За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 349
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Налага се да давам хипоалергенно мляко и избрах Töpfer Lactana HA1. Тъй като детето има вече навършени 6м, трябва да сменя с АМ 2ка, но тази марка просто няма HA2. Сравнявайки хранителните стойности между HA1 и  HA2 на другите марки не намирам фрапираща разлика. В магазина ми казаха, че Töpfer нямат HA2 и HA1 се дава докато детето пие АМ. Та се чудя има ли смисъл да сменям АМ или са продължавам със същото?
(Ще го коментирам и с педиатър,  но има 3 дни до консултация,  а ми се иска да чуя   вашите мнения)

# 511
Продължавай с млякото без проблем. Моя син вече е на 1 година но продължавам да давам хипоалергично мляко 1.

# 512
Здравейте,
Налага се да давам хипоалергенно мляко и избрах Töpfer Lactana HA1. Тъй като детето има вече навършени 6м, трябва да сменя с АМ 2ка, но тази марка просто няма HA2. Сравнявайки хранителните стойности между HA1 и  HA2 на другите марки не намирам фрапираща разлика. В магазина ми казаха, че Töpfer нямат HA2 и HA1 се дава докато детето пие АМ. Та се чудя има ли смисъл да сменям АМ или са продължавам със същото?
(Ще го коментирам и с педиатър,  но има 3 дни до консултация,  а ми се иска да чуя   вашите мнения)

Аз не мога да дам съвет за смяна на млякото, но има опит с ХИП ХА(1) и покрай него забелязах, че много трудно се намира ХИП ХА2 в магазина, което също не е маловажно ако трябва да сменяте и лекарят не ви посочи конкретна марка.

# 513
Няма нужда след 6 месец да се минава на двойка!  Съвсем спокойно може да де кара с единицата дори и след 1 година. Всичко е търговски трик.

СоняБ, след като марката нямат двойка значи трябва да си караш с единицата.

# 514
Здравейте, момичета. Имам един въпрос към тези мами, които са кърмили и са отбили бебетата. Как се случиха нещата с отбиването и по естествен начин ли се е случило или се е наложило да се вземе медикамент за спиране на кърмата.
Аз съм в чуденка, тъй като педиатърката ми каза, че просто спирам да му давам, без да пия нещо. В момента съм намалила кърменията, даже последните няколко дни му давам само вечер по веднъж, но все още си имам кърма- не бих казала, че е малко, но не и прекалено много. Ако се случи да имам дискомфорт и да ги чувствам пълни гърдите трябва ли да се изцеждам малко или не? Въобще не съм наясно, как стоят нещата. А понеже съм отново бременна и ми се искаше полека, лека да го откажа, че в следващите месеци може да се изтощя, ако продължа да го кърмя. Или другия вариант е да го оставя на едно дневно кърмене и да видя, как ще се чувствам. Ще се радвам на съвети от мами минали по този път. 😊

# 515
Още не съм отбила. Продължавам 2г1м. Има много майки, които кърмят тандемно. Ако не ви е проблем и не ви натоварва физически, може да му давате по 1 път. Иначе няма нужда от медикаменти. Даже не е препоръчително. Кърмата намалява постепенно с или без такова лекарство, т.е  е излишно да се приемат лекарства. Та когато приключите окончателно, се цеди само и единствено, когато има напрежение и то малко, докато почувствате облекчение. Но щом е останало 1 кърмене, може и да не се наложи цедене за облекчение, или пък да са броени пъти.

# 516
И двете деца отбих естествено, голямото - на 1 г 4 м, малкото съвсем скоро на 1 г. 7 м. Получи се без никакви проблеми, най-напред с намаляване на кърменията покрай захранването, като накрая останаха само кърменията за приспиване вечер и следобяд. Посепенно премахнах и тях. Не се плашете, действайте, като става бавно не са необходими медикаменти. Успех!

# 517
Благодаря, много за съветите! За сега, ще оставя едно кърмене и ще видя в последствие дали, ще се чувствам добре физически до раждането.
Хубав ден! 😊

# 518
Доколкото знам зърната стават доста чувствителни от един момент нататък, а към 7м кърмата намаляла драстично, за да се подготвят гърдите за бебето. И има 2 вида деца - едните, тогава се отказват - а другите продължават да сучат на "сухо", докато се роди бебето и тръгне кърмата. Успех и лека бременност! Simple Smile

# 519
Благодаря много, Мия. Тези неща не ги знаех и беше доста полезно за мен, както и съветите на другите момичета! 😊

# 520
Преди да отбия беше останало само кърменето преди вечерния сън. Просто спрях. След това изцедих 2 или 3 пъти в рамките на няколко дни, но по много малко, колкото да не усещам напрежение и толкова. Винаги остава кърма, постепенно тялото я резорбира.

# 521
Днес бебо счупи рекорда по най-голям рев, откакто се е родил. Изведнъж както се смееше и последва 30 минутен плач, чак до спиране на дъха. Беше ял 1.30 преди това. На 3 месеца и две седмици е. Измерих температурата - 37.6, дадох 3 мл Панадол, след 5 минути температурата беше 36.4. Не знам първата дали е била вярна, защото мерих с електронен, който се доближава до челото, а реално не знам колко са точни. След това давах вода, не я искаше. Предложих му мляко - изяде 60 мл и заспа.
На някой случвало ли му се е подобно нещо?
Предположение 1 - зъбки?
Предположение 2 - скок в растежа?
Предположение 3 - вирус?
Не сме в града и утре се прибираме, да бързам ли евентуално днес да се приберем, за да го водя на лекар, или да чакам?
Извинявам се за дългия пост, май съм малко паника

# 522
Панадол би подействал след най-рано 30 минути, абсурд за 5. Най-вероятно е бил топъл от напъване да реве. Главата по принцип е най-гореща, възможно е термометъра да е отчел грешно.
Огледайте за ухапване от насекомо, възможно ли е нещо да го е уболо, да се прищипал на нещо, нещо да е подразнило оче или друго. Ако е единична случка, не бих се притеснила. Проверете ушичките с лек натиск, болка в ушички би обяснила истеричен рев изведнъж. Дано всичко е наред и не се повтаря повече🙂

# 523
Синът ми в състояние на безспирен рев и напъване винаги вдига температура. Мисля, че не е много релевантно да се мери тогава.
Изчаквайки да се успокои, сама спадаше до напълно нормални нива.
Следете в това колебливо време да не го претопляте без да искате. При нас такъв рев имаше, когато го бях навлякла заради по-хладен вятър. Успокои се чак след като му свалих дрехите! Явно му е било топло Confused

# 524
Момичета, не се бях замисляла, че при рев може да отчете по-висока температура. Благодаря ви! Ще наблюдавам състоянието му и ще преценя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт