За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 95

• 26 325
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • Германия
Тетанус и MMR са реимунизации. Менингококи за пръв път ще и слагат, ще бъде на 2г 2м.
За сядането, аз никога не съм я подпирала. Първо започна да прави опити да сяда, но за секунди падаше. На 6м вече седна стабилно. Да си призная, дори тогава не я оставях за дълго седнала.

# 571
Относно предните страници -Нурофен е силен давам само при т .над 38.
Панадол рядко си позволявам при болка от никнене на зъби когато положението е нетърпимо и то вечер
Иначе давам вит ц и Дефендил ако преценя превантивно🙂

Също с нищо не съм я подпомагала,подпирала да седи, да я държа, да я мъча,тя си имаше голямо желание и се набираше на пръстите ми 🤣седна стабилно още в 6м,на 10 и половина проходи,пак без паяк и др подобни

# 572
БЦЖ се бие от пулмолог.
Това пък защо?
Постави ни я сестрата на личната Wink.

# 573
БЦЖ се бие от пулмолог.
Това пък защо?
Постави ни я сестрата на личната Wink.

Може. Нашата педиатърка каза, че е специфична ваксина и се бие от пулмолог. И ни прати. Явно всеки различно 😀

Относно сядането - моето дете седна само на 8 месеца, с нищо не съм подпомагала. Започна да се изправя на 9 месеца и да ходи по мебелите и 3 седмици преди годинкат проходи. Сега е на година и десет и качва стъпала без да се държи никъде, със слизането малко е зор иска да лети 😄 Кара баланс колело, тротинетка. Но него го кефят превозни средства само и единствено 😀😀
За храненето сам - храни се сам от 4 месеца. Но ето памперса като започна да му говоря за гърнето к се прави, че не ме чува.

Момичета, днес стана нещо мн неприятно. Всеки ден сме на кварталната площадка едно и същи хора. Едното дете, с което моят младеж си карат моторите заддно, днес с влизането си в площадката директно се засили към малкия, който впрочем го чакаше с нетърпение!, и му заби адски силен шамар по лицето ей така от нищото. Детето ми не очакваше, стресна се супер много, освен че го и заболя защото му пламна блузата. Рева час и половина и не иска да доближи деца. А по принцип е супер контактен и все се закача с децата. Много ми е гадно и се надявам бързо да забрави този стрес. Няма да ходим на тази плошадка поне една седмица.

# 574
Кое и е специфичното ? Слага се в кожата и не изисква кой знай какви умения за поставянето и. Единствено трябва да събере достатъчно деца за деня, защото шишенцето с ваксината са няколко дози и ако няма достатъчно деца, просто ще я изхабят.

# 575
Кое и е специфичното ? Слага се в кожата и не изисква кой знай какви умения за поставянето и. Единствено трябва да събере достатъчно деца за деня, защото шишенцето с ваксината са няколко дози и ако няма достатъчно деца, просто ще я изхабят.

Не знам. Нашата педиатърка държи да бие всички ваксини, с хладилна чанта ги взимаме от ЛЛ и й ги носим. Но за тази ни прати на пулмолог. Не съм я разпитвала, идея нямам наистина.

# 576
Нали ти казвам. Бчж е много дози в една опаковка и няма как личната да ти я даде, за да ти я сложи не знам си кой. Обикновено организират ден в който викат няколко деца така че да не изхвърлят ваксината.
А и в Бг бчж се слага още първите 48 часа след раждането. В деня в който ни я сложиха бяха  събрали деца които живеят в чужбина и нямат ваксината.

# 577
Нали ти казвам. Бчж е много дози в една опаковка и няма кск личната да ти я даде, за да ти в сложи не знам си кой. Обикновено организират ден в който викат няколко деца така ме да не изхвърлят ваксината.
А и в бг се слага още първите 48 часа след раждането. В деня в който ни я сложиха бяхме събрали деца които живеят в чужбина и нямат ваксината.

