Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 4

• 95 748
  • 845
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета.
Във вас ми е надеждата да ми дадете адекватно мнение и съвет. Та въпросът ми е дали фотоепилаторът е безвреден?  Имам предложение от мъжът ми да си избера на Филипс, но се чудя дали да рискувам. Като цяло много искам да махна всички косми, но чух всякакви противоречиви мнения. Последното беше на дерматоложка, която каза че фотоепилатора е вреден и да се насоча към лазер. Крие доста рискове и не е за всеки.Но въпреки всичко аз още го обмислям и си казвам…  все пак толкова много хора го ползват….моля ви бъдете обективни. Аз искам ако правя тази инвестиция да ползвам уреда за всички зони. 🍀Благодаря ви предварително🍀

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 13:10 от Alena ley

# 241
  • Sofia
Вредите са в дългосрочен план,  едва ли някой е наясно какво се променя в тъканите му. Аз лично след като прочетох листовката се ужасих, но все пак  го ползвам.

# 242
  • На морето!
Аргументира ли се дерматолога защо е опасен фотоепилаторът?
Karen, аз такава листовка явно не съм имала.

# 243
Добре де, в тема дето сигурно близко до 100% от пишещите ползват фотоепилатор, малко ми е странно някой да очаква тук да му отговорят нещо различно от това че е ОК Grinning
А тая лекарка да не би да работи към студио за лазерна епилация или що ли? Не се сещам с кое фотоепилацията може да е опасна а пък за същото нещо лазерът да не е, те работят реално по един и същ начин. Дължините на вълните са в по-широк диапазон при фото, а при лазер идеално е една дължина само.
Факт си е че фото не е за всеки, но малко хора са очевидно неподходящи - с бели или много светлоруси коси, с много тъмна кожа и прочие. При много светъл косъм просто не работи, а при много тъмна кожа стават изгаряния. При всеки друг... докато не пробва, няма как да знае дали и колко ефект ще има.
Скрит текст:
Само на мен ли ми става леко нервно като видя толкова много изречения с удивителни насреща си?

# 244
Така...вече съм собственик на фотоепилатор. Пропускам думата "горд", защото както каза една дама по - нагоре, вчера като прочетох противопоказанията в ръководството и се стреснах. Например, в момента пия аспирин, което пък го дават като противопоказно да се ползва фотоепилатор. И сега се чудя какво да правя Flushed Даже не знам дали работи машинката и да рискувам ли да се мина с нея или да го връщам. Докато чакам да спра приема на аспирин ще ми изтече срока за връщане ...Написаното в ръководството звучи така, че ако се спазва всичко никой не трябва да ползва фотоепилатор.

# 245
Всеки си знае, разбира се,  но, ако чета всички противопоказания, не трябва да пия никакви лекарства. Един сироп за кашлица има един лист такива. Най-обикновено прахче за настинка също.... може би само лепенките за рани нямат.

ПС Да допълня.  Ползването на фотоепилатора е едно от най-хубавите неща за мен. Чак съжалявам, че не го е имало преди 20 години, а съм изкарала толкова време в бръснене и епилиране....

# 246
Здравейте, на Коледа ми подариха фотоепилатор Phillips Lumeas 1994/ 00 ,
обаче никъде не пише, че става за лице.
Въпросът ми е мога ли с него да третирам зоната на бакембардите и брадичката дори на по-ниска степен и също мога ли да го ползвам на по-малък интервал от време ( не на 14 дни), тъй като космите ми растат доста бързо?

# 247
    Здравейте момичета, мисля в началото на следващия месец да си взема и аз една машинка:grinning:
    Въпросът ми е, ако сега започна да я използвам и спазвам графика и потдържащите процедури до началото на лятото дали ефекта ще се задържи цялото лято, защото разбрах, че през лятото не е добре да се използва?

Също дали е подходящо за пълен интим или поне по-навътре от бикини линията?

# 248
    Йони26, може за лице, но имай предвид, че тънките и светли косми се повлияват по-трудно. Но се повлияват все пак....

