За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 338
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
До сега не съм купувала кой знае колко дрехи, имах много подарени. За яслата определено ще ги обличам от Пепко. Като модели много ми харесват, качеството не им е много ОК поне според мен. Но като се има впредвид, че ще пазарувам за близначки и ще ми трябват 10 клинчета, 10 блузи, 10 потника и т. н. мисля да заложа на по-бюджетен магазин. За якета и обувки няма да пестя. Другия месец имаме пътуване до Варна и ще се възползвам да им купя по едни маратонки на Биомеханикс (в Пловдив никъде ги няма) и за зимата някакви топли ботушки трябва да им взема, но още не съм избрала. Онлайн за тях много рядко поръчвам, трудно улучвам размера. Повечето панталонки на дължина са им добре, но в кръста са доста тесни.

# 541
  • София
От Пепко имам подарени няколко неща,аз също съм взимала. За мен са ужасно качество, но му ги обличам като ще се цапа нещо, поне да не се ядосвам. В ХМ има супер multipack неща и една блуза излиза по 5-6лв. Има по 2 чифта панталони за сезон и по 2-3 анцунга. Предостатъчно е. От якета и обувки не пестя. Често има намаления в About you и Fashion days. Блузки по 8-9лв, суитчъри по 15-20 (аз му взимам 1-2 за пролет и есен). Досега почти всичко е на намаление било. А и като му подаряват постоянно хората, реално аз не трябва да взимам чак толкова бройки.

# 542
В пепко се научих да различавам материите. Имат и сполучливи неща, има и пълни боклуци.

# 543
От Пепкото купувам клинчета, тениски и блузи тънки с дълъг ръкав. Гаранция за постоянно пране и сушене в сушилня, като взимайте 1 размер отгоре, защото ръкавите на бузите се свиват. Иначе издържат, моята дъщеря се цапа много, почти всеки ден можеш да кажеш менюто по блузата й. Перфектни дрехи за целта.
За бебето баща й беше взел едно боди от органичен памук. Доста е добро, но размерите им са умалени.

# 544
Момичета, ние сега правим 3 месеца. През зимата ще сме на 6 и 9 до март. На какви зимни неща да заложа и да не се впускам в излишни покупки? Ескимос да взема, но по-голям размер? Него при какви температури го слагате? Гледах и някакво чувалче за количка с ръкави? То за легнал или седнал кош е подходящ?
Също да ви питам вие кога преминахте към седнал кош? Малката е много любопитна. Все да гледа, да пипне. Напъва се от легнало положение да се изправи напред и понякога връща мляко.

# 545
  • Пловдив
CandyY, аз сложих летния кош на 3++, с възглавницата за него.

# 546
Зимата много рядко сме слагали ескимос и то само когато беше с бебешкия кош. В края на 4 месец сложих другия кош,  сложих чувала и повече дебело яке не сме слагали.

# 547
CandyY, аз сложих летния кош на 3++, с възглавницата за него.
Деси, какво представлява тази възглавница? Ние взехме подложка за столчето за кола. Нещо такова ли е?

# 548
Абаут ю следя често и съм взимала за нас дрехи от 130 за 34 лв,там гледам и за яке за нея.Често пускат намаления и на намалените.Маратонки й взех,следващият номер ,имат БД и 100 дни безплатно връщане.
Ескимос никога не съм слагала,не съм имала и кош за новородено

# 549
Следващият кош може да се сложи когато поискате, но докато бебето не стои самостоятелно седнало, коша следва да е в легнала позиция.
Ескимосът е зимно яке с крачоли, ако ти си със зимно яке навън и бебето така. Ако ще се ползва термочувал, бебето вътре е с дрехи, не е нужен ескимос.
Моето е на 2 месеца, но вече 61 см и 6кг и половина, мисля скоро да я местя в следващия кош, защото почти е уплътнила този за новородено.
Ескимосът се купува един размер или два по-голям от размера, който носи бебето, защото то не е голо вътре, а с дрехи. Отделно, за да топли, трябва да има малко луфт, а не е да е прилепнал по бебето.

# 550
  • Бургас
Ескимос миналата зима ѝ облякох само за снимки в снега. Напълно излишен ми беше.

# 551
  • Германия
Момичета, днес сложихме втората доза MMR. Първата беше на 1г нямаше странични ефекти. Дали този път, ще се появи нещо?.. В България също ли се слага на две години? След месец ще слагаме Тетанус и дифтерия, а след още месец менингококи. Нещо много ми се виждат за толкова кратко време. Как мислите?

# 552
В България по др начин е имун.календар.

# 553
В България MMR се слага само веднъж на 13 месеца. По различен е имунизационния календар.

# 554
В България на 13 месеца е последната ваксина, след това следват само реиумунизации.
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/imunizacii/

Общи условия

Активация на акаунт