Да, разбрах. Още ми е прясно от случката с малкия днес и схващам бавно.😀
Ходихме при пулмолога да направи проба манту, отчете я отрицателна и му би ваксината. Мои приятели също са изпращани от техните доктори. Някои пък си затварят очите и казват, че уж виждат белега и не изпращат децата на приба манту 😀 ама нашат мн държеше на БЦж-то хаха Simple Smile

Нищо де, това беше преди година. Мина драмата с ваксините. Скоро започва драмата с яслата Simple Smile

# 578
По темата с дрехите и аз щях да питам, моето октомври прави годинка, престои прохождане скоро. Чудя се с какви дрехи като тип да се запася, тъй като вече е супер различно от миналата зима.
За вкъщи в началото ползвах главно бодита с предно закопчаване и цели ромпъри, сега като не мога да го задържа на едно място се чудя бодита, които се обличат през главата ли, блузки ли, целите пижамки дали още са практични?
За навън - миналата зима излизахме с дрехите от вкъщи и в чувала на количката, но тогава не сме го вадили от количката. Сега ще ходи и извън нея, в същото време сигурно все пак ще си спи/седи главно в количката. Много се чудя дебел гащеризон + яке ли/космонавт ли/чувалче за количка ли?
Вие какво използвахте/ще използвате за есенно-зимния сезон за вашите деца на 1г +-?

За сядането, моя седна на 9м. Ортопедът беше казал, че може да го подпираме с възглавници от 6м, но не сме го правили. Той не седеше на едно място, пълзеше от 6м, изправяше се от 7м. Като му дойде времето си сядат Blush

# 579
  • Пловдив
За есенния сезон ще ползвам грейки и суитчери за връхни. За зимата ми се иска яке с гъши пух.
Ще продължавам да го държа леко облечен: боди с къс ръкав под блузата, долнище, чорапки.
Вкъщи ще е с екипчета разни или цели гащеризончета /без крачета/.
Иска ми се един плътен гащеризон за сняг да има.

# 580
Нашата госпожица също стана на 1 през октомври.У дома я обличах с боди+клинче. Тази зима пак така.
Навън я обличах с екипчета, дънки + яке. Ескимоси не съм ползвала.За мен това нещо е адски неудобно. Имахме си чувал на количката и си стоеше/спеше в него. Бях й взела няколко термо клинчета от Лидл имитация на дънки за най-студените дни (при нас са малко).
Есента й слагам боди с къс ръкав + горнище/блузка или тънко якенце.
Против съм навличането с 5 ката дрехи.

# 581
  • Седмото небе
На мен обличането ми се изясни горе-долу как ще става, ще вземем и чувал, че ескимоси категорично не понасям. Но се чудя, когато е студено и със сигурност още няма да ходи изобщо или поне да е стабилна, с какво ще и обувам крачетата? Тя сега е на 7++. Само по едни чорапки или дори чорапогащник, няма да е Ок, дори и да е с чувала, а и няма да е покрита през цялото време. Как да са топли крачетата на бебе, което не ходи? Дайте идеи какво мога да купя за есен/зима! Дали има нещо като меки пантофи или пък ботушки знам ли? Които обаче да са за неходещи бебета... И има ли изобщо смисъл от нещо такова...?

# 582
Има зимни буйки, някои са по-високи над глезена, като ботушче. Ние така изкарахме миналата зима. Вътре са много мекички и топли. А като сложих зимните чували на количката просто им обувах по-дебел чорап, без обувки.

# 583
Аз за крачетата бях поръчала да му оплетат вълнени чорапки и така изкарахме целия сезон.
Не съм слагала космонавт или зимен чувал, но той е лятно бебе и в студеното време беше вече на 4-5 месеца. Обличах му едно шушляково, ватирано панталонче с тиранти над дрехите и го завивах с одеалце.

# 584
Има зимни буйки, някои са по-високи над глезена, като ботушче. Ние така изкарахме миналата зима. Вътре са много мекички и топли. А като сложих зимните чували на количката просто им обувах по-дебел чорап, без обувки.
И аз така миналата зима дебел чорап и покривало 😇😇😇 докато проходи съвсем добре
Ескимос никога не е ползвала няма и пак да купя.Като бебе веднъж й сложих да идем на ваксина орева блока 🤣и на мен ми се виждат неудобни

Общи условия

Активация на акаунт