За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 268
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
След като се излекува, тогава го пуснете на градина. Не разбирам защо изобщо се коментира болно дете и градина?

# 631
  • София
Хърт,недей,особено заради ушите.Нека пак ги погледнат.

# 632
В съседна тема се коментираше точно това, как майките си пращат болните деца на градина ( и ги водят по площадки) да пръскат зарази. Та чак имаше потребителка, която се засегна от този факт и скочи да обяснява как сополите не били болест и децата на всички ни са “кекави”. Сори, но това дори не трябва да подлежи на обсъждане. Болните деца нямат работа в градината. Не само, защото могат да заразят някое дете, но и защото самите те са изложени на по-голям риск от други зарази, заради отслабен имунитет.

# 633
Аз не мога да си представя как детето ми ще е отпаднало примерно(моята нищо не я спира само мн висока т.) ще киха ,ще мрънка,няма да има настроение,ще му се спи от един тон сиропи и аз ще го пусна на градина,не проумявам 😳
Ето в момента е болна , тя спи като бебе по два пъти на ден как бих я пуснала на градина така. ..

# 634
  • Германия
Грим не нося. Преди само червило слагах. Парфюм доооста по-късно взех да слагам. Не помня кога точно, но със сигурност е било след годинката. Косата от както се е родила, все вързана, за да няма болка за мен. Хаха
Аз пак да си задам въпроса. Вашите 2г деца имат ли супер тънки и чупливи нокти на краката?
А когато са в период, в който хапват малко храна - рядко и по-трудно ли се изхождат?
Сравнително по-твърди са от преди. Не съм забелязала да се чупят. За изхожданито, да ако яде по-малко се изхожда по-рядко и по-трудно.

# 635
  • Германия
Little heart, не разбрах от кой понеделник трябва да тръгне, сега на 6ти ли? Как е общото състояние, как се чувства? Може би няма да е лошо да изчакаш още някой и друг ден, за всеки случай

# 636
На каква възраст пратихте децата на ясла? По някакво чудо приеха малкия на последното класиране. Записах го ама ми е едно , така свито да кажа. Ще тръгва от 15 ноември, тогава ще е на 1ги 5м
Пък той тъкмо започва да се очовечва говори ми / неразбираемо де/ , гушка се и направо сърцето ми се къса

# 637
Много е индивидуално.За мен лично е малко детето, но Вие решавате.

# 638
Ох, и на мен яслата ми е на преден план сега.
Аз ще го пусна да участва в класирането от януари (на 1г7м), но кога ще го приемат е друг въпрос. Целта ми е да тръгне до 2г., за да мога да се върна на работа.
Лично на мен 1г6м ми е минимумът за ясла, но имам приятелка, която пусна детенцето си на 11 месеца и нямаше никакъв порблем.

# 639
Живот и здраве на 1.10 ще е като тръгне. Свива ми се сърцето. Не сме се разделяли никога. Само веднъж за два часа 😃 и към баща си мн е привързан. Надявам се всичко да е наред ☘

# 640
  • Германия
Моите и двете тръгнаха на ясла 2-4 седмици преди да направят 1г, като в началото бяха само за по 1-2 часа, и около месец по-късно вече си ходеха по около 6 часа. Бебчо и той е много гушлив, раздава целувки, много е сладък. Но и на яслата му харесва и се чувства добре там - хапва добре, спи, играе, спокоен е

# 641
Моята е на 13 месеца и изобщо не ми се мисли , че скоро ще дойде момента за ясла. Толкова ми е хубаво с нея, всичко ми е толкова приятно, че само при мисълта Как ще прекъсне това ...се натъжавам. Обмислям пролетта да я пусна, защото сега не ми се рискуваше, особено като не е ясно с пандемията как ще се учи.

# 642
Наскоро четох една статия, че единствения начин да откажеш бебето от палец, е да не му позволяваш да свикне да го смуче. Докторът предлага детето да се оставя да посуче гърда/шише малко по-дълго след хранене като един вид "профилактика".
В групата на дъщеря ми момиченце на 7г си смучеше палеца за заспиване. Тя многократно ме е питала защо така прави.
Аз не разрешавам сега на бебето, прави опити, веднага махам ръката. Мъжът ми е изключително чувствителен по темата, защото сестра му не е могла да бъде отказана от навика до почти 13 годишна възраст, което е довело до проблеми с устната и челюстта. Нямам идея сами дали ще се откажат, но навици като смукане, гризане на нокти са си големи мании. Биберонът се хвърля и го няма, а ръчичката винаги е там и на градината и като са сами в стаята.
Да и сестра ми така беше. Спря понеже си беше харесала едно момче и майка ни и каза, че ако той разбере ще и се смее. И тя от раз спря.

За мен е по-добре по-късно да се пусне на градина. Ако можеше изобщо да не се пуска....  Ако плаче е все едно насила и само ще се стресира повече.

# 643
И на мен ми е мъчно като се сетя,че времето лети и вече не е бебе.Наистина минава много бързо и тези моменти са много ценни!
За мен най-добре би се грижила майката за детенцето си, никой не би могъл да я замени.Ако може да се гледа до 2 или 3г е хубаво, но зависи от много неща,разбира се.

# 644
Няма да се връщам на работа ,но ще я запишем на ясла.На 2 години,по-рано не искам.Ще пробваме да видим как ще се адаптира ,ако не оставаме вкъщи .

Общи условия

Активация на акаунт