Мария, може да се ползва за бикини линия. Ако искаш пълен интим, на твоя отговорност.

# 249
    mariq, в упътването ясно пише къде може да се ползва безопасно, на другите места опитай внимателно.
    Не е вярно, че не се ползва лятото.Обяснено е как се ползва също.Аз не го ползвам, защото съм мургава и хващам тен от 10мин на открито, горила съм се.Но ако си светла и не се излагаш на слънце често , няма никаква причина да не го ползваш.

# 250
    [video][/video] Благодаря ви за отговорите, на 90% съм се решила. Имам доста светла кожа и тъмни косъмчета.
    Имам няколко последни въпроса.
     Как процедирате с белезите от операция, например секцио? Заобикаляте ли белега или минавате върху него?
    Колко далеч трябва да е уреда от бенката, или от зона, която не е подходяща за третиране? На клипове виждам, че има доста светлина настрани.
    В началото преди процедура смятам да махам косъмчетата с бръсначка, но когато вече св мине на потдържащи процедури смятам да е с епилатор ако се налага. Четох, че това не е проблем да се покзва епилатор, но аз имам проблем с враснали косъмпета след епилиране. Дали ще е подходящ вариянт или да си карам направо с бръсначката?
    Насочила съм сд към тази комбинация, но дали е добра, предяид цената, че и с подарък. Видящ пе само епилатора тоИ модвл е към 500лв.
    Нещо да ми кажете за този модел, който съм харесала? Няма довврие на консултантите в магазините.
    https://zora.bg/product/bri92400
    Благодаря ви, извинете за дългия пост.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 11:08 от mariq_vassileva92

# 251
    Здравейте! Аз също се сдобих с коледен подарък-фотоепилатор на Ровента. Вчера направих първа процедура на ръце и мишници. Въпросът е, че исках такъв уред главно заради окосмяване по лицето, но никъде не е указано, че може да се ползва в тази зона. Малко по-нагоре видях коментар, че все пак може да се ползва, но по- внимателно. Въпросът ми е на първа степен ли трябва да го ползвам и пак ли на две седмици трябва да са процедурите в тази област?

# 252
    • В къЩи.
    Здравейте,днес направих пета процедура и забелязах ,че има мехурче (спукано) на ...диода,нагревателя( не знам как се казва).
    Мисля , че имаше коментар точно за този проблем,но не го откривам.
    Моля дамата  да каже какво се случи с нейния уред.
    Да търся директно Филипс или магазина от който съм закупила уреда?
    Гаранцията важи ли при такъв проблем?

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 15:31 от *Л-и-я*

# 253
    Здравейте! Много съм притеснена и силно се надявам някой тук да ми отговори. Отскоро имам Philips Lumea BRI956 - работеше перфектно до момента, до който не се опитах да използвам лупичката за сензор на кожата. Излезе, че най-подходящо е да използвам на 4, запаметих и...дотам! 😭 Индикаторът READY работи, но когато натисна копчето, не святка - не се произвежда импулс. Опитах какво ли не, почистих, заредих батерията, оставих го да се охлади, не ще и не ще да прави импулси и да святка.  Купен е от фирма разпечатан и по-евтино, без гаранция, но моделът и без това е много скъп. Какъв е според вас проблемът и как да го реша?

# 254
    • Радомир
    Здравейте,днес направих пета процедура и забелязах ,че има мехурче (спукано) на ...диода,нагревателя( не знам как се казва).
    Мисля , че имаше коментар точно за този проблем,но не го откривам.
    Моля дамата  да каже какво се случи с нейния уред.
    Да търся директно Филипс или магазина от който съм закупила уреда?
    Гаранцията важи ли при такъв проблем?

Скрит текст:

Днес видях същото мехурче и на моята Лумеа това проблем ли е? . Аз имам точно 2 процедури направени.Модела е
    Bri 924. Ето и снимка на мехурчето

Общи условия

Активация на акаунт