За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 25 933
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря ви момичета за съветите.. почти всичко написано и аз го правя и всички дрехи са и памучни мажа по 2пъти на ден ползвам измивен гел за атопична кожа.. остана животните да са проблема 😫😭
Иначе в момента кожата и не е възпалена а суха и може би затова се чеше.. ох не знам и аз..

Благодаря ви отново и дано вашите дечица го израстнат в най скоро време!!

# 721
Здравейте, дъщеря ми тъкмо започна 4 месец и от няколко дни е голяма драма със съня следобед. Вижда се, че и се спи, но не успява дори и с помощ да го направи. Ако успее ще е дрямка от 30 минути, която определено не решава проблема. Стигаме до нерви и истеричен рев. Вечер заспива около 8-8.30,събужда се да хапва в 1.30 и 5ч (беше го отложила за 6 часа, но сега го върна в 5). Заспива и така до към 7-8. До обяд има една дрямка от час, час и половина.
Дали пък не и идва много съня сутрин? Какво ще ме посъветвате?

На 4 месеца детето трябва да има три-четири дремки според консултантите по сън, като интервалът на будуване трябва да не е повече от 2-2.5 часа. Колко часа се събира будуване между дневните дремки - да не е преуморена като я слагаш да ляга вече? Нормално е някои почивки през деня да са по-дълги, други по-къси. Може да пробваш на обяд да оставаш с бебчето в леглото (ако спи на спалнята, а не непременно в кошарата) при мен така спи по-дълго.

# 722
На 4 месеца интервалите през които будува трябва да са не повече от 1.45-2 часа.
Нормално е през деня да спи общо 4-5 часа и вечер около 10-12 часа.

# 723
Момичета, при нас се случва нещо странно. На 6 месеца е и до скоро имаше някакъв режим. Нощния сън си е все 12 часа Grinning до съвсем скоро спеше по 3 пъти през деня, но от известно време всякакъв режим се разби. Вечер заспива в 21:00 и се буди окончателно към 9:30 ( +/- половин час). След час/ час и половина отново и се спи. Днес се събуди 9:30 и в 11 отново заспа и спа до 14:00. Това е съня за днес, след това на два пъти направи някакви дрямки, но супер кратки (по 15 мин в количката). Ясно ми е, че общия сън за денонощие е достатъчен, но я виждам, че става кисела и се получава супер голям интервал на будуване (от 14:00 до 21:00). Как да процедирам?
Когато беше около 4 месеца се случи нещо подобно, но след това разбрах, че е защото си премахна едната дрямка (мина от 4 на 3)  , а и бяхме на море, но след това нещата си дойдоха на мястото.
Също така проблема е, че не иска да спи в количката, много рядко се случва да заспи в нея без мрънкане и ако заспи е за много кратко.

# 724
Възможно е да преминава към две дремки. Някои дечица по- рано го правят. Иначе май в 7 м. започва тази процедура, но пък вие тогава ще сте готови Wink

# 725
Много деца не искат да спят в количката. Ако и твоето дете е от тях, то е нормално да спи по 15 Мин. Моето дете спеше дълго в количката когато беше малък и след това почна да спи само в леглото. Случвало се е да заспи в количката, но тогава спи по 30 Мин за това и се прибирам в къщи за да може да се наспи, а и аз лягам с него да си почина.
Просто го слагай  да спи в къщи и няма да имаш проблеми.

# 726
Здравейте!
Имам бебче на 3+++ и от два дни вече се чудя как да го приспивам. Преди беше лесно, 100% успех имах, като лягаше върху мен (това работеше и когато бях супер изморена и ми беше изключително лесно за приспиване), понякога заспиваше в люлката или на ръце. Сега обаче не иска нито в люлката, нито върху мен, а когато е на ръце се извива и започва един рев… това някакъв период ли е сега или? Дайте ми други идеи как мога да го приспя, защото се изтощавам вече 😑

Ето ни и графика за днес:

7:00 - мляко
7:30-10:00 спане
10:30 - мляко
12:00 -12:35 спане
13:30 - мляко
14:20 - 15:10
16:30 - мляко
17:00 - 19:45
19:45 - мляко
21:45 - мляко
22:00 - спане (до към 7-8 ч.)

# 727
Вечерното лягане ти е доста късно. Опитай да изместиш режима и да го къпеш примерно към 7 и към 7.30-8 да го слагаш да спи.

# 728
Вечерното лягане ти е доста късно. Опитай да изместиш режима и да го къпеш примерно към 7 и към 7.30-8 да го слагаш да спи.

Благодаря ти! Simple Smile
А ако в 20:00ч. му е последното хранене, в 7:00 - 8:00 сутринта ок ли е за първото?

# 729
  • София
Vivka, малкият в 6м вече беше минал на 2 дремки. От тогава до сега (11++) режимът е ставане в 7-7:30 (понякога 6:30), първи сън около 9:30-10:00, втори сън около 14:30-15:00 и ляга към 20:30.
Така че напълно е възможно това да се случва. Реагира по точно такъв начин като при намаляване брой дремки.

# 730
  • Пловдив
Нашето дете мина на две дремки чак на 9 месеца. Като беше на 6 месеца имаше същия проблем с будене на 30-та минута при следобедния сън. Лежах до нея и и давах вода, мляко, галене, за да се унесе пак.
А и ми се струва , че сутрешния сън е много дълъг - 3 часа и може затова не иска да спи след това. Какъв е периода на будуване след 3- часовия сън?

Савова е права за съня в количката, нашето момиче изобщо не можеше да прави дълъг сън там след 3-4-ти месец. Спеше си стабилно само в леглото.

# 731
Има ли сироп за кашлица при 8м бебе? На почивка сме и тъкмо реших, че вируса е отминал и сега почна една кашлица и сополи, ужас Pensive

# 732
Правихме прощъпулник.Поръчах й платно с народни мотиви и надпис, питка и торта. Беше облечена с носия. Наредих й различни предмети (видях списък от интернет и си избрах няколко). Хвана трактор ( ще става земеделец, като баща си 🤣).
Ето тук има списък с предмети и професии:

https://uspelite.bg/proshchpulnik-ili-kakva-shche-e-sdbata-i-pro … esiyata-na-deteto

Тортата е невероятна. Къде е правена?

# 733
ala.bala, тортата е правена в Ямбол от Систър Кейк

# 734
  • Пловдив
И моя го удари нещо, вчера се събуди с тевпература, давам Панадол, витамин Ц и Авирон, днес ще минем през педиатърката да му сложи една слушалка за мое успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт