на плаж, с малката се обзавеждахме с конюнктивит. За гъбички не съм се тревожила, защото съм имала веднъж през живота си с първата бременност преди плажа. Обожавам да плувам и това лято не се лиших, ММ ме вади от водата като малките деца. Grinning Няма излизане.
Но и август морето вече не ми харесва, пренаселено е, мръсно, има вълни. Септември е приятно, но тази година няма да ходим. Тъкмо се закрепихме, макар че вече повече от месец съм с хрема и кашлицата си я има.
Моят официален термин е 01.10, на 28.09 имаме годишнина, а на 29.09 тати има рожден ден и ми е много чудно дали няма да реши да се появи на някой от празниците ни. Каката съм я преносила 5 дни, но допоследно ѝ беше комфортно в коремчето.

# 537
Привет! ♥️ Вече и аз нямам търпение да се гушнем с малкия човек. Щерката пък сякаш все повече усеща, че вече няма да бъде единствена и постоянно ме гушка, милва, целува. Разпитва за бебето, казва на какво ще го учи и какво ще правят заедно, много ми е мило.

Ние приключихме с плажа миналия понеделник, защото последните два пъти, когато ходихме на плаж, с малката се обзавеждахме с конюнктивит. За гъбички не съм се тревожила, защото съм имала веднъж през живота си с първата бременност преди плажа. Обожавам да плувам и това лято не се лиших, ММ ме вади от водата като малките деца. Grinning Няма излизане.
Но и август морето вече не ми харесва, пренаселено е, мръсно, има вълни. Септември е приятно, но тази година няма да ходим. Тъкмо се закрепихме, макар че вече повече от месец съм с хрема и кашлицата си я има.
Моят официален термин е 01.10, на 28.09 имаме годишнина, а на 29.09 тати има рожден ден и ми е много чудно дали няма да реши да се появи на някой от празниците ни. Каката съм я преносила 5 дни, но допоследно ѝ беше комфортно в коремчето.

Здравей. С какво бориш кашлицата и хремата? Аз след стом. вирус съм с настинка. Почнах Биозин мама. Много съм доволна от него. Откакто го пия, спя по цяла нощ, без да ставам 8-9 пъти до тоалетната. Хремата почти спря, но сега го обърна на кашлица ;/. Док. ми е разрешил упсарин с вит. С, но още не съм се доизлекувала.

# 538
Despicable, ние на 26.09 правим 10 години от както сме заедно, а на 28.09 таткото има РД и ни се въртят същите мисли из главите. Ако се наложи да съм секцио ще говоря с докторката да е за тогава. Пък то когато реши да дойде момчето, няма да има по-голям подарък за тази годишнина. ( И няма да се налага да мисля за такъв 😂🤫)
На мен пък ми избива мъдрец и много ме боли скулата и челюстта, пих парецетамол, дано до ден-два отшуми болката, че не ми се ходи на стоматолог..

# 539
Despicable, ние на 26.09 правим 10 години от както сме заедно, а на 28.09 таткото има РД и ни се въртят същите мисли из главите. Ако се наложи да съм секцио ще говоря с докторката да е за тогава. Пък то когато реши да дойде момчето, няма да има по-голям подарък за тази годишнина. ( И няма да се налага да мисля за такъв 😂🤫)
На мен пък ми избива мъдрец и много ме боли скулата и челюстта, пих парецетамол, дано до ден-два отшуми болката, че не ми се ходи на стоматолог..

И на мен ми избива мъдрец, даже цели два…мазах венците с мед и сода, днес ми е по добре

Общи условия

Активация на акаунт