На пазар във Варна - тема 65

• 42 092
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Тогава цените на картите как са се променили?   Сега проверих наГТВ няма промяна в цените.

Има постъпилопредложение

http://live.varna.bg/bg/news/predlojenie_po_evtini_karti_za_patu … tieni_bileti.html
Все още е само предложение, да.
Всички знаем, че ще го приемат...

# 106
  • Варна
В такова безвластие и безвремие живеем, че всичко е възможно! Например, от миналия месец няма действаща Наредба за обществения ред, последната от пролетта е обжалвана и тече процедура по корекция. Защо ли точно лятото? Не стига, че Варна все още имаше най-абсурдната Наредба, а сега и нея я няма. Ако подадете жалба по някаква причина за нарушение, ще Ви кажат- оплачете се на Общинския съвет!? Дори на 112 да се обадите за шум от съсед, строеж, заведение и т.н, никой нищо няма право да направи.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 20:58 от Blue Turquoise

# 107
  • Варна
Те кога ли са правили...
Строеж до нас, шум всеки ден без никакво съобразяване с часовия диапазон.
Обаждам се да попитам какво мога да направя това нещо да спре. Отговорът е:обадете се в часовия диапазон, за да дойде инспектор и да измери нивото на шума.
Обаждам се на следващия ден в 14:20
-"О, ама в този час вече инспектори няма!"..  
Един ден благоволява да дойде полиция.
Сладки приказки с техническия и довиждане.
И това пред 2016г.
Сега... с все по-засиленото застрояване и от година на година все по-голямото незачитане на правила и норми, не очаквам каквито и наредби да има нещо да се промени.
Те и заведенията сега са на 50%, но само на хартия.
Иначе като ги направели на 30% щяло да има стриктни проверки. Колкото и имаше за работещите такива, когато им беще забранено.

# 108
За шум може да се обадиш в полицията ако нарушават часовия диапазон.
За картите - това е рекет,ако ти се налага да пътуваш епизодично. Ако пътуваш редовно изискват предплата много голяма сума.
В момента на ГТ проблема им е с многото  нередовни пътници и от там губят пари. Контролата няма право да глобява и да изисква лични документи. Преди като кондукторката проверяваше карти и продаваше билети нямаше никакви проблеми,но решиха да развалят нещо работещо и сътвориха едно нищо, но пък усвоиха едни пари по проекти.
Чудя се какво трябва да стане за да имаме истински и правилни промени във града ни ....

# 109
  • Варна
За шума- полицията може само да дойде и констатира. Акт, глоба, предписание само, ако сте подали жалба в отдел Екология по Закона за шума. Време за реакция- до 30 дни! 😆 Тъй като Наредба няма, полицията няма на базата на какво да санкционира. Редът се описва само в Наредбички, които ги няма на практика.
Ъпдейтвам си поста, за да онагледя наглостта на монополиста ВиК с принципал същата любима Община. Съобщение до всички, които с дни нямат вода. Милите, да не вземете сега да ги безпокоите…

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 07:58 от Blue Turquoise

# 110
Супер нагляри, те и енергото, не мога да намеря достатъчно обидни думи да ги опиша!

# 111
Чудя се, в такива ситуации какъв е законовия ред да им го върнеш тъпкано на ВиК ?

# 112
  • Варна
Никакъв..има авария-нямаш вода.
Монопол-нямаш право на избор.
Варна стане ли лято си знаем, че шансът да ти спре водата във всеки един момент и често е 101%

# 113
Знаете ли къде мога да намеря единични балони като тези например? Не ми трябва за голямо празненство, а за украса вкъщи за възрастен човек?

Скрит текст:

# 114
"Марбал и Лони" на Генералите препоръчвам .

# 115
Да, точно те ми излязоха в Гугъл, но дали продават само по няколко бройки балони, а не над 20-50 бр. минимално както е в останалите агенции?

# 116
  • Варна
Като знам нашия инкасатор що за порода е, никак не се изненадвам на глупостите на ВиК, той е представителна извадка просто...

# 117
Знаете ли къде мога да намеря единични балони като тези например? Не ми трябва за голямо празненство, а за украса вкъщи за възрастен човек?

Скрит текст:

Това магазинче е добре заредено-
http://www.yanikosbg.com/index.php?option=com_content&view=a … id=3&Itemid=4

# 118
  • Варна
Да, точно те ми излязоха в Гугъл, но дали продават само по няколко бройки балони, а не над 20-50 бр. минимално както е в останалите агенции?

Продават - и аз ги препоръчвам

# 119
Здравейте 😊
Бихте ли ми препоръчали някой, който би сложил обратно един паднал от пантите си прозорец. Сутринта ставаме, а прозореца на терасата се откършил.. Не е счупено стъклото. Звънях на няколко номера, които намерих в Интернет, но явно на никой не му се занимава...

Общи условия

Активация на акаунт