За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 757
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Да акат по време на хранене си е нормално 😀

# 316
Бебетата се изхождат по всяко време, няма правило. Моето също често докато се храни, непосредствено след това, понякога и нощно време. Като пораснат малко някои си правят "режим", но не всички. Помня, че към 10тия месец голямата ми дъщеря за някакъв период, вършеше тази работа само рано сутрин.

# 317
  • Пловдив
За ходещо дете си е голяма радост да подскача в локвите, с нетърпение го чакам този момент. Да го опаковам с гумени ботуши и да го оставя на воля из локвите.

# 318
Има непромокаеми гащеризони за тази цел Simple Smile.
В чужбина виждам масово да ги носят.

Можете да видите и други модели май отдолу на тази страница.

https://www.debenhams.com/category/kids-baby-boys

# 319
  • София
Бебетата акат по всяко време. Напълно нормално си е и няма как да се каже дога ще спрат вечер примерно. Малкият от 2рия му месец до сега (10+++) инцидентно е акал вечерно 3-4 пъти.

За дъжд аз ще взема гумени ботуши и цял гащеризон за дъжд.

# 320
  • Германия
За есенно/пролетния период има специални дрехи, както са писали и горе. Ма различни видове, някои са си от гума (или нещо такова) и определено запарват. Има и други видове, мисля в H&M, които са по-скоро от някакъв плат и не са толкова зле и “дишат”. Аз за моите деца до сега не съм взимала такива overalls, предпочитам да взема само панталон, със или без презрамки. Него го обувам върху другите дрехи ако сме на площадката и видя че е мокро и кално. В Лидл пускат дрехи за дъжд, следете брошурите

# 321
Юни нали валеше и имаше локви пред блока нищо специално не съм слагала просто маратонки и тя плахо,плахо цопкаше😃

Онзи ден имаше две ситни пъпчици на гениталиите,днес сякаш са повече и като обрив отива май ....дали е от мокри кърпи,храна...на някой да му се е случвало с какво се маже 😕

# 322
  • Седмото небе
От какво може да е май е трудно да се предположи, но с крем против подсичане може да мацнете, ако имате нещо подобно у дома. Че май вашата дъщеричка е голяма, май с такова впечатление съм останала... Моето момиченце, ако постои малко повече време с мокър памперс (не съм я проверила и сменила бързо да речем) също реагира кожата и, но тя от новородено е така, а вече е на 7 месеца. Ако детенцето не е с памперс, може да е някакво дразнене от бельото примерно...

# 323
Аз съм мазала с кокосово масло, когато се обрине в интимната част. Или бепантен, дефламол. Мими, ако ползваш мокри кърпи спри за известно време да видиш дали няма да се успокои кожата. Аз като цяло само наакано дупе съм бърсала с мокри кърпи и то ако сме навън, или някъде на почивка с неудобна мивка за миене. Общо взето много рядко съм ползвала. Сега по-често ги ползвам по площадките. Да забърша мръсните ръце или мръсните боси крака. Grinning иначе мисля, че може да се обрине и при по-киселинна урина в резултат от зъбоникненето. Дано изчезне до 2-3 дни.
А в есенния сезон си обличам стандартни дрехи според температурата навън. При игра с тебешири, сядане по земята или пълзене по тревата е неизбежно цапането. Но си ходим така мръсни. Ако знам, че има локви вземам допълнително резервни дрехи ако се намокри. На мен лично ми беше много трудно да открия гумени ботуши за деца под 2г. Най-малкият декатлонски номер й хлопаше.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 16:57 от Miya_73

# 324
Здравейте, някой може ли да ми препоръча добър гастро за бебка от София? Мерси

# 325
Скъпи момичета, бебчо в четвъртък му дадоха Ротарикс. От два дни е със засилен рефлукс - не след всяко ядене повръща, но си личи, че го боли корем и има дискомфорт. Днес на обяд повърна даже доста обилно - петно горе долу колкото половин футболна топка. Възможно ли е да е странична реакция от Ротарикса и колко време е вероятно да продължи това? Педиатърката е в отпуск, писах, не отговаря….

# 326
Не мога да се сетя, Ася или Хедра  има пост за нормално количество върнато мляко след ядене, което разлято изглеждаше доста като количество. Та това петно колкото половин футболна топка според мен е ок. Звучи ми като стандартно повръщане. Иначе аз бих наблюдавала за промяна в акането или обриви. Често повръщане на фонтан не е ок, но ако се случва инцидентно и бебето си наддава - не бих се притеснявала. Хранете в по изправена позиция; може да пробвате в слинг да носите; коремчето да е върху вашето кожа до кожа; и поза тигър на клон помагат за успокояване на дискомфорта в стомаха. Също и Боуен терапия помагала. Аз не съм ползвала последното, но срещам позитивни отзиви за нея.
(Ще отворя една скоба за наддаването. Дадоха ми везна, макар че не исках. После взех да меря редовно за моя си статистика, че не вярвам много на кантара на лл. Като новородена един път в седмицата. Малко съм забравила колко грама, но се е случвало една-две седмици да качва само около 100гр и после следващата 400гр. Та да не се филмирате за наддаването Wink )
Скъпи момичета, бебчо в четвъртък му дадоха Ротарикс. От два дни е със засилен рефлукс - не след всяко ядене повръща, но си личи, че го боли корем и има дискомфорт. Днес на обяд повърна даже доста обилно - петно горе долу колкото половин футболна топка. Възможно ли е да е странична реакция от Ротарикса и колко време е вероятно да продължи това? Педиатърката е в отпуск, писах, не отговаря….

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 00:51 от Miya_73

# 327
Мисля, че и други мами бяха споделяли за някаква такава реакция след Ротарикс (да не ви объркам само) но не е нужно да се панирате. За два,три дни отшумяват реакциите от ваксините.
След ядене дръжте изправен, повече гушкане. Не забравяйте да оригнете. Повръщането при толкова малко бебе е нормално, проблем е ако е на фонтан, има кървави нишки в него, или е много често.

# 328
Здравейте, мами. Имам дъщеря на годинка и три месеца. Вчера по време на разходка се е изакала и изобщо не съм усетила, бях я сменила непосредствено преди разходка. Седяла е така 3 часа и нещо, като се прибрахме много плачеше и цялата интимна област беше зачервена. Досега не ми се е случвало да седи дори 10 минути наакана, защото много се притеснявам от инфекции и цистит, самата аз имам хроничен цистит. Може ли да дадете съвет или препоръчате някакъв чай  да предотвратим инфекция и може ли тези бактерии от акото да направят и други инфекции  в интимната област, освен цистит.

# 329
Колко време се вари ръж за каша?

Общи условия

Активация на акаунт