За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 343
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
Да си сверя часовника, че не знам много ли харча за бебешки дрешки или не. Днес започнах да се подготвям за студения сезон.
Поръчах на малкия от H&M  2 екипчета (блузка и панталон) + 2 отделни блузки + 1 панталонче.
Излезнаха 100лв тези неща, като по мои сметки  ще трябва да дам още 150-200лв за връхни дрехи, обувки и още някои неща, когато времето стане баш зимно.
Та, по груби изчисления около 300лв ще ми излезнат дрехите за сезон есен/зима.
Това нормално ли е според вас или много?

# 526
  • София
За мен е нормално. Поне по мои изчисления и аз ще дам някъде там като пари, та дори може и малко над 300 да надхвърля.

# 527
  • Пловдив
Много от дрешките закупувам втора употреба. Честно да си кажа предпочитам "спестеното" да го инвестирам в нещо друго. Не коментирам изобщо, че дънки за него и за мен са на една цена.

# 528
Аз съм супер стисната за детски дрехи, особено за най-малките, които се носят буквално по половин сезон. Много редовно пазарувам дрешки от хранителните вериги или гледам намаления. Реюзвам дрехи на познати и приятели, както и каквото може от голямото за малкото. На всичкото отгоре, въпреки всичко това, пак се събират някакви количества дрехи, които после раздавам на който ги иска, ако са запазени, разбира се. За обувки давам повече пари Simple Smile

# 529
Като цяло детските дрехи са скъпи в Бг. Ползвам доста дрехи от мои приятелки и след това също раздавам. Днес му премерих ромпърите които са 12-18 месеца и всичките са му малки а е на 1 година. Зимното яке което дори не е обличано също! Маратонките умаляха преди да е проходил и сега и тях трябва да харизвам. Омръзна ми всичко да умалява преди да го е облякъл дори веднъж.

# 530
Бебешките и детски дрехи са излишно скъпи. Точно при бебетата, когато нямаш нищо, което да ползваш от преди и се купува всичко от - до, много личи.
За ежедневни дрешки залагам на Пепко, Лидъл, НМ на някои неща имат добри пакетни цени. Каката за 50-60 лв я обличах за градината (от Пепко), без да ме е яд, че ще ги изцапа и накъса. Бебето вече стигна размер, за да мога да купувам от там.
По-скъпи купувам само връхните дрехи (яке/ескимос и обувки).

# 531
Аз започнах да купувам на малкия предимно Пепко, ами пОне не ме е яд като падне и скъса или иЗцапа с нещо, което после не се пере (както вече са всички дрехи от лятото)😄 До преди да проходи купувах Zara, George, Next, H and M. Сега не виждам смисъл. Е и сега му взимам ама или за повод или ей така ако нвщо наистина много ми хареса. Сега за яслата ще го обзаведа изцяло от пепко. За зимно яке обаче и ботушки залагам на качествени, съответно и по-скъпи. ☘

# 532
Яке и обувки ще взема хубави .Останалото Пепко и НМ.Тя се търкаля,пада ,става и кусур скъпи дрехи,а и някои неща са над психологическата ми граница.
След сън и след плач не се мери Т.

# 533
  • Бургас
Аз купувам много дрехи, но само по намаления. Например сега вече взимам за следващото лято. А за есента, зимата и пролетта вече е облечена дъщеря ми.
Основно пазарувам от НМ, Wikiki и Mango. На Лидл също ми харесват. От Пепко имам няколко неуспешни опита и много отдавна не съм влизала в магазина им.
Сега в Wikiki например има клинчета по 2-3-5 лв, тениски пак по толкова, къси панталонки по 4-5 лв, рокли за 5-10 лв.
Не съм си правила сметка колко ми излиза всичко, но не е много. А и вече толкова съм свикнала с онлайн пазара по време на разпродажби, че рядко купувам нещо на редовна цена. Трябва много да ми трябва. 😄
Обувки също взимам на няколко доверени марки. Харесам Geox, Primigi, Gioseppo, Superfit, но повече от 40-50 лв за чифт не съм дала. И то за боти. От английския Амазон винаги намирам много добри оферти.
Аз съм на принципа нещо много хубаво за малко пари. 😁

