За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 25 930
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
Много деца не искат да спят в количката. Ако и твоето дете е от тях, то е нормално да спи по 15 Мин. Моето дете спеше дълго в количката когато беше малък и след това почна да спи само в леглото. Случвало се е да заспи в количката, но тогава спи по 30 Мин за това и се прибирам в къщи за да може да се наспи, а и аз лягам с него да си почина.
Просто го слагай  да спи в къщи и няма да имаш проблеми.

Съгласна съм за количката, но поради тази причина цяло лято си стояхме вкъщи, защото не иска да спи в количката и съответно става раздразнителна. Винаги гледам да излизаме, когато е нахранена и наспана. Ето вчера се събуди към 14:00 нахраних я и излезнахме и към 16:20 отново започна да дава признаци, че и се спи и дремна за 15 мин.
За количката си знам, горе долу от 3 месец отказва да спи в нея Grinning но все пак трябва да прекарва време навън по съвет на педиатъра (каза да я държа повече на слънце), а и на мен ми се налага понякога да пазаря нещо и така. Повече ми е криво, че така изведнъж се разби всякакъв режим  Rolling Eyes дано да е някакъв период само…

Как да разбера, че ще избива зъб?

# 736
  • Пловдив
На моя не му се подува венец и т.н., но става кисел, истеричен, неща, които обикновено го успокояват не действат. Държи го това състояние няколко дена и до седмица избива зъб.

# 737
Vivka9, знам какво е защото и ние сме така. Прибирам се за всяко спане, иначе или няма да заспи в количката или ще спи 15 Мин. Излизаме след сън и се прибираме преди да е дошло времето за сън.
Детето ти е малко и е нормално ако е станало от сън в 14.00 да иска да спи в 16.20.
Всичко това е временно, така че за сега живота ни се върти около тяхното спане, ядене и акане и недей да бързаш да минава на 2 дремки защото му е рано.

# 738
Ох малкия от вчера е пак със сополи . Пак ли някакъв вирус има? Втори път за един месец , а още не е тръгнал на ясла. ....

# 739
Vivka9, знам какво е защото и ние сме така. Прибирам се за всяко спане, иначе или няма да заспи в количката или ще спи 15 Мин. Излизаме след сън и се прибираме преди да е дошло времето за сън.
Детето ти е малко и е нормално ако е станало от сън в 14.00 да иска да спи в 16.20.
Всичко това е временно, така че за сега живота ни се върти около тяхното спане, ядене и акане и недей да бързаш да минава на 2 дремки защото му е рано.

Благодаря! Засега спасението е носене в ергономична раница (но това е само понякога, за да мога да прекарам поне един час спокойно навън). Хубаво е като са новородени, спят навсякъде и по всяко време Grinning
А като пораснат? Примерно след годинка, получава ли се да спят навън или пак си е индивидуално за всяко дете?

# 740
Всичко е индивидуално. Моя вече е на година и спи в къщи. Гледам повечето ми познати, децата им също спят в къщи.
Има и такива, които по цял ден са на вън и спят където сварят. Simple Smile

# 741
  • София
Малкият спа навън до 3-4м. Сега няма шанс. Само се тича, събират се пръчки, камъчета, листа. Почти не излизаме с количката, а е още на 11++. Онзи ден бяхме навън от 9:30 до 18:00. Едвам заспа и спа около 30-40мин в количката.

Друг въпрос е, че разходките могат да се състоят и в обикаляне на блока по час-два, защото се спира на всяка крачка да се вземе/гледа нещо. Опит да бъде сложен в количка или носен на ръце/в раница завършват с рев и истерия.

# 742
  • Германия

Благодаря! Засега спасението е носене в ергономична раница (но това е само понякога, за да мога да прекарам поне един час спокойно навън). Хубаво е като са новородени, спят навсякъде и по всяко време Grinning
А като пораснат? Примерно след годинка, получава ли се да спят навън или пак си е индивидуално за всяко дете?

Моят опит показва, че след годинката е хубаво децат да спят вкъщи обедния си сън и каквато програма има за деня да се случва сутрин или след като детето се наспи. Инцидентно може да спи в количката или в колата, но не и всеки ден. А и е до дете все пак - някои заспиват лесно в количката, други не могат или не искат.

# 743
Аз пак ще пиша, че въпросът ми остана назад. Сироп, който ви е бил изписан при бебе под 1г за кашлица? И изобщо добра идея ли е, понеже има хрипове и се да ви, а от сиропа ще се засили отхрачването, но той не може и ще се дави повече според мен... Изобщо кашлицата опасна ли е, на почивка сме, искам да знам да си ходим ли, да го чакам ли да видя как е, що е.... И за сополи само физ. разтвор става ли?

# 744
Аз пак ще пиша, че въпросът ми остана назад. Сироп, който ви е бил изписан при бебе под 1г за кашлица? И изобщо добра идея ли е, понеже има хрипове и се да ви, а от сиропа ще се засили отхрачването, но той не може и ще се дави повече според мен... Изобщо кашлицата опасна ли е, на почивка сме, искам да знам да си ходим ли, да го чакам ли да видя как е, що е.... И за сополи само физ. разтвор става ли?
Изписван е, но говорим за бебе. Трябва лекар, на своя глава може да помогне, може и да се влоши. Затова никой не отговаря. Провете за педиатър в близост до вас, за да не се прибирате.

# 745
  • София
И според мен е за лекар. Малкият като беше сега със сополи кашляше, но дробчетата бяха чисти, съответно нищо не е пил. Ако пък е слязло надолу лекар трябва да прецени какво е състоянието на детето и какво може да пие. Децата бързо се влошават. Намерете някой педиатър.
Друг е въпросът кое е по-добре - дали да останете на почивка, която с болно дете хич няма да е почивна, или да прежалите парите и да се приберете и детето спокойно да се възстанови.

# 746
Ние сме до петък тук. Кашлицата е понеже се дави с храчки, тоест има хрипове. Да търсим ли педиатър тук или в петък при нашата? Вчера духаше силен вятър и макар че беше много облечен, явно му е обдухал носа и ето сега..... Но той последния месец все е болен, настинал, явно няма имунитет.. Направо се чудя какво да му давам и да правя, той все е с проблеми с корема, изхождането, сега сополи, кашлица.... Има ли нещо за имунитет при малки бебета? Какво мога са правя, защото не си представям зимата как ще е щом отсега имаме такива ядове..

# 747
Звънете на личната лекарка на детето. И потърсете на място някой да го прегледа и преслуша. Главата да е по изправена при спане. Пръскайте или слагайте капки физиологичен разтвор често. За други медикаменти изчакайте да го прегледат детето. Или личната да ви препоръча според симптомите.

# 748
Къде сте на почивка?Определено е нужно да се преслуша, а не да се взима нещо без преглед.

# 749
Засължително преглед и според мен. Едно на ръка, че е бебе. И второ - всяка кашлица е раЗлична и не всеки сироп е подходящ. Моето е на 1.10 до сега веднъж беше болен и веднъж стопирах нещата, и в двата случая след консултация с педиатъра.

Общи условия

Активация на акаунт