За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 262
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Няма да се връщам на работа ,но ще я запишем на ясла.На 2 години,по-рано не искам.Ще пробваме да видим как ще се адаптира ,ако не оставаме вкъщи .

Същото положение и при нас Simple Smile

# 646
Моите тръгват на ясла следващия месец, на 1г и 8м ще са. От сега ги мисля.. Не съм ги оставяла за повече от 1-2 часа и то броени пъти. И са ги гледали баща им и баба им, не някой чужд човек. Аз пък мисля, че децата имат нужда да са сред други деца. Доста мои приятелки си пуснаха децата на ясла много преди да навършат 2 г. и чувам само положителни отзиви. Никой не се е оплакал или съжалил, че детето му е тръгнало на ясла. Всички казват, че са станали много по-самостоятелни, съдействали са им за махането на бибата и памперса, свиканли са да си заспиват в леглото, а не на ръце..
Племенника ми тръгна на ясла на 3м, живеят в Тенерифе и там тогава свършва майчинството, майка му трябваше да се върне на работа..

# 647
  • Пловдив
Аз също ще я пусна на максимум година и 5-6 месеца. Даже вече е записана, но трябва да проходи стабилно, за да я вземат в частната ясла. На 12 месеца е.
Тя страшно много се радва на деца, играе и се с деца и се забавлява с тях. Освен това както е написано по- горе, те се учат едно от друго, стават по- самостоятелни, попадат в ситуации , с които трябва да се справят без помощ от мама.
Ако не се адаптира и не и харесва естествено , че няма да я насилвам. Но все пак нека първо пробва да видим как ще е. Може дори само сутрин да я пускам, а да обяд да си я прибирам.
Да не говорим, че аз не съм спряла да работя от самото раждане и ми идва много на нагорно. Та при нас са много фактори- вътрешното ми убеждение, че рано на ясла е по- добре + необходимостта да работя.

# 648
  • София
Аз ненавиждам ясли и дг,но ние ги отглеждаме сами.Онзи ден ако не беше фх трябваше да в водя на погребение с нас.
Инак на 2,6 м.ппдтупоха е частна ясла чак и после на дг.
Аз под тази възраст не бих пуснала дете.Но това са си мои идиотски убеждения и мисли.

# 649
Малкото ходи вече 3 дена на ясла, засега много добре се адаптира, въпреки че имах големи съмнения, тъй като и ние не сме се разделяли изобщо и е доста глезена. На 1 г 9 м е.
Баткото го пуснах също на 1 г 8 м, за него беше невероятно полезна яслата.
Лично за мен идеалната възраст за ясла е 2 години. По-рано са малки, по-късно вече адаптацията е по-трудна - личното ми мнение е това. Много зависи семейството какво го устройва и какво смята за правилно във възпитанието на децата.

# 650
  • Германия
Нъщеря ми, ще ходи на ясла декември месец. На 2г4м ще е. Приемат я до обяд, защото аз не работя. Първите седмици аз, ще съм с нея. Ще ходим за по час-два. Също не сме се разделяли никога. Не е от най-самостоятелните, не харесва особено  непознати хора и деца, идея си нямам какво ме чака.

# 651
Ние също не сме го оставяли за дълго. Обаче навън само деца търси иска да играе с тях. Идва зима и стоенето навън няма да е като сега. Мисля си, че аз реално няма да мога да му заместя общуването с децата и игрите по цял ден в следващите месеци. Затова го записах в системата. Приятелки казват, че малки свикват много бързо и се чувстват добре сред себеподобни Simple Smile решила съм да го пусна, но ако е стресиран и не му е добре ще останем вкъщи. Друга тема, че трябва да се върна и на работа ...

# 652
  • Пловдив
Ако го приемат сега на 13-14 месеца ще е като тръгне на ясла.

# 653
Понеже е януарче,ще тръгне максимално късно с долния набор тоест ще бъде на 2 г и два м.(тръгва март)

# 654
Правихте ли прощъпулник на хлапетата си? Какви "професии" бяхте избрали? Родата почнаха да питат кога ще е, аз още се ослушвам 😀 Стана ми любопитно как се случва традицията, не съм била на такова мероприятие 😕😀

# 655
Правих,сложих книга ,черпак,чукче за юрист (него взе),личната ми карта за стюардеса 😂,лекарски слушалки,хармоника и пари просто за баровка .Сложих един чаршаф чисто бял,пред него тия изброените,взех питката и притичвайки й пожелавах да върви винаги напред ,да е уверена ,да крачи смело и я търкулнах .Това беше.

# 656
Как се справяте с петната? Преди захранването и след. Бебка тези дни реши да прави бомбастични памперси, които така ги пълни, че от раз памперса гръмва. С точен размер сме, даже и е голям просто количеството е много. Само на кърма сме, там се забавя ходенето по номер 2 с няколко дни при нея. Винаги е яко мазало, но до сега не е било чак до такава степен. Как да спася дрешките? С Vanish остават петна, сега ходих до ДМ на foch специален за бебешки дрехи/петна... Но и там остават следи. Има ли спасение или да не се тормозя с опитите? 😅

# 657
Сапунът на ДМ за петна,има го и течен с четка.Всичко маха .

# 658
Правихме прощъпулник.Поръчах й платно с народни мотиви и надпис, питка и торта. Беше облечена с носия. Наредих й различни предмети (видях списък от интернет и си избрах няколко). Хвана трактор ( ще става земеделец, като баща си 🤣).
Ето тук има списък с предмети и професии:

https://uspelite.bg/proshchpulnik-ili-kakva-shche-e-sdbata-i-pro … esiyata-na-deteto

# 659
Това с носията много ми хареса.
Ние сме на почти 2 години, а аз търся място вече половин година. Иска ми се вече да общува с други деца, а на площадката все пак всеки се дърпа да не се зарази с Ковид случайно. Хубаво е от сега да свиква да е сред хора, а и за имунната система било добре, колко е вярно не знам. А и ние нали сме в чужбина, така ще започне да учи и езика, защото аз му говоря само на български. Да не говорим и колко добре на мен ще ми се отрази това .... хе хе
Имам въпрос, ползвате ли кана с филтър за пречистване на водата, те на какъв принцип работят (че не ми е много ясно, не ме се смейте) и дали е добре да се ползват за децата?

Общи условия

Активация на акаунт