# 534
Мария ,и аз така.И за нас и за нея пазарувам само на намаления и изобщо на редовна цена мнооого рядко.Проблемът е ,че трупам,трупам и забравям какво съм купила.Преди два дни разхвърлих 10 торби с дрехи и ги раздадох,а съм давала и преди това. Сега само яке и боти й трябват,но знам че пак ще накупя .Това много сладко,онова много сладко и оттървам края ,но аз не съм и минималист и не мога да бъда 😁

# 535
  • Бургас
И аз не мога с малко. А и с такъв кеф купувам дрехи за нея, след 2 момчета. Как да се спра!?😄
Пък и батковците вече са големи, с претенции, вкус. Та само на малката купувам с удоволствие. С тях двамата ми трябват здрави нерви и търпение тръгнем ли на пазар.
И понеже аз също забравям какво съм взела от време на време вадя и проверявам. 🙂

# 536
Може би трябва да си преосмисля начина на пазаруване и да пробвам да си набавям повечко неща от намаления.
Аз купувам когато дойде нуждата от дрешките, защото ми е трудно да преценя кой размер ще бъде примерно следващия сезон.
Главно пазарувам от H&M, да не кажа 90% от дрехите са ни от там, защото ми допадат като качество. От PEPCO имам няколко несполучливи опита това лято, та се въздържам засега, но може зимата пак да опитам.
Успокоявам се с това, че не взимам много дрехи и като цяло всичко, което купувам, малкият го използва активно.

# 537
  • Бургас
Рокет, те вече няма да растат толкова бързо и ще се научиш да преценяш размера. Особено, като ползваш 1-2 марки.
Моята дъщеря от НМ е 86 в момента. Летните дрехи и за есента са в този размер. За зимата и пролетта вече накупих 92. Лятото имаше зимни комплекти от блузка и панталон по 12-13 лв, блузи по 5-6-7 лв, дънки 3 броя за 20 лв и т.н. Наистина си заслужава. Като започнат януарските разпродажби може да го облечеш за лятото. Или поне няколко неща да вземеш пак ще ти е от полза.
Погледни и в сайта на Wikiki. Там постоянно имат някакви намаления и също не са им лоши нещата.

# 538
  • Пловдив
Аз купувам ХМ, George, Sinsay, а сега взех много симпатичен спортен комплект от Лидл за 16 лв. Имаше го размер 86 см, а малката сега стана на година, та за есента.
Давам, както и вие, повече пари за яке и ще дам за обувки, а всичко друго е от по- бюджетни марки.
Иначе гледам и тия марковите магазини за деца, но за детска тениска 60-70 лв ми се струва пари на вятъра. Хем се цапат, късат, ами и умаляват бързо. Та още не съм взимала нищо от там.
То с годините и за мен спрях да взимам , защото ми писна за парцал с някакво конкретно име да давам стотици левове. А като качество да е парцал, буквално 😄

# 539
  • Германия
Първата година така се олях да купувам дрехи на малката, три големи вакуумни торби.😔 Толкова пари съм изхарчила, за дрехи, които бяха носени по два пъти най-много. Подарих ги на най-добрата ми приятелка, но пак ме е жал. За якета и обувки не се замислям дори. Сега от половин година купувам само намалени неща. За зимата имаме дебело яке от Зара, от миналата година и едно по-тънко. Вече не расте толкова рязко. За една година минахме на 104 от 98. Мисля, за зимата да и купувам 110р. Не, че има нужда от кой знае колко дрехи. Тук при нас е хладно постоянно, нямаме много летни дрехи. Когато бях в България, посетих Рерсо. Взех една рокличка за 6лв. След второто пране вече беше ризка.

Общи условия

Активация на акаунт